Keresés
Close this search box.

PV napelemtisztító berendezések

Mobilhasználat.

A SunBrush® mobil univerzálisan használható földre és tetőre szerelt PV rendszerek és egyéb sima felületek tisztítására. Szinte bármilyen szabványos traktorral, kotrógéppel, teleszkópos rakodóval vagy hasonlóval hidraulikusan üzemeltethető, és óránként akár 10 000 m2 területteljesítményt is elér.

PV napelemtisztító berendezések

Termék áttekintés

Mivel a fotovoltaikus rendszerek tisztítására vonatkozó követelmények nagyon eltérőek, a SunBrush különböző termékkategóriákat fejlesztett ki, amelyek mindegyike egyedi igényeket kielégít.

Azonban minden SunBrush termékben van valami közös:

  1. A szabadalmaztatott WashTronic rendszer , amely állandó érintkezési nyomást biztosít és megakadályozza a modul sérülését.
  2. A joystick, amely egyszerű vezérlést biztosít.
  3. Elforgatható tisztítókefe.

TrackFlex

Agilis és manőverezhető.

Az egyedülálló SunBrush® mobil TrackFlex napkollektoros tisztítórendszer lehetővé teszi a napelemes rendszerek alapos és hatékony tisztítását, függetlenül a napelem modulok irányától és dőlésszögétől.

Kifejezetten nyomkövető PV rendszerekhez készült

A nyomkövető rendszereknél a napelem modulok követik a nap helyzetét a nap folyamán, így biztosítva a nagyobb hatékonyságot. A különböző szögek és tájolások azonban sokkal nehezebbé teszik a tisztítást.

A SunBrush® mobil TrackFlexet ennek a kihívásnak a kielégítésére fejlesztették ki. A csuklós karnak és a tetszőleges irányban mozgatható kefének köszönhetően lehetőség nyílik a napelemes berendezések alapos és hatékony tisztítására azok tájolásától és dőlésszögétől függetlenül.

Jellemzők

Innovációk

Egyedi és szabadalmaztatott

A maximális teljesítmény és ezzel együtt a lehető legnagyobb hozam garantálása érdekében az Ön fotovoltaikus rendszere karbantartást igényel. A napelemes rendszerek gyakran több százezer eurót érnek – ezért érdemes hosszú távú beruházás keretében gondoskodni a napelemes rendszer rendszeres tisztításáról. A tisztítás nemcsak jelentősen meghosszabbítja a rendszer élettartamát, hanem a teljesítmény növekedéséhez is vezet. A SunBrush® mobil innovatív technológiájával és szakértelmével a fotovoltaikus rendszereket professzionálisan és gondosan tisztítják. A rendelkezésre álló tartozékok széles választékának köszönhetően a géptechnológia optimálisan illeszthető a különböző PV rendszerekhez és helyszínekhez. Vezető gyártóként innovatív és szabadalmaztatott tartozékok állnak rendelkezésünkre, amelyek garantálják a napelemes rendszerek alapos és hatékony tisztítását.

WashTronic Automatikus szintkiegyenlítés

A WashTronic automatikus szintkiegyenlítést biztosít egyenetlen terepen. A kefe és a modul felülete közötti érintkezési nyomást egyszer állítják be, és állandó marad a teljes tisztítási folyamat során. A WashTronic teljesen automatikusan kompenzálja a padló egyenetlenségeit. Megfelelő használat esetén a modul károsodása lehetetlen.

JOYSTICK

KÖNNYŰ VEZÉRLÉS

A minikotró joystickjai lehetővé teszik az összes funkció (emelés, süllyesztés, elfordítás, hajlítás) könnyű vezérlését további eszközök nélkül. Ez biztosítja a hatékony munkavégzést a napelemparkban a tisztítókefe 180 fokos elforgatásával – így nincs szükség üresjáratokra. A joystick egy erős tapadókorong segítségével szerszám nélkül, könnyen felszerelhető a jármű ablakára. A járműben lévő 12 voltos aljzat elegendő tápegységként.

TH Ulm tesztelte

Vizsgálati eredmények

A Steinbeis-Transferzentrum Dezentrale Regenerative Energiesysteme a SunBrush mobil vállalattal együttműködve két jelentést készített a fotovoltaikus tisztítóberendezés által keltett mechanikai terhelés tisztázása érdekében.