Keresés
Close this search box.

Talajstabilizáló keverő Stehr SBF 24 L

Állj – így építkezel. Földstabilizációs technika!

Amikor a talajt mésszel vagy cementtel stabilizáljuk, a meglévő talajt a helyére helyezzük

(„mix-in-place”) kiváló minőségű, tömöríthető anyaggá. Elér sokkal tartósabb víz-, fagy- és térállóság, valamint nagyobb Nyomó-, szakító- és nyírószilárdság.

A STEHR SBF24L az SBF24 könnyű változata. Ez az „L” változat a Light rövidítése, azzal a szándékkal, hogy a marási munkát könnyebb traktorokkal is sikeresen befejezze. Az SBF24L 150 és 200 LE között elegendő, és a legjobban VARIO-hajtással működik a traktoron.

Műszaki adatok:

  • Teljesítmény hordozó: 150 – 200 LE
  • Súly: 2550 kg
  • Marási mélység: max 400 mm
  • Marási szélesség: 2400 mm.

Előnyök:

Az oldalsó lánchajtás a homlokfogaskerekekhez képest nagyon keskeny. Ez nagyon fontos, mert az oldalhajtás házát az alsó részen áthúzzák a talajon. Minél keskenyebb az oldalhajtás, annál kevesebb teljesítményre van szükség.

Energiahatékonyság:

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepet játszik a magas energiahatékonyság, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, valamint az alacsony károsanyag- és zajkibocsátás. A hagyományos gépekhez képest több mint 50%-kal kevesebb üzemanyaggal megtérül az üzemanyag-megtakarítás.

Az erőátvitel a traktor TLT-ről a marórotorra szokás szerint nem az erőt fogyasztó homlokkerekes oldalon, hanem a két oldalon elhelyezett hajtóláncokon történik.

A meghajtó oldallánc – a homlokfogaskerekekhez képest – nagyon keskeny. Ez nagyon fontos, mivel az oldalsó tárcsaház alul át van húzva a padlón. Tehát minél keskenyebb az oldalcső, annál nagyobb teljesítményre van szükség.

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepe van a magas energiahatékonyságnak, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztásnak és az alacsony környezetszennyezésnek és zajkibocsátásnak. Körülbelül 50%-kal kevesebb üzemanyag-fogyasztás a hagyományos gépekhez képest csak az üzemanyag-megtakarítás révén megtérül a befektetés.

Meghajtó koncepció:

A traktor erőleadó tengelyétől a vágórotor felé a teljesítmény nem az erőelnyelő oldalsó homlokkerekeken keresztül, hanem a két oldalon elhelyezett erőszíjakon keresztül jut el a vágórotorhoz, és ezért csak egy erőt kell továbbítaniuk. viszonylag alacsony nyomaték. A nyomatéknövelés csak a bolygókerekes hajtóművön keresztül érhető el, ha a nyomatékra szükség van: a vágórotorban.

Megfelelő traktorok:

Előfeltétel egy 1000 ford./perc fordulatszámú hátsó TLT, valamint egy kúszó fokozat (Vmin=300-500 m/h) vagy optimális esetben egy fokozatmentes sebességváltó („CVT”).
A maximális vágásmélység érdekében még nehéz talajviszonyok között is 180 LE-t ajánlunk.