Keresés
Close this search box.

Terményszárító fűtése elgázosító, kör vagy nagy kocka bálás kazánnal.

MEGOLDÁS A DRASZTIKUS GÁZÁR EMELÉS ELLENSZERE

Az EKOPAL S elgázosító kazánok kiválóan alkalmasak nagy csarnokok fűtésére, terményszárítóval való összekapcsolás esetén pedig a szárítóba bemenő levegő előfűtésére, illetve kíméletes szárítási igény esetén teljesen kiválthatja a szárító földgázzal működő égőfejét. A szalmakazánok telepítése és üzemeltetése nem csak környezeti előnyökkel, hanem gazdasági előnyökkel is jár. A felhasználók véleménye szerint a kazán megtérülési ideje 2 és 5 év között van, attól függően, hogy mekkora a kazán és a működés intenzitása. A legjövedelmezőbb befektetni ott, ahol a felhasználók saját szalmával tudnak fűteni (mezőgazdasági termelők), ez esetben a megtérülés 1 – 3 év. Azoknál a felhasználóknál, akiknek a szalmabálákat meg kell vásárolnia, a megtérülés 2 – 5 év. A kazán kifejlesztésének nem titkolt célja, hogy a drága és bizonytalan földgázt teljes egészében kiváltsa. A kazán hasznosítani tudja a hengeres és szögletes bálát egyaránt (szalma, nád, kukoricaszár bála, venyige, vagy ágbála, raklapos papír, textilbálák, sőt hasábfával is üzemeltethető), amelyek begyűjtésére alkalmas gépek (venyigebálázók) szintén találhatóak az Ost-Brücke (www.gepkereskedelem.eu) termékpalettájában. Az ideális tüzelőanyag víztartalma 15%. A tökéletes égést a vezérlőelektronika a befúvóventilátor segítségével szabályozza. A felszabaduló hőenergiát a kazántestbe épített csőrendszerben keringő diatermikus olaj veszi át (A tulajdonságok jellemzi magas lobbanáspont és fenntartja a teljesítmény minőségét a 280-320 fok), ami hőcserélőn keresztül fűti alapesetben 150 C° -ra a szárító berendezés levegőjét (átalakítással 200 C° -ra). Maximális légmennyiség 36.000.- m³/h. A kazán hatásfoka 82-85%.

Az EKOPAL S kazán a következőkből áll: szalma égetésre alkalmas elgázosító kamrából, és a keletkezett gázt elégető kamrából, illetve a kétsoros csöves hőcserélőből. A kazánban működik egy ún. áramlás elleni rendszer. A kazánba egy speciális háromszög alakú tűzálló elem van felszerelve, az ajtó belseje és a gázégető kamra alsó része szintén tűzálló anyaggal van burkolva. A befújt levegő kétfelé van elosztva. Az egyik része a szalma égető kamrába megy és az elgázosítást segíti, a másik része a gáz égető kamrába jut és ott segíti a CO elégetését CO2-vé. Ebben a rendszerben biztosítva van az előzetes szalma gázosítás és a végleges gáz égetés. Ennek eredménye az alacsony szén-monoxid (CO) tartalom a füstgázban. A szalmaégető kamrába befújt levegő nem engedi por kiszivárgását a szalma égető kamrából és ez csökkenti a por mennyiségét a füstgázban.

Az EKOPAL S kazánok a ventilátorban automatikuson szabályozó fojtószeleppel, illetve mikroprocesszoros vezérlő rendszerrel vannak felszerelve. A szabályozó vezérli a szalma égetési folyamatát az optimális paraméterek szerint, irányítja a fojtószelepet, a ventilátor és a keringető szivattyú működését a kazán hőcserélő rendszerben. A további hosszas műszaki leírás és az előnyök sorolása helyett egy egyszerű, gyors számolási példát mutatunk be (hasonlítsuk össze egy Pedrotti szakaszos olajfűtésű szárító napi költségét egy EKOPAL S 750 kW kazánéval): Lehetőség van az égéstér méretének és alakjának a felhasználó tulajdonában lévő bálák egyedi méretéhez igazítására.

Az EKOPAL S típusú légfűtő „2 az 1-ben” rendszerként jellemezhető, mivel kazán és cső típusú hőcserélőt is tartalmaz. Ebben a fűtőben a vizet magas hőmérsékletű folyadékkal cserélték ki. A hő átadódik a folyadéknak, majd a cső típusú hőcserélő segítségével a levegőbe kerül.
A korábbi drága tüzelőanyagok, például olaj, gáz, szén vagy szénpor 100%-os cseréje
A levegő hőmérsékletének egyszerű beállítása és a töltési műveletek közötti kis esés
Könnyű kezelhetőség
Állandó karbantartás a hőhordozón keresztül
A fűtési szezon után nem kell leereszteni a folyadékot
Lehetőség a fűtőberendezés vízmelegítésre történő adaptálására a szárítási szezon után
A légmelegítő kazánok árai tartalmazzák:
Komplett légmelegítő kazán, elektronikus vezérléssel, érzékelőkkel, fúvó kollektor ventilátorral és fojtószeleppel, keringető olajszivattyú, szelepek.
Légmelegítő kazán ára nem tartalmazza:
Termál folyadék (olaj) költsége kb. 3000 liter,
Légszívó ventilátor légmelegítőből szárítóba ( szükség szerint),
Légmelegítő összeszerelése a szárítóba és kéménybe történő csatlakozással
Villamos áram bevezetése és vezérlő-kapcsoló szekrény.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=syI2x6Co_3M

Szállítási határidő: megrendelés követő visszaigazolás alapján.

Garancia: 12 hónap a kezelési és karbantartási útmutató szerinti használat mellett, a gyorsan kopó alkatrészekre nem vonatkozik.

Fizetés: 30% előleg megrendeléskor, a 70% készleten lévő gépnél legkésőbb az átadást megelőző munkanapig, gyártótól rendelt gépnél a készre jelentéskor, szállítás előtt esedékes.