Keresés
Close this search box.

Stehr lapvibrátor traktorhoz SBV 80 H3-SK

Jobb StarBen a jobb tömörítés révén…

…természetesen csak Stehr gépekkel lehetséges Stehr

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal -Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Ideális megoldás föld és kavicsozott utak készítésénél vagy azok időszakos karbantartásánál.

Stehr SBV 80 H3-SK lapvibrátor

Műszaki adatok:

  • 3 x 80 kN ütőerő
    2,60 m széles
    súlya: 1.315 kg
    Olajszükséglet: 80 l/perc.

Környezet:

  • Energiatakarékos, valamint költséghatékony és környezetbarát talajtömörítés.

Stehr lemeztömörítő:

Gyorsabb – jobb – hatékonyabb.

A számos innovatív találmányáról ismert felső -hesseni Stehr cég olyan talajtömörítési problémát old meg, amellyel korábban minden ismert tömörítőgép-gyártó foglalkozott, de nem találtak kielégítő megoldást a Stehr a 4×16 kN centrifugális erővel rendelkező új lemeztömörítőkkel újradefiniálta a technika állását kerekes rakodók, tömörítők, kotrógépek, traktorok stb. tartozékaiként. Az óriási üzemanyag-megtakarítás, a lényegesen alacsonyabb szennyezőanyag-kibocsátás és a legjobb CO2-egyensúly nagyobb teljesítménnyel olyan energiahatékonyságot képviselnek, amilyennel jelenleg egyetlen építőipari gép sem rendelkezik a világon. Az energiahatékonyság egy meghatározott előny eléréséhez szükséges energiamennyiség mértéke. Egy folyamat akkor hatékony, ha minimális energiafelhasználással bizonyos előnyök érhetők el.

Ez megfelel a gazdasági elvnek (minimális elv), és teljes mértékben megvalósul az új Stehr találmánnyal. Az utak, területek tömörítési munkái energia hatékonyabban, könnyebben, gyorsabban, környezetbarátabban és ezáltal lényegesen költséghatékonyabban végezhetők el. A kavicsos, homokos talaj viszonylag rossz energiahatékonyságú tömörítésekor hagyományos hengerek vagy hasonlók működnek, mint a z. B. Roland Anderegg (Technológiai és Automatizálási Alkalmazott Tudományok Egyeteme, CH-Windisch) (AND2011). A tesztek kimutatták, hogy ha a hagyományos tömörítőket szemcsés közegeken használjuk, a tényleges tömörítési energiának csak körülbelül 30%-a áll rendelkezésre. Az összes felhasznált energia fennmaradó hányada, mintegy 70%, a tömörítési dinamika lineáris bevezetése és az ezzel járó nagyobb gördülési erő a hengeres görgőtesten és a környezetbe való széles körben való terjedése révén elvész.

Ráadásul nincs egyenletes tömörödés a felületig, mivel az anyag enged és vízszintesen eltolódik. Hátrányosnak bizonyult az is, hogy ezek a részben nemkívánatos, széles körben elterjedt és ezért nem hatékony rezgések ún. káros környezeti hatásokhoz vezetnek. Egyre több probléma adódik lakott területen történő tömörítéskor a vibráció miatt. A tömörítési munkákkal kapcsolatban gyakran találtak és találkoznak az épületek sérülései és az elektronikai eszközök meghibásodásai. A helyi lakosok a túlzott rezgésekre panaszkodnak. Az épületekben és létesítményekben okozott károkat a szennyezőnek jelentős költséggel alaposan meg kell javítania.

Ezek a problémák különösen jól ismertek a helyi építési intézkedések esetében. A DIN 4150-3 szabványban meghatározott rezgési sebesség határértékeit általában jócskán túllépik. A Szövetségi Immisszió -ellenőrzési Törvény (BlmSchG) értelmében az építkezéseket általában olyan létesítményeknek tekintik, amelyekhez nem kell jóváhagyni. Az építési területeket azonban úgy kell kezelni és üzemeltetni, hogy a technika állása szerint elkerülhető káros környezeti hatások elkerülhetők legyenek, és az elkerülhetetlen káros környezeti hatásokat a technika állása szerint minimálisra csökkentsék. .

Ez idáig azonban gyakran nem lehetett megfelelni ezeknek az előírásoknak az ismert tömörítőberendezésekkel. Korábban a tömörítési technológia nagyvállalatai és globális piacvezető vállalatai foglalkoztak ezekkel a jól ismert problémákkal és keresték a megoldásokat. A jól hangzó nevek valószínűleg javulást eredményeztek, de semmiképpen sem kielégítő szlogeneket.

A megoldást a jól ismert felső -hessniai Stehr agytrösztben találták meg. A Stehr találmánya a jövőben minden negatív hatást elkerül.

A Stehr lemeztömörítő tartozékként vagy tömörítővel és lemeztömörítővel kombinálva (szintén Stehr találmánya) ma már számos építkezésen látható. Kombinált módon a műveletet úgy hajtják végre, hogy egy hidraulikus szivattyú felel a görgőtest és egy szivattyú a lemeztömörítők vibrációjáért.

Stehr volt az, aki megállapította, hogy az új lemeztömörítő használata azt jelenti, hogy a hengerdob vibrációja mellőzhető, mivel az összes szükséges energia haszontalanul elpazarolt. Az új Stehr lemeztömörítők minden rétegben egyenletes, nagyon jó tömörítést érnek el, amit sokkal nehezebb henger nem tud elérni.

A különböző talajokhoz fokozatmentesen állítható, rezgésmentes felsőrészen található súlybeállítás, 70 Hz feletti nagy frekvencia az ebből eredő nagy centrifugális erővel, amelyet irányított rezgések vezetnek a talajba, gyorsabb és jobb szemcsét eredményez. elmozdulást és ezáltal az üregek jobb zárását.

Az üzemanyag-fogyasztás összehasonlító mérése per m2 tömörítés Wartenberg szélturbina építési területén, Caspar.

Energiatakarékos dinamikus talajtömörítő

A dinamikus talajtömörítők energiahatékonyságát növeli a rezgési periódusonként a talajba továbbított tömörítési erő maximalizálása. Ennek eredményeként csökkenthető az úthenger vagy a vibrációs lemez szükséges statikus önsúlya, ami alacsonyabb hajtási teljesítményhez és ezáltal energiahatékonyság növekedéséhez vezet! Mivel a folyamat egésze nem lineáris és kaotikus rezgések keletkezhetnek, ezért a vezérléstechnika segítségével biztosítani kell a gépdinamika stabilitását.

Az energia hatékony talajtömörítés céljai:

Az út- és földtömörítő berendezéseket két alapvető feladat jellemzi: 1. Szemcsés közegek tömörítése, pl. B. talajanyag, például kavics vagy kohéziós anyagok, mint pl. B. Aszfalt, 2. A tömörítőszerszám mozgása, azaz a vonóhajtás a hozzá tartozó kormányzással együtt. A mai készülékek motorteljesítményének mintegy 30%-a a kompressziós folyamatba áramlik, 70%-a a mozgáshoz szükséges. A mozgáshoz szükséges energia egyenesen arányos a gép teljes tömegével.

A langenthali ipari partnerrel, az Ammann AG-val közösen a KTI (Innovációs és Technológiai Bizottság) által támogatott fejlesztési projekt célja egy tömörítő berendezés energiaigényének jelentős (legalább 50%-os) csökkentése a gép tömegének csökkentésével. miközben megőrzi ugyanazt a tömörítési kapacitást. Az 1. ábra ezt a fő célt mutatja egy tömörítőgép három vibrációs lemezre cserélésével.

A vázolt célkitűzés fő kihívása, hogy a nemlineáris teljes gép-talaj rendszerben dinamikusan generált tömörítőerőt úgy vezetjük be az altalajba, hogyhogy a tömörítési folyamat stabil. A dinamikus talajérintkezési erők maximalizálása megteremti az előfeltételeket a tömörítő berendezés statikus önsúlyának és ezáltal energiafogyasztásának csökkentésére.

Az energia hatékony, dinamikus talajtömörítés fő célja: kisebb gépek azonos tömörítési teljesítménnyel, i. H. alacsonyabb energiaigény a jobbnak köszönhetően kiegyensúlyozatlanság gerjesztője
– Erő ((Gyorsulás)
A dinamikusan generált gerjesztő erők felhasználása a nemlineáris dinamika segítségével a gép tömegét a mai 12-ről 2 t-ra 3 t-ra, az energiaszükségletet pedig 50-70%-kal kell csökkenteni. Az energiafogyasztás elsősorban a gép tömegének függvénye, nem a tömörítési teljesítmény, azaz. H. a tömörítési hatékonyság növelésének lehetősége nagyon magas!

Energiahatékonyság a nemlineáris rezgések használatának köszönhetően.

A 2. ábra azt mutatja be, hogyan keletkeznek a talajtömörítési erők a dinamikus talajtömörítők forgó kiegyensúlyozatlanságai segítségével. Ezek a dinamikus erők a görgős kereket, az úgynevezett dobot oszcillálják, ami viszont dinamikusan gerjeszti és tömöríti a tömörítendő anyagot. Minél nagyobb a dinamikus erők a talajban, annál nagyobb az elért tömörítő hatás A szemcsés közeg tömörítése a granulátum oly módon történő átrendezését jelenti, hogy a szemcsék közötti üreg minimalizálódik, és ezáltal a talaj mechanikai teherbíró képessége maximalizálódik.
A gépdinamikának elemzése különösen
A gép-talaj kölcsönhatás az alapja annak, hogy a gép és a tömörítendő anyag közötti energiaátvitel optimalizálható. Ez az optimalizálás lehetővé teszi a kívánt súlycsökkentést, és így fenntartható a tömörítés.

A schotteni helyszín Hessen Mobil 2017-es építési programjának részeként az L 3165 Romrod/Strebendorf és L 3162 Schwalmtal/Storndorf átmenő utak is alapvetően megújultak ebben az évben. A felújítás nem csak az úttest területén valósult meg, hanem a melléklétesítmények (járdák) is az érvényes irányelveknek megfelelően készültek el.

A járdák alapvető megújítása nem tekinthető teljesen problémamentesnek minden átmenő városban a szükséges tömörítési fok elérése szempontjából, hiszen a tömörítést közvetlenül Hauserwanden, mezőgazdasági tanyákon és támfalakon kell elvégezni.

Az OD Romrod/Strebendorf területén már az építési előkészületek során megállapították, hogy ott egy mezőgazdasági ingatlan található, amelynek állapota megrepedt. Ott már a tényleges építési munkálatok megkezdése előtt felújítási munkálatokat végeztek.

Ezt a helyzetet aztán a Strassing építőipari céggel is megvitatták; Erfurt megbeszélte, ennek eredményeként a Stehr lemeztömörítőjét alkalmazták a teherbíró képesség eléréséhez. A működést a Hessen Mobil mérésekkel figyelemmel kísérte és a szükséges tömörítési értékeket már 2 menet után sikerült elérni, kb.30 cm-es törmelékmagasságú fagyálló anyaggal, 0132 mm szemcsemérettel. A lemeztömörítő kialakításából adódóan a készülék környékén nem volt észrevehető rezgés, ezért használata ilyen nehéz helyzetekben kifejezetten ajánlott.

A Lautertal/Engelrodból származó Caspar építőipari cég szintén lemeztömörítőt használt az OD Schwalmtal/Storndorfban és nagyon

jó eredményeket ért el.

Összegzésképpen elmondható, hogy a lemeztömörítők előnyei a hagyományos tömörítőberendezésekkel szemben, különösen a városi átkelőhelyeken, ahol a „zajkibocsátás, rezgés és lökés” kérdése rendkívül robbanásveszélyes.

Nincs több repedés a falakban….A STEHR tömörítési technológiának köszönhetően.

A felső -hessniai Ramrod városában a Strebendorf kerületben lévő átmenő utat újjáépítették. A házak és tanyák közvetlenül az építkezéssel határosak. Ezt megelőzően megállapították, hogy már komoly károkat okoztak a különböző házfalak repedései. Ezeket az építkezés megkezdése előtt biztosítani kellett.

Az építkezés során bekövetkezett további jelentős károk kizárása érdekében a Strassing cég – az útépítésben vezető cég – a schwalmtali építőipari gépgyártó Stehr SBV 80 HC 3 lemezes tömörítőjét használta.

A Hessen Mobil felügyelete mellett 30 cm 0 > 32 bazalt szemcseméretű válaszfalmagasság mellett már két áthaladás után olyan mérési eredmények születtek, amelyek jóval meghaladták az előírt értékeket. És mindezt észrevehető rezgések nélkül, amint azt a „Stehr vízüveg teszt” lenyűgözően demonstrálta.

Jurgen Stehr volt az, aki bebizonyította, hogy óriási energiamegtakarítást és ezáltal optimális energiahatékonyságot csak 100%-ban függőleges lefelé irányuló vibrációs erők bevezetésével lehet elérni.

Ennek eredményeként ezek a kerekes rakodógépekre szerelt lemeztömörítők a zúzottkő, kavics és fagyvédő rétegek tömörítésénél is felülmúlják az összes többi tömörítő rendszert, még érzékeny építési területeken is – különösen a régi épületekkel rendelkező városi főutakon.

A tömörítésmérő rendszernek (SCC) köszönhetően, amely mindig optimálisan beállítható az állítható súlyállítással, minden lényeges adat, mint például a frekvencia (Hz), a tömörítés mértéke és a menetsebesség egyszerűen átkerül egy érzékelőn keresztül a vezetőfülkében lévő kijelzőre. a lengő alsó részhez rögzítve.

Repedésképződés a vibráció épületekre gyakorolt hatása miatt tömörítők használatakor.

Nincs több repedés az épületekben a Stehr tömörítési technológiának köszönhetően!!

100%-os erőkifejtés függőlegesen csak lefelé.

Stehr …mindig egy lépéssel előrébb jár!

Stehr, a kerekes rakodók, traktorok, kotrógépek, földgyaluk, hómacskák stb. hidraulikus tömörítőinek feltalálója folyamatosan azon dolgozik, hogy javítsa ezen eszközök teljesítményét. A legújabb generációval – amelyet először a 2013-as Bauma kiállításon mutattak be – ez teljes sikert aratott. A Stehr lemeztömörítők olyan tömörítési problémákat oldanak meg, amelyeket egyetlen más gyártó sem tud megoldani. A Stehr készülékek ezt nap mint nap bizonyítják a különböző építkezéseken. Ehhez jelentősen hozzájárult a jól ismert készülékek teljesen új verziója. Kisebb önsúlyra, erősebb fogaskerekekre és új felfüggesztési kinematikára volt szükség a nagyobb centrifugális erők felvételéhez, és így nagyobb kiegyenlítő erők eléréséhez. A hatalmas erők optimális talajba irányítása érdekében rendkívül fontos, hogy a nem lengő felső rész súlya pontosan illeszkedjen a lengő alsó rész súlyához. Ha mindkét tényező illeszkedik, akkor olyan tömörítési eredményeket érünk el, amelyeket más eszközzel nem lehet elérni.

Az új felfüggesztés lehetővé teszi, hogy az oszcilláló és a nem rezgő erők kölcsönhatása optimálisan igazodjon az egyes tömörítendő anyagokhoz a működés során. Az adatok továbbítása a vezetőfülkében található LED-ki jelzőre a lengőalapra erősített mérőérzékelőn keresztül történik. Ezen a készülékvezető mindig tájékoztatást kap az optimális beállításról. A beállítás minden további hidraulikus vezérlés nélkül történik. Ehhez csak a kanál döntési kinematikán keresztüli kanáldöntés funkciót használják. Ezeknek köszönhetően – utólag egyszerű újításoknak köszönhetően – a Stehr lemeztömörítők egyre jobbak a szemcsés talaj tömörítésénél a görgős szerelvényeknél. Olyan tömörítési eredményeket érnek el, amelyek a legújabb technológiával felszerelt hengerekkel nem lehetségesek. Mindezt 80%-kal kevesebb energiával, 80%-kal kevesebb károsanyag-kibocsátással, de 4-szer nagyobb teljesítménnyel!!!

Azt, hogy ez lehetséges, most a Müncheni Műszaki Egyetem jelentése és az Északnyugat-Svájc Alkalmazott Tudományok Egyetemének kutatási eredménye határozta meg:

Google kereső: Dr.Roland Anderegg professzor: Energia hatékony dinamikus talajtömörítés. Itt Stehr találmánya teljes mértékben megerősített.

A Stehr lemeztömörítők fölénye ismét egy szélenergia-építési területen végzett összehasonlító teszt során igazolódott a legújabb generációs tömörítővel. Itt az új Stehr SBV 80 HC 3 lemeztömörítőt használták. 2120 mm szélességgel és 3 x 80 kN kiegyenlítő erővel olyan tömörítési eredményeket értek el, amelyeket a tömörítő messze nem ért el.

A ZTVT STB 95 szerinti dinamikus lemeznyomás-próba a Stehr lemeztömörítővel egyetlen út után több mint 180 MN Ev2• tömörítési értéket eredményezett Itt a tömörítő – a legmodernebb ROttel technológia ellenére – csak kb.

A víz filmként borítja a gabonát, és kenőanyagként működik. A súrlódási erők csökkennek és a kompresszió jelentősen javul.

Már egyetlen keresztezés után 118 NM Ev/d tömörítést értek el. Azt is megállapították, hogy az anyag a hengerrel való sok túlfutás következtében elkülönült. A finom szemcsék lefelé vándoroltak, és már nem volt optimális részecskeméret-eloszlás. 80%-kal kevesebb energia, így 80%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátás és 80%-kal kevesebb CO2-képződés, alig észrevehető környezeti rezgések miatt a Capar cég vezető főnöke Stehr kompressziós rendszert rendelt a helyszínen.

Egy másik vizsgálat során azt találták, hogy a tömörítővel végzett egyszeri áthaladás után a lemeztömörítővel 180 MN Ev2-re tömörített anyagot ismét fellazították. A lemezterhelési teszt csak alig 100 MN Ev2• értéket adott.

Egyébként ezeket a tömörítési értékeket a környéken alig észrevehető rezgések nélkül is sikerült elérni, ahogy az a szintén van Stehr által kitalált vízüveg tesztből is kiderült.

Ez a Stehr találmány, a hagyományos gépek árának 1/4-e, 80%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, 80%-kal kevesebb szennyezőanyag-kibocsátás és legalább négyszeres teljesítmény, újradefiniálja a szemcsés közeg tömörítésének „korszerűségét”!