Műtrágya, humusz, talajfertőtlenítő és jégmentesítő szóró-mély szóró SCIACCOSPCO

Műtrágya, humusz, talajfertőtlenítő és jégmentesítő szóró-mély szóró SCIACCOSPCO

Az SPCO alkalmas a hagyományos műtrágyaszórási munkákra vagy az organikus trágyák, ásványi sók és komposzt kiszórásra is. Ezen kívül másik hatalmas előnye, hogy közvetlenül a kívánt területen beleviszi a talajba a tápanyagokat. Ezzel az innovatív megoldással csökken a feleslegesen kijuttatott tápanyag mennyisége 50%- 75%-al.

A gép működése és felépítése:

3 pont függesztésű hidraulikus hajtású gép. Tárolótartálya erősített acél, kúpos /kérhető rozsda mentes változata is, űrtartalma 300-600 literig terjed. A tartályba kérhető rögtörő rács. A tartály aljába van elhelyezve egy INOX futószalag amelynek kihordási sebessége hidraulikusan állítható. A kihordószalag és a tartály kimeneti részére van elhelyezve egy manuálisan állítható retesz amely szabályozza a szalagon lévő anyag vastagságát. A kihordószalag sebességével és a reteszes mennyiség szabályzással nagy precizitással állítható a kiszórandó mennyiség. Különösen fontos ez a nagy hatékonyságú és drága értékű anyagok kiszórása esetén. A szalagos kihordás előnye még a gödrös szalagfelület kialakítása, amely megakadályozza az eltömődést és megtöri az enyhén összetapadt rögöket biztosítva ezzel is a precizitást. A szállítószalagról a kiszórandó szabályzott mennyiségű anyag egy szállító csigába kerül ami a kiszórás helyét határozza meg. Ez lehet középen, vagy egy oldalt, vagy kétoldalt és középen. Az oldalt szórásnak a humusz és ehhez hasonló anyagok esetén van jelentősége. A műtrágya és egyéb szemcsés anyagok kiszórására egy viszonylag nagyméretű (100 cm) hidraulikus repítőtárcsa van beépítve, amelynek sebessége szabályozható, így a kiszórási távolság (4-10 m) precízen állítható. A tárcsára 4 db repítőelem vannak szerelve, ezek a tárcsasugarához viszonyítva különböző fok eltéréssel állíthatók, így a különböző fajsúlyú anyagok esetében is biztosítják a kiváló szórásképet.

Alkalmazásának területei:

1. Ideális szőlőbe,

2. Gyümölcsösbe,

3. Fólia sátrak alatti munkákra,

4. Kommunális területre jégmentesítő kiszórására.

Műtrágya, humusz, talajfertőtlenítő mély szóró SCIACCO SPCO

A nagy mennyiségű és enyhén tapadó anyagok kijuttatására (humusz, szemcsés talajfertőtlenítő, stb.) a cég a talajba juttatására a repítő tárcsa helyett nyitókapás megoldást kínál. A kijuttatás helye ugyan úgy választható, középen, vagy egy oldalt, vagy kétoldalt és középen. Az akár dupla, de szabályozható mennyiségű kiszórandó anyag egy lúdtalp alakú nyitókapa által hasított barázdába jut szabad eséssel, majd a barázdát egy rugóbiztosítású simító lappal visszazárja. Ezzel a kijuttatott különböző tulajdonságú anyagokat a talajba zárja, megvédve ezzel a napfénytől, elpárolgástól, vagy a csapadékvíz oldása miatti eltájolástól. Az adapter gyors sebessége, pontossága, megbízhatósága, egyszerű használata, könnyű áthelyezése a sorok közé valóban egy megbízható és megtérülő pénzbefektetésnek tűnnek.

Műszaki adatok:

Típus: SPCO

300

400

500

600

‘Szórási szélesség: (m)

4 – 10

Szélessége: (mm)

1 200

Hosszúsága: (mm)

1 250

Magassága: (mm)

1 225