Keresés
Close this search box.

Traktorvontatású lapvibrátorokról általában

Stehr lapvibrátor traktorhoz

Jobb StarBen a jobb tömörítés révén…

…természetesen csak Stehr gépekkel lehetséges Stehr

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal -Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Ideális megoldás föld és kavicsozott utak készítésénél vagy azok időszakos karbantartásánál.

A számos innovatív találmányáról ismert felső -hesseni Stehr cég olyan talajtömörítési problémát old meg, amellyel korábban minden ismert tömörítőgép-gyártó foglalkozott, de nem találtak kielégítő megoldást a Stehr a 4×16 kN centrifugális erővel rendelkező új lemeztömörítőkkel újradefiniálta a technika állását kerekes rakodók, tömörítők, kotrógépek, traktorok stb. tartozékaiként. Az óriási üzemanyag-megtakarítás, a lényegesen alacsonyabb szennyezőanyag-kibocsátás és a legjobb CO2-egyensúly nagyobb teljesítménnyel olyan energiahatékonyságot képviselnek, amilyennel jelenleg egyetlen építőipari gép sem rendelkezik a világon. Az energiahatékonyság egy meghatározott előny eléréséhez szükséges energiamennyiség mértéke. Egy folyamat akkor hatékony, ha minimális energiafelhasználással bizonyos előnyök érhetők el.

Ez megfelel a gazdasági elvnek (minimális elv), és teljes mértékben megvalósul az új Stehr találmánnyal. Az utak, területek tömörítési munkái energia hatékonyabban, könnyebben, gyorsabban, környezetbarátabban és ezáltal lényegesen költséghatékonyabban végezhetők el. A kavicsos, homokos talaj viszonylag rossz energiahatékonyságú tömörítésekor hagyományos hengerek vagy hasonlók működnek, mint a z. B. Roland Anderegg (Technológiai és Automatizálási Alkalmazott Tudományok Egyeteme, CH-Windisch) (AND2011). A tesztek kimutatták, hogy ha a hagyományos tömörítőket szemcsés közegeken használjuk, a tényleges tömörítési energiának csak körülbelül 30%-a áll rendelkezésre. Az összes felhasznált energia fennmaradó hányada, mintegy 70%, a tömörítési dinamika lineáris bevezetése és az ezzel járó nagyobb gördülési erő a hengeres görgőtesten és a környezetbe való széles körben való terjedése révén elvész.

Ráadásul nincs egyenletes tömörödés a felületig, mivel az anyag enged és vízszintesen eltolódik. Hátrányosnak bizonyult az is, hogy ezek a részben nemkívánatos, széles körben elterjedt és ezért nem hatékony rezgések ún. káros környezeti hatásokhoz vezetnek. Egyre több probléma adódik lakott területen történő tömörítéskor a vibráció miatt. A tömörítési munkákkal kapcsolatban gyakran találtak és találkoznak az épületek sérülései és az elektronikai eszközök meghibásodásai. A helyi lakosok a túlzott rezgésekre panaszkodnak. Az épületekben és létesítményekben okozott károkat a szennyezőnek jelentős költséggel alaposan meg kell javítania.

Ezek a problémák különösen jól ismertek a helyi építési intézkedések esetében. A DIN 4150-3 szabványban meghatározott rezgési sebesség határértékeit általában jócskán túllépik. A Szövetségi Immisszió -ellenőrzési Törvény (BlmSchG) értelmében az építkezéseket általában olyan létesítményeknek tekintik, amelyekhez nem kell jóváhagyni. Az építési területeket azonban úgy kell kezelni és üzemeltetni, hogy a technika állása szerint elkerülhető káros környezeti hatások elkerülhetők legyenek, és az elkerülhetetlen káros környezeti hatásokat a technika állása szerint minimálisra csökkentsék. .

Ez idáig azonban gyakran nem lehetett megfelelni ezeknek az előírásoknak az ismert tömörítőberendezésekkel. Korábban a tömörítési technológia nagyvállalatai és globális piacvezető vállalatai foglalkoztak ezekkel a jól ismert problémákkal és keresték a megoldásokat. A jól hangzó nevek valószínűleg javulást eredményeztek, de semmiképpen sem kielégítő szlogeneket.

A megoldást a jól ismert felső -hessniai Stehr agytrösztben találták meg. A Stehr találmánya a jövőben minden negatív hatást elkerül. A Stehr lemeztömörítő tartozékként vagy tömörítővel és lemeztömörítővel kombinálva (szintén Stehr találmánya) ma már számos építkezésen látható. Kombinált módon a műveletet úgy hajtják végre, hogy egy hidraulikus szivattyú felel a görgőtest és egy szivattyú a lemeztömörítők vibrációjáért.

Stehr volt az, aki megállapította, hogy az új lemeztömörítő használata azt jelenti, hogy a hengerdob vibrációja mellőzhető, mivel az összes szükséges energia haszontalanul elpazarolt. Az új Stehr lemeztömörítők minden rétegben egyenletes, nagyon jó tömörítést érnek el, amit sokkal nehezebb henger nem tud elérni.

A különböző talajokhoz fokozatmentesen állítható, rezgésmentes felsőrészen található súlybeállítás, 70 Hz feletti nagy frekvencia az ebből eredő nagy centrifugális erővel, amelyet irányított rezgések vezetnek a talajba, gyorsabb és jobb szemcsét eredményez. elmozdulást és ezáltal az üregek jobb zárását.

Az üzemanyag-fogyasztás összehasonlító mérése per m2 tömörítés Wartenberg szélturbina építési területén, Caspar
Tömörítő – Fendt 716 Vario – Stehr lapvibrátoros tömörítő SBV 160-3

Energiatakarékos dinamikus talajtömörítőA dinamikus talajtömörítők energiahatékonyságát növeli a rezgési periódusonként a talajba továbbított tömörítési erő maximalizálása. Ennek eredményeként csökkenthető az úthenger vagy a vibrációs lemez szükséges statikus önsúlya, ami alacsonyabb hajtási teljesítményhez és ezáltal energiahatékonyság növekedéséhez vezet! Mivel a folyamat egésze nem lineáris és kaotikus rezgések keletkezhetnek, ezért a vezérléstechnika segítségével biztosítani kell a gépdinamika stabilitását.

Az energia hatékony talajtömörítés céljai:Az út- és földtömörítő berendezéseket két alapvető feladat jellemzi: 1. Szemcsés közegek tömörítése, pl. B. talajanyag, például kavics vagy kohéziós anyagok, mint pl. B. Aszfalt, 2. A tömörítőszerszám mozgása, azaz a vonóhajtás a hozzá tartozó kormányzással együtt. A mai készülékek motorteljesítményének mintegy 30%-a a kompressziós folyamatba áramlik, 70%-a a mozgáshoz szükséges. A mozgáshoz szükséges energia egyenesen arányos a gép teljes tömegével. A langenthali ipari partnerrel, az Ammann AG-val közösen a KTI (Innovációs és Technológiai Bizottság) által támogatott fejlesztési projekt célja egy tömörítő berendezés energiaigényének jelentős (legalább 50%-os) csökkentése a gép tömegének csökkentésével. miközben megőrzi ugyanazt a tömörítési kapacitást. Az 1. ábra ezt a fő célt mutatja egy tömörítőgép három vibrációs lemezre cserélésével. A vázolt célkitűzés fő kihívása, hogy a nemlineáris teljes gép-talaj rendszerben dinamikusan generált tömörítőerőt úgy vezetjük be az altalajba, hogyhogy a tömörítési folyamat stabil. A dinamikus talajérintkezési erők maximalizálása megteremti az előfeltételeket a tömörítő berendezés statikus önsúlyának és ezáltal energiafogyasztásának csökkentésére.

1. ábra: Az energia hatékony, dinamikus talajtömörítés fő célja: kisebb gépek azonos tömörítési teljesítménnyel, i. H. alacsonyabb energiaigény a jobbnak köszönhetően kiegyensúlyozatlanság gerjesztője
– Erő ((Gyorsulás)
A dinamikusan generált gerjesztő erők felhasználása a nemlineáris dinamika segítségével a gép tömegét a mai 12-ről 2 t-ra 3 t-ra, az energiaszükségletet pedig 50-70%-kal kell csökkenteni. Az energiafogyasztás elsősorban a gép tömegének függvénye, nem a tömörítési teljesítmény, azaz. H. a tömörítési hatékonyság növelésének lehetősége nagyon magas!

A 2. ábra azt mutatja be, hogyan keletkeznek a talajtömörítési erők a dinamikus talajtömörítők forgó kiegyensúlyozatlanságai segítségével. Ezek a dinamikus erők a görgős kereket, az úgynevezett dobot oszcillálják, ami viszont dinamikusan gerjeszti és tömöríti a tömörítendő anyagot. Minél nagyobb a dinamikus erők a talajban, annál nagyobb az elért tömörítő hatás A szemcsés közeg tömörítése a granulátum oly módon történő átrendezését jelenti, hogy a szemcsék közötti üreg minimalizálódik, és ezáltal a talaj mechanikai teherbíró képessége maximalizálódik.
A gépdinamikának elemzése különösen
A gép-talaj kölcsönhatás az alapja annak, hogy a gép és a tömörítendő anyag közötti energiaátvitel optimalizálható. Ez az optimalizálás lehetővé teszi a kívánt súlycsökkentést, és így fenntartható a tömörítés.

A schotteni helyszín Hessen Mobil 2017-es építési programjának részeként az L 3165 Romrod/Strebendorf és L 3162 Schwalmtal/Storndorf átmenő utak is alapvetően megújultak ebben az évben. A felújítás nem csak az úttest területén valósult meg, hanem a melléklétesítmények (járdák) is az érvényes irányelveknek megfelelően készültek el.

A járdák alapvető megújítása nem tekinthető teljesen problémamentesnek minden átmenő városban a szükséges tömörítési fok elérése szempontjából, hiszen a tömörítést közvetlenül Hauserwanden, mezőgazdasági tanyákon és támfalakon kell elvégezni.

Az OD Romrod/Strebendorf területén már az építési előkészületek során megállapították, hogy ott egy mezőgazdasági ingatlan található, amelynek állapota megrepedt. Ott már a tényleges építési munkálatok megkezdése előtt felújítási munkálatokat végeztek.

Ezt a helyzetet aztán a Strassing építőipari céggel is megvitatták; Erfurt megbeszélte, ennek eredményeként a Stehr lemeztömörítőjét alkalmazták a teherbíró képesség eléréséhez. A működést a Hessen Mobil mérésekkel figyelemmel kísérte és a szükséges tömörítési értékeket már 2 menet után sikerült elérni, kb.30 cm-es törmelékmagasságú fagyálló anyaggal, 0132 mm szemcsemérettel. A lemeztömörítő kialakításából adódóan a készülék környékén nem volt észrevehető rezgés, ezért használata ilyen nehéz helyzetekben kifejezetten ajánlott.

A Lautertal/Engelrodból származó Caspar építőipari cég szintén lemeztömörítőt használt az OD Schwalmtal/Storndorfban és nagyon

jó eredményeket ért el.

Összegzésképpen elmondható, hogy a lemeztömörítők előnyei a hagyományos tömörítőberendezésekkel szemben, különösen a városi átkelőhelyeken, ahol a „zajkibocsátás, rezgés és lökés” kérdése rendkívül robbanásveszélyes.

Nincs több repedés a falakban….A STEHR tömörítési technológiának köszönhetően.

A felső -hessniai Ramrod városában a Strebendorf kerületben lévő átmenő utat újjáépítették. A házak és tanyák közvetlenül az építkezéssel határosak. Ezt megelőzően megállapították, hogy már komoly károkat okoztak a különböző házfalak repedései. Ezeket az építkezés megkezdése előtt biztosítani kellett.

Az építkezés során bekövetkezett további jelentős károk kizárása érdekében a Strassing cég – az útépítésben vezető cég – a schwalmtali építőipari gépgyártó Stehr SBV 80 HC 3 lemezes tömörítőjét használta.

A Hessen Mobil felügyelete mellett 30 cm 0 > 32 bazalt szemcseméretű válaszfalmagasság mellett már két áthaladás után olyan mérési eredmények születtek, amelyek jóval meghaladták az előírt értékeket. És mindezt észrevehető rezgések nélkül, amint azt a „Stehr vízüveg teszt” lenyűgözően demonstrálta.

Jurgen Stehr volt az, aki bebizonyította, hogy óriási energiamegtakarítást és ezáltal optimális energiahatékonyságot csak 100%-ban függőleges lefelé irányuló vibrációs erők bevezetésével lehet elérni.

Ennek eredményeként ezek a kerekes rakodógépekre szerelt lemeztömörítők a zúzottkő, kavics és fagyvédő rétegek tömörítésénél is felülmúlják az összes többi tömörítő rendszert, még érzékeny építési területeken is – különösen a régi épületekkel rendelkező városi főutakon.

A tömörítésmérő rendszernek (SCC) köszönhetően, amely mindig optimálisan beállítható az állítható súlyállítással, minden lényeges adat, mint például a frekvencia (Hz), a tömörítés mértéke és a menetsebesség egyszerűen átkerül egy érzékelőn keresztül a vezetőfülkében lévő kijelzőre. a lengő alsó részhez rögzítve.

Repedésképződés a vibráció épületekre gyakorolt hatása miatt tömörítők használatakor.

Nincs több repedés az épületekben a Stehr tömörítési technológiának köszönhetően!!

100%-os erőkifejtés függőlegesen csak lefelé.

Sűrített argumentumok a Stehr Compaction Control SCC-vel.

A Stehr újradefiniálta a technika állását az új lemeztömörítőkkel – akár 4 x 160 kN centrifugális erővel – kerekes rakodógépekhez, tömörítőgépekhez, kotrógépekhez, traktorokhoz stb. Az óriási üzemanyag-megtakarítás, a lényegesen alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és a legjobb CO2-egyensúly nagyobb teljesítménnyel (!) olyan energiahatékonyságot képviselnek, amellyel jelenleg egyetlen más hasonló építőipari gép sem büszkélkedhet világszerte.

Az energiahatékonyság egy meghatározott előny eléréséhez szükséges energia mértéke. Egy folyamat akkor hatékony, ha minimális energiaráfordítással bizonyos előnyt érünk el. A folyamat leghatékonyabb bemutatása.

Stehr, a kerekes rakodók, traktorok, kotrógépek, földgyaluk, hómacskák stb. hidraulikus tömörítőinek feltalálója folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa ezen eszközök teljesítményét. A legújabb generációval – amelyet először a 2013-as Bauma kiállításon mutattak be – ez teljes sikert aratott. A Stehr lemeztömörítők olyan tömörítési problémákat oldanak meg, amelyeket egyetlen más gyártó sem tud megoldani. A Stehr készülékek ezt nap mint nap bizonyítják a különböző építkezéseken. Ehhez jelentősen hozzájárult a jól ismert készülékek teljesen új verziója. Kisebb önsúlyra, erősebb fogaskerekekre és új felfüggesztési kinematikára volt szükség a nagyobb centrifugális erők felvételéhez, és így nagyobb kiegyenlítő erők eléréséhez. A hatalmas erők optimális talajba irányítása érdekében rendkívül fontos, hogy a nem lengő felső rész súlya pontosan illeszkedjen a lengő alsó rész súlyához. Ha mindkét tényező illeszkedik, akkor olyan tömörítési eredményeket érünk el, amelyeket más eszközzel nem lehet elérni.

Az új felfüggesztés lehetővé teszi, hogy az oszcilláló és a nem rezgő erők kölcsönhatása optimálisan igazodjon az egyes tömörítendő anyagokhoz a működés során. Az adatok továbbítása a vezetőfülkében található LED-ki jelzőre a lengőalapra erősített mérőérzékelőn keresztül történik. Ezen a készülékvezető mindig tájékoztatást kap az optimális beállításról. A beállítás minden további hidraulikus vezérlés nélkül történik. Ehhez csak a kanál döntési kinematikán keresztüli kanáldöntés funkciót használják. Ezeknek köszönhetően – utólag egyszerű újításoknak köszönhetően – a Stehr lemeztömörítők egyre jobbak a szemcsés talaj tömörítésénél a görgős szerelvényeknél. Olyan tömörítési eredményeket érnek el, amelyek a legújabb technológiával felszerelt hengerekkel nem lehetségesek. Mindezt 80%-kal kevesebb energiával, 80%-kal kevesebb károsanyag-kibocsátással, de 4-szer nagyobb teljesítménnyel!!!

Azt, hogy ez lehetséges, most a Müncheni Műszaki Egyetem jelentése és az Északnyugat-Svájc Alkalmazott Tudományok Egyetemének kutatási eredménye határozta meg:

Google kereső: Dr.Roland Anderegg professzor: Energia hatékony dinamikus talajtömörítés. Itt Stehr találmánya teljes mértékben megerősített.

Eredeti idézet, Anderegg professzor:

,,A dinamikus talajtömörítők energiahatékonyságát növeli a rezgésciklusonként a talajba továbbított tömörítési erő maximalizálása. Ennek eredményeként csökkenthető az úthenger vagy a vibrációs lemez szükséges statikus önsúlya, ami alacsonyabb hajtási teljesítményhez és ezáltal energiahatékonyság növekedéséhez vezet! Mivel a folyamat egésze nemlineáris és kaotikus rezgések keletkezhetnek, ezért a vezérléstechnika segítségével biztosítani kell a gépdinamika stabilitását.

A Stehr lemeztömörítők fölénye ismét egy szélenergia-építési területen végzett összehasonlító teszt során igazolódott a legújabb generációs tömörítővel. Itt az új Stehr SBV 80 HC 3 lemeztömörítőt használták. 2120 mm szélességgel és 3 x 80 kN kiegyenlítő erővel olyan tömörítési eredményeket értek el, amelyeket a tömörítő messze nem ért el.

A ZTVT STB 95 szerinti dinamikus lemeznyomás-próba a Stehr lemeztömörítővel egyetlen út után több mint 180 MN Ev2• tömörítési értéket eredményezett Itt a tömörítő – a legmodernebb ROttel technológia ellenére – csak kb.

A víz filmként borítja a gabonát, és kenőanyagként működik. A súrlódási erők csökkennek és a kompresszió jelentősen javul.

Már egyetlen keresztezés után 118 NM Ev/d tömörítést értek el. Azt is megállapították, hogy az anyag a hengerrel való sok túlfutás következtében elkülönült. A finom szemcsék lefelé vándoroltak, és már nem volt optimális részecskeméret-eloszlás. 80%-kal kevesebb energia, így 80%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátás és 80%-kal kevesebb CO2-képződés, alig észrevehető környezeti rezgések miatt a Capar cég vezető főnöke Stehr kompressziós rendszert rendelt a helyszínen.

Egy másik vizsgálat során azt találták, hogy a tömörítővel végzett egyszeri áthaladás után a lemeztömörítővel 180 MN Ev2-re tömörített anyagot ismét fellazították. A lemezterhelési teszt csak alig 100 MN Ev2• értéket adott.

Egyébként ezeket a tömörítési értékeket a környéken alig észrevehető rezgések nélkül is sikerült elérni, ahogy az a szintén van Stehr által kitalált vízüveg tesztből is kiderült.

Ez a Stehr találmány, a hagyományos gépek árának 1/4-e, 80%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, 80%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátás és legalább négyszeres teljesítmény, újradefiniálja a szemcsés közeg tömörítésének „korszerűségét”!

STEHR lapvibrátor SBV 80 HC3

KOMPRESSZIÓ ÚJ DIMENZIÓKBAN

Gyorsabb i$f. Jobb i$f. Sokkal hatékonyabb. Állj fel – gondolkodunk!

STEHR lapvibrátor SBV 160-2

Az új, 2114 mm széles SBV 160-2 Stehr kiegészítő tömörítőt úgy fejlesztették ki, hogy nagy területeket a lehető legkíméletesebben tömörítsen egyetlen lépéssel és alacsony energiafogyasztással. Az SBV 160-2 a legerősebb kiegészítő lemeztömörítő a piacon világszerte. A problémás talajon, például kavicson, homokon, fagyvédő rétegeken, ásványi keverékeken vagy újrahasznosított anyagokon a tömörítési értékek gyakran csak 0,5 m válaszfalmagasságig érhetők el. Még a nehéz hengerek sem érik el a teljesítményt. Ezt több, műszaki egyetemekről is készült tesztjelentés bizonyítja. A 100%-ban függőleges lefelé irányuló rezgések az erőt oda irányítják, ahol szükség van rá, és nem a környezetbe. A pályázat tehát műemlék épületek környezetében lehetséges.

STEHR lapvibrátor SBV 80-2

i$,:f 160 kN kiegyensúlyozó erő

i$,:f teljes szélesség 1400 mm

i$,:f össztömeg rakodóval csak 2652 kg.

Az SBV 80-2 kifejezetten kisebb belvárosi építkezésekre lett kifejlesztve. Mindössze 1400 mm-es teljes szélességével olyan tömörítési eredmények érhetők el, amelyek a 8 tonnás osztály egyik tömörítőjével sem érhetők el!

Nagy előnye viszont, hogy a kombinált töltő/kompresszor egy tandem autó utánfutón szállítható. Így nincs szükség költséges alacsony rakodógépes szállításokra, amelyek fele üresjáratból áll.

Stehr lemezkompresszor – Egy kicsi megmutatja a nagyoknak!

Stehr volt az, aki észrevette, hogy egy sokkal nehezebb hengerhez képest az új lemeztömörítő sokkal jobb, egyenletesebb tömörítést ér el minden rétegben. Különböző talajokhoz fokozatmentesen állítható, rezgésmentes felső részen a súlybeállítás, a 70 Hertz feletti nagyfrekvencia az ebből adódó nagy, akár 480 kN centrifugális erőkkel, melyek irányított rezgéssel a talajba jutnak. gyorsabb és jobb szemcseelmozdulásban és ezáltal az üregek jobb tömítésében. A Stehr lemeztömörítővel kevesebb keresztezésre van szükség – a felület tömörödik és nem lazul. Sok olyan átkelés elkerülhető, amelyek a talaj szegregációjához (a finom részecskék és a víz a felszínre jutnak) és a szemek összezúzásához vezetnek.

A Stehr lemeztömörítők a környezetben alig érzékelhető rezgésekkel dolgoznak. Ezek a nem kívánt rezgések sok energiát emésztenek fel. „Mire és miért?” kérdezte Stehr, és a lemeztömörítők fejlesztése során a vibrációs alkatrészek következetes elkerülésére összpontosított, amelyek nem hatékonyak a tömörítésben. Ezeket az előnyöket ismét bebizonyították a Bickhardt Bau AG, az egyik terepi tesztje során. a legnagyobb német építőipari cég: „60 görgős vonatunk van, ebből 40 sima dobos van használatban. A jövőbeli problémák megoldása érdekében egy nagy gépparkkal rendelkező cégnek már ma meg kell terveznie a jövőt. Nagy kihívás számunkra az energiafelhasználás és az ebből adódó optimális energiahatékonyság. Ezért szeretnénk tudni, hogyan helyezkedjünk el a jövőben a tömörítő berendezések terén.

A Stehr SBV 160-3 lemeztömörítő összehasonlító mérése Bomag 213 Variomatic tömörítővel a cég minősített laboratóriumának felügyelete mellett történt. Kavicsmagasság, anyaga 0>35-40 cm magas mészkő kavics került beépítésre, majd tömörítésre. Ez azt mutatta, hogy a Stehr lemeztömörítő minden területen felülmúlta a tömörítőt. Egy menettel dupla eredmény született, amit a tömörítő négy menettel nem ért el. A négy átmenet eredményeként látható volt a tömörítendő anyag szétkeverése. A finom szemcséket a felszínre öblítették. Az egyetlen menetes Stehr lemeztömörítővel minden rétegben egyenletes tömörítést határoztunk meg. Mindez a Wacker I Weidemann hordozóeszköz kerekes rakodójának 70 kW energiabevitelével történt, szemben a tömörítő 120 kW teljesítményével. A Stehr cégnek új találmányával már minden nagy gyártó előtt kell járnia. Ezt a fölényt még a Bomag szakembereinek is fel kellett ismerniük, akik a helyszínen voltak, hogy maguk ellenőrizzék a tesztet.” 3000 mm-es munkaszélességű és 3 x 160 kN centrifugális erővel rendelkező Stehr SBV 160-3 lemeztömörítővel együtt használva. 70 Hertz-en több mint 80%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, ami 80%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátást és egyenlő részben kevesebb káros üvegházhatású CO2-t eredményez.

Mindezt legalább háromszoros teljesítménnyel! Ez azt jelenti, hogy nem létezhet olyan tömörítő berendezés a világon, amelynek energiahatékonysága alig észrevehető környezeti rezgésekkel rendelkezik. „Különösen a belvárosi területeken a káros rezgéskibocsátás nélküli tömörítés olyan műszaki kihívás, amellyel mi, vidrák mindig szembe kell néznünk” – mondja K. George gépészmérnök.

A Stehr, mint kizárólagos gyártó, szembesült ezzel a problémával. „Találtunk erre egy olyan megoldást, amelyre nagyon büszkék vagyunk, mert mindig is a problémák megoldása volt az elképzelésünk” – mondja Jurgen Stehr.

Jobb tömörítés a Stehrrel

Az építkezéseken gyakran a meglévő talaj tömörödésével van probléma. A talaj optimális tömörítéséhez szükséges víztartalma ugyanis nem elegendő az optimális tömörítési eredmény biztosításához. A tömörítőanyag szemcséit a dinamikusan működő tömörítőberendezésekből kiinduló, gyors erőkifejtés hozza mozgásba. Kölcsönös súrlódásuk olyan erős, hogy jó szemcseátrendeződés sűrűbb helyzetbe nem lehetséges. A talaj állapota erősen függ a víztartalomtól. Túl alacsony víztartalom esetén az egyes szemcsék közötti súrlódási erők nagyon nagyok, ami rossz szem átrendeződést és optimális tömörítést nem eredményez. Ez gyakran települési károkat okoz, ami viszont óriási következményes károkhoz vezet.

Indoklás: Mivel a hatályos környezetvédelmi előírások szerint folyó vagy állóvízből nem vehető ki a szükséges víz, így az egyetlen lehetőség a közműves ivóvízvezetékből történő vétel.

Az ivóvíz az élet egyik legfontosabb alapja, ezért nélkülözhetetlen az ember, valamint az állat- és növényvilág számára. Ezért óvatosan kell bánni vele, ezért a tömörítés az egyetlen módja szükség szerint sok víz használható. Stehr, az elfoglalt építőipari gépek problémamegoldója Hessenből, azon gondolkodott, hogyan lehet még jobb tömörítési eredményeket elérni a víztartalommal/tömörítéssel kapcsolatban. Stehr lemeztömörítők kombinációját építette egy vontatóhajó által húzott nagy térfogatú vízszállító teherautóhoz.

A 3 m széles SBV 160-3 lemeztömörítővel és megfelelő vízadagolás mellett 3 x 160 kN centrifugális erővel általában csak egy menet elegendő egy 40 cm válaszfal magasságú fagyvédő réteg tömörítéséhez. 1500 m3/h felett ezért lehetségesek!

Ezt a teljesítményszintet a legjobb energiahatékonysággal egyidejűleg egyetlen más tömörítő berendezés sem közelíti meg, hiszen a traktor korszerű terhelésérzékelős hidraulika rendszere csak a szükséges teljesítményt hozza le.

A nagy teljesítményű hidraulikával felszerelt Wacker W 60 kerekes rakodóhoz erősített „a világ piacvezető hengere Stehr lemeztömörítő ellen” kimerítő tesztje után úgy döntöttek, hogy több berendezést kombinálnak a Stehr SBV 160-2 lapos tömörítővel, mint görgővel. közel sem volt a kiváló tömörítési eredményekhez és a teljesítményhez a legjobb energiahatékonyság mellett. Ezt előzte meg az egyik legnagyobb német építőipari cég, a Bickhardt Bau AG helyszíni tesztje. Karl George úr, a gépészeti osztály vezetője:

„A jövőbeli problémák megoldásához egy nagy gépparkkal rendelkező cégnek már ma meg kell terveznie a jövőt. Nagy kihívás számunkra az energiafelhasználás és az ebből adódó optimális energiahatékonyság. Ezért szeretnénk tudni, hogyan helyezkedjünk el a jövőben a tömörítő berendezések terén. A legerősebb Stehr lemeztömörítő SBV 160-2 összehasonlító mérését egy Bomag 213 Vario tömörítővel végeztük a minősített belső laboratórium felügyelete mellett.

Kifejezetten erre a célra egy tesztmezőt hoztak létre, hogy a tesztet azonos körülmények között lehessen elvégezni. 40 cm magas válaszfal magasságokat (anyag mészkavics O > 35) építettek, majd tömörítettek.

Kiderült, hogy a Stehr lemeztömörítő minden területen felülmúlta a tömörítőt. Egy menettel olyan eredményeket értek el, amelyeket a tömörítő még 4 menettel sem tudott elérni. A 4 átmenet eredményeként még látható volt a tömörítendő anyag szétkeverése. A finom szemcséket a felszínre öblítették. Az egyetlen menetes Stehr lemeztömörítővel minden rétegben egyenletes tömörítést határoztunk meg. Mindez a Wacker/Neuson WL 60 kerekes rakodó hordozóeszköz 75 kW-os energiabevitelével történt, szemben a tömörítő 120 kW-os teljesítményével. A Stehr cégnek új találmányával már minden nagy gyártó előtt kell járnia. Ezt a fölényt még a tömörítési technológia világpiacán vezető szakembereinek is fel kellett ismerniük, akik a helyszínen voltak, hogy maguk is figyelemmel kísérjék a tesztet.”

Stehr volt az, aki észrevette, hogy egy sokkal nehezebb hengerhez képest az új lemeztömörítő sokkal jobb, egyenletesebb tömörítést ér el minden rétegben. Különböző talajokhoz fokozatmentesen állítható, rezgésmentes felső rész súlybeállítása, 70 Hertz feletti magas frekvencia, az ebből adódó nagy centrifugális erővel, amelyet a 4 tengelyes gerjesztőn keresztül irányított rezgések vezetnek a talajba. sebességváltó, gyorsabb és jobb szemcsekiszorítást és ezáltal az üregek jobb zárását eredményezi.

A Stehr lemeztömörítővel kevesebb keresztezésre van szükség, a felület tömörödik és nem lazul. Sok olyan felüljárót, amelyek csak a talaj szegregációjához vezetnek (a finomszemcséket és a vizet a felszínre nyomják), és amelyek egyben a szemek zúzódásához is vezetnek, így elkerülhető.

A Stehr lemeztömörítők a környezetben alig érzékelhető rezgésekkel dolgoznak. Ezek a nem kívánt rezgések sok energiát emésztenek fel. „Mire és miért?” kérdezte Stehr, és a lemeztömörítők fejlesztése során a tömörítés szempontjából nem hatékony vibrációs alkatrészek következetes elkerülésére összpontosított.

2150 mm munkaszélességű, 2 x 160 kN centrifugális erővel és 70 Hertz rezgésfrekvenciájú Stehr SBV 160-2 lemeztömörítővel együtt használva, Ober 50%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, ami 50%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátást és egyenlő részben kevesebb káros üvegházhatású CO2-t eredményez. Mindezt legalább háromszoros teljesítménnyel. Ez azt jelenti, hogy a világon nem létezhet hasonló energiahatékonyságú kompressziós berendezés.

Mindez alig észrevehető környezeti rezgések mellett történik. Különösen a belvárosi területeken a káros rezgéskibocsátás nélküli tömörítés jelent olyan műszaki kihívást, amellyel utólag mindig szembe kell néznünk. A Stehr volt az egyetlen gyártó, aki szembesült ezzel a problémával, és megtalálta az optimális megoldást. Ez volt a döntő tényező, hogy továbblépjünk ebbe az irányba, és ebbe az előremutató fejlesztésbe fektetni” – mondja a gépészmérnök Karl George t.

Gyorsabb ft1. Jobb Hatékonyabb

STEHR lapvibrátor SBV 160-3

3 x 160 kN kiegyensúlyozó erő l$J 2,98 m széles l$J Súly: 2800 kg

Stehr lapvibrátor SBV 80 H4 tetőprofil tömörítésére.

STEHR lapvibrátor SBV 160-B

Stehr lapvibrátor SBV 160-B megoldás az útszakaszok tömörítésére

Mivel az útszakaszok az árok irányában kb.12 – 15 fokos lejtésűek, a tömörítés során a lejtőn át az árokba kerülne egy kézzel működtetett vibrációs lemez vagy henger.

Stehr lapvibrátor vs. görgős nyelv

A tömörítőnek a következő hátrányai vannak a Stehr lapvibrátor képest:

– Több mint 50%-kal kevesebb teljesítmény

– A talaj további erős szegregációja. A finomságok a sok átmeneten keresztül

lefelé vándorolnak. Lásd a „FENTI” képen.

Stehr EP 2 891 750 B 1 számú európai szabadalom.

Stehr SBV 160-2 QUATTRO „Leonhard Weiss Edition*”

A 4400 mm széles SBV 160-2 Quattro lemeztömörítővel 4 x 160 kN centrifugális erővel és megfelelő vízadagolással általában csak egy menet elegendő egy 50 cm válasz falmagasságú fagyvédő réteg tömörítéséhez. Így több mint 6000 m2/óra lehetséges.
Egyetlen más tömörítő berendezés sem közelíti meg ezt a teljesítményszintet egyidejű energiahatékonyság mellett, hiszen a traktor modern terhelésérzékelős hidraulikus rendszere csak annyi erőt vesz fel, amennyi éppen szükséges.
* A Leonhard Weiss GmbH és a Stehr Baumaschinen GmbH közös fejlesztése.

Az építőiparban régóta használt tömörítő hengerek a jövőben más jelentéssel bírnak az építkezéseken. Ezután már csak a kohéziós talajtípusok, például U, T, GU, GT, valamint SU és ST talajok tömörítéséhez van szüksége rájuk. Az összes többi nem kohéziós vagy törött, nem kohéziós vagy alacsony kohéziós talajtípus esetében a Stehr Baumaschinen új tömörítési technológiáját a jövőben egyre gyakrabban alkalmazzák.

Az új, európai szabadalmaztatott Stehr SBV 160-3 lapvibrátorral 100%-ban irányított rezgéssel és 70 Hz-es rezgési frekvenciával felülmúlják a fenti talaj tömörítését bármely tömörítőnél.

Hosszú kísérletek és tesztek sorozata egyértelműen kimutatta, hogy a Stehr SBV 160-3 tömörítőlemezek egyetlen menettel 99,8 Dpr tömörítési értéket érnek el. elérte. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek, és nem érhető el semmilyen tömörítővel hasonló menetekben.