Keresés
Close this search box.

SZOLÁRPARK TISZTÍTÁSA

HATÉKONY, RUGALMAS ÉS CSAK MINIMÁLIS ERŐKIÁLLÍTÁSSAL

A napelempark éjjel-nappal ki van téve az elemeknek és a légköri viszonyoknak. Legyen szó napról, hóról, esőről vagy szélről – ezek a körülmények mind hatással vannak a modulokra. Ezen túlmenően a szennyeződés, mint a por, a légszennyezés, a közúti forgalom, a sivatagi homok, a lehulló levelek vagy a tűlevelek, és mindenekelőtt a madárürülék jelentős hosszú távú problémát jelentenek. Annak érdekében, hogy a fotovoltaikus rendszer továbbra is teljes mértékben működőképes maradjon, a napelempark rendszeres tisztítást igényel.

Az integrált SunBrush® mobil nedves tisztító rendszerrel optimális eredményeket érhet el napelemes rendszerei gondozása során. Még a makacs szennyeződéseket is kíméletesen távolítja el. Tisztítóképességgel kb. 7000 négyzetméter óránként (a modulasztalok típusától és méretétől függően) ez különösen hatékony módja a nagy napelemparkok fenntartásának.

Professzionális napelem park takarítás

A lankadatlan időjárási viszonyok láthatóan befolyásolják a napelemes rendszerek működőképességét, ezért szükséges a rendszeres szoláris tisztítás. A napelemparkok azonban nagy kihívást jelentenek a szükséges tisztítási műveletek tekintetében. Ennek az az oka, hogy az egyedi igények kielégítéséhez speciális berendezésekre van szükség. A szolárparkok a tisztításhoz szükséges vízellátás logisztikai megszervezése mellett gyakran tartalmaznak makacs szennyeződési forrásokat. Termésveszteségekkel kell számolni, mivel a napelemparkok működése emiatt jelentősen romlik. A napelem modulok csak rendszeres tisztítással érhetik el a kívánt gazdasági hasznot, és így optimálisan használhatók. Az innovatív SunBrush® rendszer a napelemparkok hatékony és kíméletes tisztítására szolgál.

Miért olyan fontos a napelem parkok tisztítása?

Az autópályák, vasútvonalak és repülőterek melletti napelemparkok különösen erősen szennyezettek a porkavargás, a gumikopás, a fékpor és a kipufogógáz-kibocsátás miatt. Az ilyen típusú szennyeződések rátelepednek a napelem modulokra, és a legrosszabb esetben az üvegbe is beleégnek, ami hozamcsökkenéshez vezet. A szennyezettség mértéke és a helyi viszonyok között különbségek vannak. A szennyezettség öt szintje között fő különbséget tesznek:

 • Szennyezés – 1. szint
  Itt nagyon kevés a szennyeződés, ami néha szabad szemmel nem látható.
 • Szennyeződés – 2. szint
  A napkollektoros rendszerekben alacsony a szennyeződés mértéke, ami észlelhető.
 • Szennyezés – 3. szint
  A szoláris rendszer mérsékelten szennyezett.
 • Szennyeződés – 4. szint
  Erős szennyeződések jelennek meg, a szennyeződéstől a kérgesedésig.
 • Szennyezés – 5. szint
  Nagyon erős és makacs szennyeződés van a szoláris rendszeren, ami visszafordíthatatlan károsodást okozhat.

A SunBrushban található modern tisztítási technológia ideális megoldás minden típusú és fokú szennyezettség esetén. A SunBrush® mobil és a speciális SunBrush Blue tisztítószer használatával nemcsak napelemes rendszere lesz alaposan megtisztítva, hanem a termékek mögött meghúzódó innovatív technológia is gyerekjátékká teszi a használatát. Végső soron ez a tisztító megoldás nagymértékben csökkenti a tisztítási ráfordítást, és egyúttal optimalizálja a napelemes rendszer hatását azáltal, hogy eltávolítja az összes szennyeződést.

Napelempark takarítás SunBrush Mobile segítségével – az Ön előnyei

A napelempark rendszeres takarítása az innovatív SunBrush® mobil napelemes tisztítórendszerrel számos előnnyel jár:

 • A károsodás korai szakaszában észlelhető
  Tisztítással egyidejűleg ellenőrizhető a modulok esetleges sérülése.
 • Termés- és teljesítménycsökkenés megelőzése
  A SunBrush elősegíti a napelemparkok hatékony tisztítását, így biztosítva a hosszú távú hozamot.
 • Értékmegőrzés