Dobos aprítógép Skorpion RB 550

Dobos aprítógép Skorpion RB 550

A Skorpion RB 550 típusú aprítógép rendeltetése a 350 mm-nél kisebb átmérőjű fűrésztelepi hulladékok, faágak és gallyak, valamint törzsdarabok összeaprítása. A Skorpion RB 550 típusjelű aprítógép forgódobos kivitelű, speciális utánfutóként lett kialakítva oly módon, hogy 150-180 LE-ős mezőgazdasági vontatóval tudjon egységben működni. Az aprítógép meghajtását a vontató kimenő forgótengelye biztosítja (WOM)1100 fordulat/perces fordulatszámmal. Az aprítógép felépítménye kéttengelyű alvázon nyert elhelyezést, amelynek pneumatikus fékrendszere van, s így az aprítógép 80 km/h sebességgel vontatható járműhöz csatolva.
Az aprítógépet felszerelték hidraulikus adagolórendszerrel, melyet az aprítógép saját hidraulikus szivattyúja hajt meg, ez a rendszer felső elhelyezésű adagolóhengerből és alsó elhelyezésű adagolóláncból áll össze. A 12 darab vágókés a forgódobon és a szita a szerkezetben együttes alkalmazásban biztosítják, hogy a végső apríték szép szabályos legyen. Ez az apríték egy szívó-nyomóventilátor segítségével a forgókéményen át a 3 m 60 cm oldalfal magasságú utánfutóra gyűjthető. Az aprítógép fel van szerelve egy hidraulikusan nyitható és csukható deflektorral, kidobókéménnyel és lenyíló adagolólappal. Az aprítandó anyag jelentős mérete miatt az aprítógépet ellátták hidraulikus autórakodóval is(HDS). Az irányítás történhet a darukezelő pozíciójából. Az aprítógép elektronikus munkafolyamat ellenőrző rendszerrel van ellátva, amely automatikusan megakadályozza a meghajtórendszer túlterhelését, oly módon, hogy időnként megállítja az adagolórendszert.
A kitermelt vég apríték felhasználható közvetlenül kazánokban való elégetésre, vagy papír ipari alapanyagként, bútorlemezek gyártásában, valamint ismételt továbbaprításra aprítómalmokban, hogy abból később brikettet vagy pelletet készítsenek.

Műszaki adatok:

A berendezés típusa

SKORPION RB 550

Méretek (hossz x szélesség x magasság) [mm]

4315 x 2534 x 3360

Súly [kg]

6000

Ágátmérő [mm]

do 350

Vágókések száma

12 vágó + 1 támasztókés

Adagolási sebesség [fm/perc]

32-ig

Aprítás teljesítménye [m3/ó]

50-ig

Apríték szélessége [mm]

20 – 30 között a szita szabályozza

Adagolás módja

HDS – mechanikus

Vágódob átmérője [mm]

600

Vágódob forgási sebessége [ford/min]

500

Adagolótorok mérete(szélesség x magasság) [mm]

550 x 360

Meghajtás módja

TLT

Motorteljesítmény [kW]

130 kW, 177 LE

További adatok:

  • állítható az apríték kidobás magassága
  • 360 fokban forgatható kidobó kémény
  • teljesítményt felvevő tengely
  • saját hidraulikus rendszer
  • stresszmentes biztonsági rendszer

Kiegészítőberendezések:

  • állítható adagolási sebesség.