Keresés
Close this search box.

Egytengelyes, csuklós kormányú, traktorRAPID MONDO

Traktor, egytengelyes, csuklós kormányú, RAPID MONDO

Kisebb, időszakos munkák végzésére alkalmas hidrosztatikus irányítású alapgép. A kormányszarv 230°-kal körbe forgatható anélkül, hogy az előre-hátra meneti irány kezelési pozíciója megváltozna. Kiválóan alkalmas kisebb területek (rézsűs felületek is) karbantartására. A MONDO-t előszeretettel veszik önkormányzatok, kertészetek.

Műszaki adatok

Motor:

Subaru, Robin EX 27, OHV benzinmotor 9 LE / 6,6 KW, 1 hengeres

Henger űrtartalom:

265 cm3

Meghajtás:

hidrosztatikus, folyamatos

Sebesség:

0-8 km / h előre / 0-4 km / h hátra

Erőleadó tengely:

forgásirány (óramutató járásával megegyező irányban, 850 fordulat / perc š

Erőleadó tengely tengelykapcsoló:

mechanikus, egykezes művelet

Kormánymű:

szervokormány kereszt kormányzás

Tömege:

137 kg gumiabroncsokkal BR 18×9.50-8

Opciók:

világítás, üzemóra mérő, télen burkolattal

Gumiabroncsok:

traktor mintás(4,00-10, 18×9.50-8), gyep profil (18×7.00-8), dupla formátumban gumiabroncs, rács kerekek és lánckerekek

Alternáló fűkasza
Akár meglévő, átalakított vagy újonnan kialakított területekről legyen is szó a RAPID vágólapok gyors, pontos nyírást biztosítanak. A vágólap az idegen testekkel szemben érzéketlenek, így különleges minőségű nagy teljesítményű munkára képes.

A kaszák a következő változatban is elérhetőek:

  • Ujjas kasza
  • Dupla pengés BIDUX kasza

Rendsodró

A rendsodró egység kifejezetten a levágott takarmánynövény megmozgatására és bálázásra alkalmas rendbe sorolására lett elkészítve. Közvetlen a géphez csatlakoztatva pillanatok alatt alkalmassá tudjuk tenni a már levágott füvet, takarmánynövényt a bálázásra.

Sarlós kasza

ARAPID forgókéses fűnyíró segítségével rövid idő alatt nagy területeket tudunk megművelni gondosan és szakszerűen. A két erős, csendes járású sarlós vágólap segítségével jó minőségű munkát végezhet nagy területen és gyorsan.

Mulcsoló fűnyíró

Mulcsoló fűnyíró, az egészséges pázsitért! A csúszó talpra szerelt légpárnás forgósarlós fűnyíró hosszú élettartamú mozgékony eszköz, amellyel még szűkebb helyen is könnyen boldogulunk. Annak ellenére,

hogy a berendezés elsősorban zöld füves területek karbantartására készült, kiválóan alkalmazható a kertészetekben, a gyümölcsösökben, az utak mentén, illetve a bortermelő területeken vagy erdőkben egyaránt.

Y-késesbozótirtó

Ez a rendkívül robusztus, alacsony karbantartási igényű Y-késes cserje írtó adapter nagy teljesítményt nyújt. Az alkalmazott abroncsoktól függetlenül lehetséges a több fokozatú magasság beállítás. A cserjeirtó adapter rendkívül rövid leállási idejének köszönhetően, a munka mindenkor biztonságosan végezhető. A gép jó hangszigetelése csendes működést tesz lehetővé, amely aktív hozzájárulást jelent a környezetvédelméhez. Hosszabb füves részek, nagyobb aljnövényzet esetén precíz munkát végezhetünk az Y-késes bozót-, vagy cserjeirtó segítségével.

Kultivátor és borona

A talajművelés boronálás és talajegyengetés hatékony eszköze. A borona vetőgéppel is kiegészíthető. Az opcionális hidraulikus talajhenger és egyengető lemez a munkafolyamat alatt egymástól függetlenül alkalmazható. Kultivátor adapter kiegészítőjeként alkalmazható. Akár apróbb magvak vetésére is kiválóan használható, pl.: cikória, fűmag, sárgarépa…stb.

Rotációskapa

A legközkedveltebb adapter, mely hasznosnak bizonyulhat otthoni, kertészeti és kisebb területek mezőgazdasági megművelésére egyaránt. Precíz, megbízható munkavégzés. Erős, kötött talajoknál is kiválóan alkalmazható. Kiskertekben ritkán szántanak, ott sokkal alkalmasabb egyrotációs kapa használata, mert aki megfelelően szeretne kertet ápolni, annak a rotációskapa elengedhetetlen a talaj szerkezetének javításánál.

Többfunkciós seprő

A többfunkciós seprő adapterrel Ön könnyen és gyorsan tisztíthatja meg a kövektől, homoktól, piszoktól a beton utakat, metlaki, köves tereket. A seprő adaptert bővítheti akár egy oldalseprővel vagy egy gyűjtő konténerrel, melyek segítségével még hatékonyabban tudja karban tartani környezetét. A nagy térfogatú szemétgyűjtő szerszámok nélkül üríthető. Az erős görgők és a nagyméretű seprű alkotta szerelvény nem hagy vissza szemetet az úton.

Választható kiegészítők:

  • Kombi seprő
  • Kiegészítő oldal seprő
  • Gyűjtő konténer

Lombszívó (por és levél felszívására)