Keresés
Close this search box.

Terményszárító fűtése, szalmafűtőnal EKOPAL RS-A külön hőcserélővel

Az EKOPAL S légfűtők bázisán az EKOPAL RS-A sorozat egy másik, külön hőcserélős szerkezetét fejlesztették ki. A levegő 140 ⁰C-ig melegíthető. A magas hőmérsékletű folyadékkal ellátott külső csöves hőcserélőnek köszönhetően a fűtőtest új kialakítása lehetővé teszi a tiszta levegő elérését szennyező anyagok és kipufogógázok nélkül.

Szalma égetése – elérhető és olcsó megújuló energiaforrás

A szalma alulértékelt üzemanyag. Égése során nyomokban kén-dioxid és kis mennyiségű nitrogén-oxid jelenik meg, ami összemérhető a kőszén égetésekor felszabaduló kibocsátás mértékével. Fontos azonban, hogy az elégetett szalma nulla CO2-egyensúlyt biztosít , mert legfeljebb annyi szén-dioxid kerül a légkörbe, mint amennyit a növény a növekedése során felvett a környezetéből. A szalma biomasszának minősül, azaz olyan tüzelőanyagnak minősül, amely megújuló energiaforrás (RES).

A szalma fűtőértéke attól függ, hogy milyen formában használják fel energetikai célokra. A laza szalma csak 0,07-0,16 MW/m3, de 40 × 30 × 80 cm-es kockák formájában már 0,26-0,32 MW/m3, brikett formájában pedig 0,99-1,48 MW/m3. A legelőnyösebb azonban a szalma pellet formájában, mert fűtőértéke ekkor 2,22-2,78 MW/m3. A jól szárított, 15%-os nedvességtartalmú szalma pelletek vagy brikett formájában akár 15-18 MJ/kg fűtőértékkel rendelkezik, így nem sokkal rosszabb a fapelleténél, amelynek fűtőértéke 17,5 –19 MJ/kg.

Előnyök:

  • A korábbi, még drágább tüzelőanyag 100%-os cseréje (olaj, gáz, szén vagy finom szén)
    A levegő hőmérsékletének egyszerű szabályozása és a terhelések közötti kis esés
    Egyszerű és kényelmes működés, a fűtési periódus után nem kell kiüríteni a folyadékot , ezen felül a víz felmelegítésének lehetősége Lehetőség a hőforrás eltávolítására a szárítóból (a hőcserélő a fűtőtesttől eltérő helyre is felszerelhető).

Kazánok automata adagolással
szalmabálákkal és mindenféle növényi alapú mezőgazdasági biomasszával dolgozik
A BEM az első teljesen automatizált szalma alapú kazán. A teljes szalmabálák automatikus egymásba rakására szolgáló rendszer használatával a multiciklon jelentősen javítja a szalmaégetési folyamatot, ami időmegtakarítást és hatékonyságot eredményez az ügyfél számára.
Ezenkívül automatikus hamueltávolító rendszerrel és hőcserélő tisztító rendszerrel van felszerelve a teljesítmény maximalizálása érdekében. A BIO – ECO – MATIC mind a hatékonyság, mind a csökkentett károsanyag-kibocsátás tekintetében optimalizálva lett. 500 kW-tól 2 MW teljesítményig kiváló megoldás a mezőgazdasági nagyüzemek, vidéki közösségek, valamint a brojlertelepek, sertésiskolák, üvegházak és egyéb vidéki célokra.

https://www.innoenergy.com/discover-innovative-solutions/online-marketplace-for-energy-innovations/bioecomatic/

Az EKOPAL RS-A fűtőtestekbe való befektetés leggyakrabban a második szárítási szezonban térül meg.

Tekintse meg ügyfeleink számításait itt.

Az EKOPAL RS-A fűtőtestek meleg levegő előállítására használhatók:

  • gabona és kukorica szárító helyiség – fa szárító helyiség – gyógynövény szárító helyiség
  • térfűtés (légberendezések), azaz disznóól, tehénistálló, tyúkól, csarnokok és termelő üzemek stb.

A kazánt csak olyan cég szerelheti be, amelyik rendelkezik érvényes vízmelegítő telepítési és üzemeltetési engedéllyel.

A szilárd tüzelésű kazánokkal rendelkező berendezések tervezésénél, kivitelezésénél és üzemeltetésénél figyelembe kell venni a lengyel szabványok követelményeit:
– PN-87 / B-02411 Fűtés. Beépített szilárd tüzelésű kazánházak. Követelmények.
– PN-91 / B-02413 Fűtés és hőtechnika. Nyílt rendszerű vízmelegítő berendezések védelme. Követelmények.

Minden RM EKOPAL sorozatú kazán összeszerelt állapotban kerül kiszállításra. Mielőtt a kazánt csatlakoztatná a berendezéshez, figyelmesen olvassa el a kezelési és karbantartási kézikönyvet, és ellenőrizze, hogy a kazán minden alkatrésze működőképes-e, és nem sérült-e meg a kazán szállítása során.