Keresés
Close this search box.

Talajstabilizáló keverő StehrSBF 24

Mésszel vagy cementtel történő talajstabilizálás esetén az in situ talajt a helyszínen jó minőségű, tömöríthető anyaggá alakítják át („mix-in-place”). Sokkal tartósabb víz-, fagy- és térfogatállóságot, valamint nagyobb nyomó-, szakító- és nyírószilárdságot ér el. A mésszel vagy cementtel végzett, helyben kevert stabilizálás a talajt és a szennyeződést a helyszínen kiváló minőségű, tömöríthető anyaggá alakítja. Hosszabb ideig ellenáll a víznek, fagynak, összehúzódásnak és tágulásnak, valamint nyomó-, húzó- és nyírószilárdságot biztosít.

Műszaki adatok:

Előnyök:

SBF 24 előre felszerelve az SBF 24-6 pormentes későbbi rögzítéséhez. A viszonylag olcsó középkategóriás traktorokkal 230 LE-től akár 60 cm-es vágási mélység is elérhető. Homogén, finom mix kép, intenzív keverés. A termelékenység nem alacsonyabb, mint az önjáró újrahasznosítóké: szélesség 2400 mm-ig, mélység 600 mm-ig, sebesség 300-500 m/h.

Funkciók:

Talajstabilizálásra szolgál (a kötőanyagok talajba juttatása ezek keverésével), amely a talajt monolitikus anyaggá alakítja, új tulajdonságokkal: nagyobb fagyállóság, sűrűség, nyomószilárdság a páratartalomtól függetlenül, kisebb vízáteresztő képesség, térfogat állandóság.

Meghajtási koncepció:

A traktor erőleadó tengelyétől a vágórotor felé a teljesítmény nem az erőelnyelő oldalsó homlokkerekeken keresztül, hanem a két oldalon elhelyezett ékszíjakon keresztül jut el a marórotorhoz, és ezért csak egy erőt kell továbbítaniuk. viszonylag alacsony nyomaték. A nyomatéknövelés csak a bolygókerekes hajtóművön keresztül érhető el, ha a nyomatékra szükség van: a vágórotorban.

Alkalmazások: Útépítés Új ipari, raktári, sportpályák kialakítása, hulladéklerakók építése.

Megfelelő traktorok:

Előfeltétel az 1000 ford./perc fordulatszámú hátsó TLT, valamint a kúszó fokozat (Vmin=300-500 m/h) vagy optimális esetben a fokozatmentes váltó („CVT”).

A maximális vágásmélység érdekében még nehéz talajviszonyok között is 280 LE-t ajánlunk.

A szerelt marógépek előnyei az újrahasznosítókkal szemben:

  • A függesztett marók lényegesen alacsonyabb költsége – az elosztótartályt és a traktort figyelembe véve is 5-10-szeres, míg a traktor egyéb munkákra is használható.   
  • Mivel a maró a traktor mögött van felszerelve, a marás után a kerekek nemkívánatos talajtömörödést okoznak.   
  • A kis méreteknek köszönhetően a csuklós malom teherautó felépítményben szállítható; az önjáró újrahasznosító, mivel túlméretezett berendezés, mozgáskoordinációt igényel; ennek következtében az önjáró újrahasznosítók szállításának költsége egy nagyságrenddel magasabb.     
  • Kevesebb üzemanyag-fogyasztás működés közben.   
  • Lényegesen egyszerűbb javítások: a viszonylagos egyszerűség miatt a kialakítás nagyon megbízható és szinte semmilyen javítást nem igényel (kivéve a kopókalapácsok cseréjét).