Keresés
Close this search box.

Váltva forgató eke VARIO POV

Az Agro-Masz szériájának váltva forgató ekéiből mind a kisebb, mind a nagyobb területen gazdálkodók igényeiknek megfelelően választhatnak. A gyártás során felhasznált kiváló minőségű anyagok, valamint a gyártási tapasztalat eredményeként a szériaekéi kiválóan alkalmasak nehéz, igen kötött talajokon elvégzendő munkákhoz is. Kialakításuknak köszönhetően öntisztítók, ugyanis a hagyományostól ellentétes irányban történik az átfordításuk, így a felrakódott növényi részek szabadon leesnek, nem akadnak fenn. Az átfordítás hidraulikus munkahengerrel, az erőgép fülkéjéből végezhető. A munkahenger túlnyomás elleni védelemmel van ellátva, megóvva mind a traktor, mind a munkagép hidraulikus rendszerét. Figyelem bevéve a különböző elemek eltérő igénybevételét, felhasználva a több évtizedes gyártási tapasztalatot és a felhasználókkal folyamatosan fenntartott kapcsolatból származó visszajelzéseket, az Agro-Masz a felhasznál alapanyagok folyamatosan fejlesztésével elérte, hogy termékei kiváló minősítést értek el.

A – alapvető felszerelés:

 • minden munkaelem edzett bór acélból készül
 • hegesztett vagy öntött kormánylemez
 • teljes, áttört vagy XL kormánylemez
 • a munkaszélesség sima beállítása: 35-50 cm
 • gerendely: 140 x 140 mm
 • eketest osztása 100 cm
 • hézag a gerendely alatt 76 cm
 • 18″-es vésőkések alapkivitelben
 • állítható vonórúd.

B1 – kötelező felszerelés:

 • I VARIANT (fordítóhenger, munkaszélesség beállító henger)
 • VARIANT II (fordító henger memóriával, munkaszélesség henger memóriával).

B2 – kötelező felszerelés:

 • kerék mechanizmus: hátsó másolás és szállítás 10.0 / 80 R12
 • kerék mechanizmus: hátsó másolás és szállítás 26×12.00-12
 • kerék mechanizmus: oldalsó megmunkálás dupla kerékkel
 • kerék mechanizmus: hátsó tartó és szállító ütéscsillapítóval 10.0 / 80 R12
 • kerék mechanizmus: hátsó másolás és szállítás lengéscsillapítóval 26×12.00-12.

C – opciók:

 • hosszabbító rudak
 • vágókések
 • előhántolók
 • rugós megerősítés (+2 levél)
 • az ekefejek rugós védelemmel.

LEÍRÁS

VARIO – BEÁLLÍTÁS MINDEN FELTÉTELEN

A POV gyártásunk legújabb ekéje. Ez a gép fel van szerelve VARIO rendszerrel, amely biztosítja az eke egyszerű használatát. Ennek a technológiának köszönhetően a munkaszélesség és a húzási pont simán és függetlenül beállítható. A gépben alkalmazott modern megoldások azt jelentik, hogy a beállított munkaszélességtől függetlenül az ekét nem helyezi a traktort oldalára.

MUNKAKÖLTSÉG CSÖKKENTÉSE

A növénytermesztési iránya, jövője biztonságos, robusztus, hatékony és megfizethető gépekkel. A PO ekék sorozata biztosítja a költségek gyors megtérülését, lehetővé téve a növényekre való összpontosítást. A váltva forgató eke koncepciója illeszkedik a hatékony és gyors szántásra, szükségtelen leállás nélkül. Az AGRO-MASZ tervezői, miközben kifejlesztették a forgó ekék koncepcióját, a legújabb rendelkezésre álló műszaki megoldások, például termikusan továbbfejlesztett váz és csavarozott csatlakozásokon alapuló konstrukció felhasználására összpontosítottak a gép élettartamának meghosszabbítására. Ez hosszú ideig garantálja a megbízhatóságot.

CSAK A BIZTONSÁGOS MUNKA – ELFOGADHATÓ

Minden talajtípussal, nem köves vagy enyhén köves mezőkben a leghatékonyabb és legolcsóbb megoldás a eke testek megóvása nyírócsavarokkal. A vázszerkezet helyzetét blokkoló csavar nyíródik, amikor az eketest egy elég nagy akadályba ütközik. A csavar áthaladása két zseblapon keresztül kiküszöböli a lyukak deformációjának nem kívánt hatását, amelyben a csavar található, és nem engedi, hogy a csavar elakadjon a test szerkezeti furatában. Ezért a csavarcsere egyszerű.

Túlterhelés-védelem – leállás nélkül, karbantartás nélkül INGYENES munkát végezzen.

A karosszéria rugóvédelme legjobban azokon a talajokon működik, ahol az eke gyakran nyíró csavarok elhasználódása van kitéve. Minden test függetlenül reagál az akadályokra, és a rugó lehetővé teszi az ütközés során keletkező erők minimalizálását és a test azonnali visszatérését a pontosan beállított munkahelyzetbe. Az egyes testek és a zseb csatlakozásánál elhelyezkedő csuklópontok elkészítésének egyedi technológiája szinte minden körülmények között lehetővé teszi a stresszmentes szántást. Minden rugó rugóacélból készült levélrendszerből áll, amely felelős a testek helyzetének és elhajlásának fenntartásában, ha a pengére ható erő meghaladja a beállító csavarokon beállított erőt. Hatékony és egyszerű.
A rugóvédelem működéséhez a testre háruló terhelés 520 kg (5 fej) és 720 kg (7 fej).

NAGY SZERKEZET ÉS KIS SÚLY – A TELJES KOMBINÁCIÓ

Megbízhatóság és hatékonyság – ez nem minden eke előnye. A nagy szilárdságú acél használata lehetővé tette számunkra, hogy rendkívül tartós és könnyű ekét hozzunk létre. Javított paraméterekkel ellátott, hőszigeteléssel javított acélváz (profil 140×140 mm) biztosítja, hogy az eke még nehéz körülmények között is megbirkózzon a feladatával. Tapasztalataink, elégedett vásárlóink véleménye és a folyamatos tesztek lehetővé teszik számunkra, hogy új megoldásokat hozzunk létre, amelyek a következő váltvaforgatós ekék generálását eredményezik.

FEJ KÖVETEL

A második generációs eke új fejtervezése megfelel a növekvő igényeknek. Az eke meg fog birkózni a nehéz körülmények között, új típusú traktorokkal együttműködve. Az évek során a karbantartásmentes működésnek köszönhetően egy megnövekedett átmérőjű orsó szabadalmaztatott technológiával készül, amelyet iker tűcsapágyak rendszerére szereltek fel. A torony mögött található forgóhenger felelős az eke egyenletes forgásért. A könnyű szerkezet és a gép súlypontjának optimális áthelyezése miatt a forgatás nagyon gyorsan történik anélkül, hogy zavarná a készülék stabilitását.

VEZETÉS Túlterhelés nélkül

Ne habozzon, ha egyenetlen utakon vagy egyenletes felülettel halad a mezőre. Ajánlatunkban szereplő összes POV eke felszerelhető mélység és szállítókerékkel, az utolsó test mögött felszerelve. A félig forgó helyzetben található eke, amikor az úton halad, határozottan egy kerékre támaszkodik, amely lehetővé teszi a gép biztonságos vezetését a mezőgazdasági traktorok számára megengedett szállítási sebességgel. Az ekefej ergonomikus szállításbiztosítóval van felszerelve, amely garantálja az eke stabil irányítását a traktor mögött.

Az eke utolsó munkarésze mögé felszerelt erős gumikerék stabilizálja a gép működését és acélkockákkal megbízhatóan fenntartja a beállítási skálán korlátozott beállított üzemi mélységet.

CSAK TÖKÉLETES MINŐSÉG – A SZERKEZETEKRE ÉS MINDEN SZOLGÁLTATÁSÁRA

Az eketest 10 km / h sebességig is jól teljesít. Az egyes eketestek munkája egyenletes barázdák élekkel jár, ha az egyes barázdák teljesen megfordulnak, még nagy mennyiségű szerves maradék esetén is. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a hengeres-csavaros formák alacsony ellenállással bírnak, ezenkívül jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Az eketestek arra is alkalmasak, hogy nagyobb talajrétegeket aprítsanak. Alapértelmezés szerint az egyes karosszériákhoz felszerelt vágórudak jól működnek nagy mennyiségű betakarítási maradékot tartalmazó talajon, anélkül hogy csökkentenék az eketestek közötti távolságot, mint a talajvágó gépeknél, és így nem jelentik a gép eltömődésének kockázatát. Minden bizonnyal értékelni fogja az egyszerű csavarbeállítását és az egész test megtámadási szögét amikor az alacsony üzemanyag-fogyasztást választja a hatékony munka meghatározójaként.

OPCIONÁLIS FELSZERELÉS

Kormánylemez toldat

Hosszú távú parlagon, réten vagy legelőn történő szántáskor a fenéklapokra szerelt sarkantyús csoroszlyák rendkívül hasznosnak bizonyulnak. A gazdák egyre gyakrabban választják a tárcsás csoroszlya olcsóbb pótlását.