Keresés
Close this search box.

Napelemes rendszer tisztító Sunbrush mobil compact

MOBILOS ALKALMAZÁS.

A SunBrush® mobil univerzálisan használható kültéri és tetőtéri napelemes rendszerek és egyéb sima felületek tisztítására. Szinte minden kereskedelmi forgalomban kapható traktorral, kotrógéppel, teleszkópos rakodóval vagy hasonlóval használható. hidraulikusan működtethető, és óránként akár 10 000 m2 területteljesítményt biztosít.

PV TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEK TERMÉK ÁTTEKINTÉS

A speciális fotovoltaikus tisztítóberendezésekkel történő tisztítás állandóan magas hozamot és hosszabb élettartamot garantál a fotovoltaikus rendszer számára. Az innovatív SunBrush® mobile tisztító megoldással könnyedén megtisztíthatja fotovoltaikus rendszereit, miközben elhalad mellettük. A szabadalmaztatott SunBrush® mobil rendszer három egységből áll: egy joystick, amely biztosítja a könnyű irányítást, egy elforgatható kefehenger és egy szabadalmaztatott WashTronic, amely egyenetlen terepen is biztosítja az automatikus szintezést. Hidraulikus működtetésű napkollektoros tisztítórendszerként a SunBrush® mobil bármilyen fotovoltaikus rendszer tisztítási igényeire alkalmas, feltéve, hogy akadálytalan áthaladás lehetséges. Az akár 180°-ban elforgatható tisztítókar kiküszöböli az időigényes manőverezést és a felesleges üresjáratokat.

UNIVERZÁLISAN ALKALMAZHATÓ

Az időjárás miatt számos szennyeződés, például por, homok és madárürülék rakódik le a fotovoltaikus rendszerekre – ez csökkenti a hozamot, vagy akár károsítja a fotovoltaikus rendszereket. Napkollektoros tisztítás a speciális tisztítóberendezéssel SunBrush® mobil compact garantálja a folyamatosan magas hozamot és a fotovoltaikus rendszer hosszabb élettartamát.

✓ Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető

✓ Egyszerű és érzékeny működés

✓ Kompakt kialakítás

✓ Szűk helyeken is használható

✓ 180°-ban elforgatható kefegörgők

✓ Opcionális nedves tisztítás a SunBrush víztartály rendszerrel

✓ A kefe szélessége akár 3-7,5 méter.

A Sunbrush mobil compact tisztító megoldás az Ön fotovoltaikus rendszereihez

Az innovatív PV tisztító megoldás, a SunBrush® mobil compact szinte bármilyen járműre felszerelhető. A csökkentett szélességnek és magasságnak köszönhetően a napelemes tisztítóberendezés kompaktabb, ami jelentősen javítja mind a manőverezést, mind a vezető rálátását a modulokra. A joystick és az érzékeny hidraulikus vezérlés biztosítja a könnyű és pontos kezelést. A SunBrush® mobil compact esetében már nincs szükség nehézkes manőverezésre, mivel a fotovoltaikus tisztítás 180°-ban elforgatható kefehengerrel történik. 4,5 méteres kefehosszal a súlya kb.500 kg.

SZOLÁRPARK TISZTÍTÁSA HATÉKONY, RUGALMAS ÉS CSAK MINIMÁLIS ERŐKIÁLLÍTÁS

A napelemes farm a nap 24 órájában ki van téve az időjárásnak és az elemeknek. Nap, hó, eső vagy szél – ezek mind hatással vannak a modulokra. Ezenkívül a por és a légszennyezés, a közúti forgalom, a sivatagi homok, a lehulló levelek vagy a tűlevelek, és mindenekelőtt a madárürülék okozta szennyeződések hosszú távon jelentős károkat okoznak. A fotovoltaikus rendszere megbízható működésének biztosítása érdekében rendszeresen meg kell tisztítania napelemparkját.

Az integrált SunBrush® mobil nedves tisztító rendszerrel optimális eredményeket érhet el a napelemes rendszerek gondozásában. Még a makacs szennyeződéseket is finoman eltávolítja. kb. 7000 négyzetméter/óra tisztítási kapacitásával (a modulasztalok típusától és méretétől függően) különösen hatékony módja a nagy napelemparkok karbantartásának.

A Sunbrush mobil compact tisztító megoldás az Ön fotovoltaikus rendszereihez

Az innovatív PV tisztító megoldás, a SunBrush® mobil compact szinte bármilyen járműre felszerelhető. A csökkentett szélességnek és magasságnak köszönhetően a napelemes tisztítóberendezés kompaktabb, ami jelentősen javítja mind a manőverezést, mind a vezető rálátását a modulokra. A joystick és az érzékeny hidraulikus vezérlés biztosítja a könnyű és pontos kezelést. A SunBrush® mobil compact esetében már nincs szükség nehézkes manőverezésre, mivel a fotovoltaikus tisztítás 180°-ban elforgatható kefehengerrel történik. 4,5 méteres kefehosszal a súlya kb. 500 kg.

Professzionális napelem park takarítás

Az állandó időjárási viszonyok láthatóan befolyásolják a napelemes rendszerek működőképességét, ezért a napelemes rendszereket rendszeresen tisztítani kell. A szolárparkok azonban nagy kihívást jelentenek a takarítás terén, itt speciális berendezésekre van szükség ahhoz, hogy megfeleljenek a speciális követelményeknek. A szolárparkokban a tisztításhoz szükséges vízellátás logisztikai megszervezése mellett gyakran van makacs szennyeződés. Terméskiesésre kell számítani, mivel a napelemparkok funkciója jelentősen leromlott. A napelem modulok csak akkor érhetnek el gazdasági hasznot, és így optimálisan használhatók, ha rendszeresen tisztítják őket. Az innovatív SunBrush® rendszer a napelemparkok hatékony és kíméletes tisztítására szolgál.

Miért olyan fontos a napelemes farmok tisztítása?

Különösen az autópályákon, vasútvonalakon és repülőtereken található napelemparkok erősen szennyezettek a porturbulencia, a gumikopás, a fékpor és a kipufogógázok miatt. Ez a szennyeződés rárakódik a napelem modulokra, és legrosszabb esetben az üvegbe is beleég, ami hozamveszteséggel jár. Különbségek vannak a szennyezettség mértéke és a helyi viszonyok között. Alapvetően öt szennyezettségi fokozatot különböztetünk meg:

 • A szennyezettség mértéke 1
  Itt nagyon kevés a szennyeződés, amelyek egy része szabad szemmel nem látható.
 • Szennyezettség mértéke 2
  A napelemes rendszerek kismértékű szennyezettsége felismerhető.
 • Szennyezettségi fok 3
  A naprendszer mérsékelten szennyezett.
 • A szennyezettség mértéke 4
  Erősen szennyezett, a szennyeződéstől a kirakódásokig.
 • A szennyezettség mértéke 5.

Nagyon erős és makacs szennyeződések vannak a szoláris rendszeren, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat. A SunBrush modern tisztítási technológiája ideális megoldás minden típusú és fokú szennyeződéshez. A SunBrush® mobil és a speciális SunBrush® Blue tisztítószer használatával nem csak napelemes rendszere kerül alaposan kitisztításra, de az innovatív technológiának köszönhetően a kezelés is kényelmes. A tisztítóoldat így megkönnyíti a tisztítást és egyben optimalizálja a napelemes rendszer hatását azáltal, hogy eltávolít minden szennyeződést.

Napelempark tisztítás Sunbrush mobillal – az Ön előnyei

A rendszeres szoláris tisztítás az innovatív napkollektoros tisztítórendszerrel, a SunBrush® mobil számos előnnyel jár az Ön számára:

 • A károsodás korai szakaszában észlelhető
  A tisztítással egyidejűleg ellenőrizhető a modulok esetleges sérülése.
 • Termés- és teljesítményveszteség megelőzése
  A Sunbrush lehetővé teszi a napelemparkok hatékony tisztítását, ami hosszú távú hozamot biztosít.
 • Értékmegtartás.

RUGALMAS ÉS MANŐVEREZHETŐ

Különösen a sivatagi területeken a fotovoltaikus rendszerek sorai nagyon közel vannak egymáshoz, vagy a nyomkövető rendszerekben lévő keresztlécek akadályozzák az áthaladást, ami problémát jelent a napenergia tisztításánál. A Sunbrush mobil Rapid napkollektoros tisztítórendszer pontosan erre a célra az ideális megoldás. Mivel a kompakt napkollektoros tisztítás minikotróra van rögzítve. Joystick segítségével működtethető, így a kefe bármilyen irányba rugalmasan mozgatható.

SUNBRUSH MOBILE RAPID RUGALMAS ÉS MANŐVEREZHETŐ

Különösen a sivatagi területeken a fotovoltaikus rendszerek sorai nagyon közel vannak egymáshoz, vagy a nyomkövető rendszerekben lévő keresztlécek akadályozzák az áthaladást, ami problémát jelent a napenergia tisztításánál. A Sunbrush mobil Rapid napkollektoros tisztítórendszer pontosan erre a célra az ideális megoldás. Mivel a kompakt napkollektoros tisztítás minikotróra van rögzítve. Joystick segítségével működtethető, így a kefe bármilyen irányba rugalmasan mozgatható.

Az ideális megoldás: napelemes tisztítás Napkefe mobil Rapid

A szabadalmaztatott „WashTronic” technológiával rendelkező SunBrush® mobil Rapid a fotovoltaikus rendszerek vagy a nyomkövető rendszerek keresztlécei közötti szűk sávokhoz használható. Ezzel a PV tisztító megoldással akár hat méter magas asztalok is megtisztíthatók minikotróval anélkül, hogy kiürülnének – mert a rugalmas rendszer 180 fokkal elforgatható, és az ellenkező irányban folytatja a tisztítást. Kompakt méretének köszönhetően a szállítás, beleértve a minikotrót is, könnyen megoldható szabványos pótkocsin. A fotovoltaikus rendszerek nedves tisztítása is egyszerűen és hatékonyan végezhető el, mert a víztartályt a szintezőlapra akasztjuk és magunkkal vihetjük.

TÉLI BEVEZETÉS TÁVOLÍTSA EL A HÓT A FOTÓVOLTAIKUS RENDSZEREKRŐL

A gyerekek még élvezhetik a havat, de a hosszú, kemény tél nem csak a sofőrök számára jelent hatalmas kihívást. Ez különösen vonatkozik a napelemes rendszerek (fotovoltaikus rendszerek) tulajdonosaira, akiknek a villamosenergia-termelését a téli hónapokban a napelemmodulokon lévő makacs hó állandóan leállítja, vagy akár nullára is csökkenti. De hogyan bánik a hóval a napelem modulon? Elsöpörni a havat? Hagyja kiolvadni, és remélje, hogy jobb lesz a napelemes rendszer időjárása? Vagy gondoskodni kell a rendszer fűtéséről? A napelem modulon lévő hó – legalábbis a „makacs változatban” több hónapig – regionálisan jelentkező probléma. Ha a napelemes rendszert 30 fokos tetőhajlásszögben szerelik fel – dőlésszögként a 40 fok jobb – a napelem modulon lévő hó miatti probléma viszonylag gyorsan és egyszerűen megoldódik. A hó csak csúszik. Problémásabbá válik, ha napelemes rendszerirányítóként lapos tetőre vagy csak kis hajlásszögű tetőre szereli fel a rendszert, és télen is folytatni kívánja az áramtermelést. Itt el kell söpörni a havat, ha nem akarunk nulla vonalat látni az áramtermelésben.

SUNBRUSH MOBILE TRACKFLEX RUGALMAS ÉS RUGALMAS

A nyomkövető rendszerekkel a napelem modulok követik a nap helyzetét a nap folyamán, és így nagyobb gazdaságosságot biztosítanak. A különböző szögek és tájolások azonban sokkal nehezebbé teszik a tisztítást. A SunBrush® mobil TrackFlex ilyen kihívásokra lett kifejlesztve. A csuklós karnak és a tetszőleges irányban mozgatható kefének köszönhetően a függőleges felületeken (pl. homlokzatok) vagy nehezen megközelíthető felületeken (pl. alagutak) végzett tisztítási folyamatok sem jelentenek gondot. A szabadalmaztatott „WashTronic” mindig egyenletes érintkezési nyomást biztosít a modulokon.

SunBrush mobil TrackFlex – bármilyen kihíváshoz

Az egyedülálló SunBrush® mobil TrackFlex napkollektoros tisztítással a napelemes rendszerek alapos és egyben hatékony tisztítása lehetséges, függetlenül a napelem modulok beállításától és dőlésszögétől. A hagyományos traktorokra gyorsan és egyszerűen felszerelhető TrackFlex néhány percen belül használatra kész. A rugalmas kefék kényelmesen vezérelhetők joystick segítségével. Az úgynevezett nyomkövető napelemes rendszerek is automatikusan, problémamentesen tisztíthatók. Az innovatív technológiának és a speciális tisztítószereknek köszönhetően a napelem modulok nem sérülnek meg. A SunBrush® mobil TrackFlex szolártisztítás csökkenti a hozamveszteséget, meghosszabbítja a napelemes rendszer élettartamát, és mindezt maximális hatékonysággal, nagy erőfeszítés és üresjáratok nélkül.

Egy fotovoltaikus rendszernek sok mindent ki kell bírnia. Az év bármely szakában és éjjel-nappal ki van téve mindenféle időjárási körülménynek. Napsugárzás, eső és szélsőséges hőmérséklet-ingadozások – a fotovoltaikus moduloknak szívósnak kell lenniük. Ezen kívül ott van a szél, a por, a homok vagy a sivatagi homok. Ily módon az időjárás és a szél kombinációja szennyeződést okoz a napelem modulokon. Ennek maradandó következményei vannak: mert a szennyeződés alapvetően csökkenti a napelemes rendszer hozamát. Ezért a napelemes rendszerekről a szennyeződést mindig a lehető leggyorsabban el kell távolítani, mielőtt a nap beégetné, és úgynevezett hotspotok keletkeznének.

BIRD DOO SZOLÁRRENDSZEREKEN TELJESÍTMÉNYVESZÉLY

Egy modul olyan súlyosan megsérülhet a madárürülék miatt, hogy már nem lehet áramot termelni. Ezért szükséges, hogy rendszeresen távolítsa el a madárürüléket a napelemes rendszeréből, hogy értékét hosszú távon megőrizze és az optimális terméshozamot biztosítsa.

Környezeti és időjárási hatások

A fotovoltaikus modulok a nap 24 órájában teljesen védtelenek a környezeti és időjárási hatásokkal szemben. A por, a sodródó homok, az autók és az ipar kipufogógázai, virágszirmok és levelek, valamint a napelemes rendszerekre már említett madárürülék csökkenti a napsugárzás elnyelését. A mechanikai tisztítás feltétlenül szükséges, különösen akkor, ha berakódott szennyeződés van.

A rendszeres tisztítás megóv a termésveszteségtől

Ha a telepítés után egyszerűen magára hagyja napelemes rendszerét, fennáll annak a veszélye, hogy energiahozama idővel akár 30 százalékkal is csökken. A rendszer méretétől függően ekkor jelentős veszteségek keletkezhetnek, amelyek gyorsan három számjegyű eurót tesznek ki családi házaknál, és még jóval többet is a nagy szabadtéri rendszereknél. A SunBrush® mobilt arra fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a madárürülék, por, moha stb. lehető legegyszerűbb, legkíméletesebb és alaposabb eltávolítását. A kefe a legtöbb traktorra, teleszkópos rakodógépre vagy kotrógépre felszerelhető, és hidraulikus működtetésű, így alkalmas tetőre és talajra történő felszerelésre, és gyakorlatilag bárhol használható. A változtathatóan elforgatható kefehenger kényelmesen vezérelhető egy joystick segítségével. A szabadalmaztatott „WashTronic” rendszer biztosítja az állandó szintkiegyenlítést egyenetlen padlón, és ezáltal a kefe egyenletes érintkezési nyomását a modulokon. Száraz időben a csatlakoztatott tartály szivattyúval gondoskodik a megfelelő vízellátásról. Opcionálisan a készülék felszerelhető diagnosztikai funkcióval és meleg vizes tisztítással. Előbbi különösen takarítási szolgáltatók számára, utóbbi különösen erősen szennyezett modulok számára alkalmas.

Madárürülék a napelemen

A madárürülékkel szennyezett rendszer nagy kihívást jelent a tisztítás során, mivel a madárürülék a legmakacsabb szennyeződések közé tartozik, és rendkívül agresszív. Ez egyrészt nagyobb tisztítási erőfeszítéshez, másrészt akár vegyi égési sérülésekhez is vezet a naprendszerben. Ha a madárürülék túl sokáig marad a modulon, annak számos következménye van a fotovoltaikus kezelőkre nézve – jelentős termésveszteség veszélye áll fenn. Ezért rendszeresen tisztítsa meg napelemes rendszerét SunBrush rendszerekkel és tartozékokkal.

Mely tényezők befolyásolják a szennyeződés mértékét?

A szennyeződés negatív hatással van a naprendszerre – de mely tényezők játszanak szerepet ebben, és hogyan csökkenthető a kockázat? Az, hogy mennyi szennyeződés támadja meg a naprendszert, az építkezéstől és a környezettől függ. A következő tényezők döntőek:

 • tetőhajlásszög
 • keret
 • szerelési típus
 • időjárási régió
 • közelébe.

Tisztítsa meg a napelemes rendszereket SunBrush-szal

A megoldás a piszkos napelemes rendszerekre: SunBrush® mobil. A speciálisan kifejlesztett tisztítóberendezés garantálja a madárürülék kíméletes és alapos eltávolítását a napelemes rendszerekről. A kefe szinte minden traktorra, teleszkópos rakodóra vagy kotróra fel van szerelve, és hidraulikusan működik. A változtathatóan elforgatható kefehenger kényelmesen vezérelhető joystick segítségével. A szabadalmaztatott „WashTronic” rendszer biztosítja az állandó szintkiegyenlítést egyenetlen padlón, és ezáltal a kefe egyenletes érintkezési nyomását a modulokon. Ezenkívül a csatlakoztatott tartály szivattyúval gondoskodik a megfelelő vízellátásról a tisztítási folyamat során. Ezen kívül a tisztítóberendezés felszerelhető diagnosztikai funkcióval és meleg vizes tisztítással, ami növeli a hatékonyságot.

SUNBRUSH MOBIL DRU AZOKNAK, AKI MAGASRA CÉL

A fotovoltaikus rendszerek tisztítása gyakran nagyon nehéz, mivel a legtöbb napelemes rendszer tetőn található. A napelemes rendszerek tisztaságának és ezáltal állandó hozamának biztosítása érdekében azokat rendszeresen tisztítani kell. Itt jön képbe a SunBrush® mobil Crane napelemes tisztítórendszer. A speciális tisztítóberendezés daru, emelőplatform vagy teleszkópos rakodó gémjére van felszerelve, így a magasan fekvő rendszerek is gond nélkül elérhetők.

Az optimális napelemes tisztító SunBrush mobil daru

Az egyedülálló napkollektoros tisztító SunBrush® mobil Crane segítségével a tetőn lévő napelemes rendszerek alapos és egyben hatékony tisztítása lehetséges. Kereskedelmi forgalomban kapható teleszkópos rakodógépre vagy darura szerelhető fel, a rugalmas kefék pedig kényelmesen vezérelhetők joystick segítségével. Ily módon a túl magasan lévő vagy hozzáférhetetlen napelemes rendszereket is meg lehet tisztítani. A napkollektoros tisztítás a SunBrush® mobildaruval nagy erőfeszítés nélkül csökkenti a hozamveszteséget és meghosszabbítja a napelemes rendszer élettartamát.

Bármilyen haszongépjárműre szerelhető

Szerelje fel, szerelje fel a tartályt a hátuljára, és rögzítse a joystickot egy tapadókoronggal – a napelemes rendszerek napelemes tisztítása nem is lehetne egyszerűbb. Szeretne többet megtudni a technikai részletekről? A „Termék” menüpont alatt minden fontos információt megtalál napelemes rendszerei tisztításához.

Bővítmények a nagyobb hatékonyság érdekében

A SunBrush® mobil további intelligens funkciókkal és kiegészítőkkel bővíthető, ami maximális hatékonyságot biztosít. A kiegészítő SunBrush® mobil Diagnostic lehetővé teszi a hatékony szennyeződés eltávolítását és a moduldiagnosztika egy lépésben történő kombinálását. A SunBrush® forró vízzel kíméletes tisztítást végeznek előmelegített vízzel. A SunBrush® tartályrendszer hatékony munkát biztosít, és optimalizálja a tisztítási folyamatot és az időgazdálkodást.

Egyedülálló mobil tisztító megoldás

Az integrált nedves tisztító rendszer optimális és egyben kíméletes tisztítást tesz lehetővé a napelemes rendszerben. Ez különösen alkalmas nagy felületű napelemes rendszerekre. A vegytisztítás ideális megoldás olyan szennyeződésekre, mint a homok. A spirál alakú SunBrush keféknek köszönhetően a napelem modulok különösen gyengéden tisztíthatók.

Napelemes tisztító megoldásunk alkalmazási területei

A takarítás komoly kihívást jelent, különösen a világ száraz és poros régióiban, például Szaúd-Arábiában, Chilében (Atacama-sivatag), Namíbiában vagy Ausztráliában. A SunBrush® napkollektoros tisztítóberendezések itt is az optimális megoldást jelentik, mivel száraz és nedves tisztításra egyaránt használhatók. Mert a víztakarékos tisztítógépek rendszeres használat mellett érnek el optimális hatást. A bevált szoláris tisztítóberendezések a következő alkalmazási területeken használhatók: tetőtisztítás, napelempark tisztítás, ammónia lerakódások, hó, homok és madárürülék.