Keresés
Close this search box.

Napelem tisztító rendszer, PV

A speciális fotovoltaikus tisztítóberendezésekkel történő tisztítás állandóan magas hozamot és hosszabb élettartamot garantál a fotovoltaikus rendszer számára. Az innovatív SunBrush® mobile tisztító megoldással könnyedén megtisztíthatja fotovoltaikus rendszereit, miközben elhalad mellettük. A szabadalmaztatott SunBrush® mobil rendszer három egységből áll: egy joystick, amely biztosítja a könnyű irányítást, egy elforgatható kefehenger és egy szabadalmaztatott WashTronic, amely egyenetlen terepen is biztosítja az automatikus szintezést. Hidraulikus működtetésű napkollektoros tisztítórendszerként a SunBrush® mobil bármilyen fotovoltaikus rendszer tisztítási igényeire alkalmas, feltéve, hogy akadálytalan áthaladás lehetséges. Az akár 180°-ban elforgatható tisztítókar kiküszöböli az időigényes manőverezést és a felesleges üresjáratokat.

UNIVERZÁLISAN ALKALMAZHATÓ

Az időjárás miatt számos szennyeződés, például por, homok és madárürülék rakódik le a fotovoltaikus rendszerekre – ez csökkenti a hozamot, vagy akár károsítja a fotovoltaikus rendszereket. Napkollektoros tisztítás a speciális tisztítóberendezéssel SunBrush® mobil compact garantálja a folyamatosan magas hozamot és a fotovoltaikus rendszer hosszabb élettartamát.

✓ Gyorsan és egyszerűen összeszerelhető

✓ Egyszerű és érzékeny működés

✓ Kompakt kialakítás

✓ Szűk helyeken is használható

✓ 180°-ban elforgatható kefegörgők

✓ Opcionális nedves tisztítás a SunBrush víztartály rendszerrel

✓ A kefe szélessége akár 3-7,5 méter.

A Sunbrush mobil compact tisztító megoldás az Ön fotovoltaikus rendszereihez

Az innovatív PV tisztító megoldás, a SunBrush® mobil compact szinte bármilyen járműre felszerelhető. A csökkentett szélességnek és magasságnak köszönhetően a napelemes tisztítóberendezés kompaktabb, ami jelentősen javítja mind a manőverezést, mind a vezető rálátását a modulokra. A joystick és az érzékeny hidraulikus vezérlés biztosítja a könnyű és pontos kezelést. A SunBrush® mobil compact esetében már nincs szükség nehézkes manőverezésre, mivel a fotovoltaikus tisztítás 180°-ban elforgatható kefehengerrel történik. 4,5 méteres kefehosszal a súlya kb.500 kg.

SZOLÁRPARK TISZTÍTÁSA HATÉKONY, RUGALMAS ÉS CSAK MINIMÁLIS ERŐKIFEJTÉST IGÉNYEL

A napelemes farm a nap 24 órájában ki van téve az időjárásnak és az elemeknek. Nap, hó, eső vagy szél – ezek mind hatással vannak a modulokra. Ezenkívül a por és a légszennyezés, a közúti forgalom, a sivatagi homok, a lehulló levelek vagy a tűlevelek, és mindenekelőtt a madárürülék okozta szennyeződések hosszú távon jelentős károkat okoznak. A fotovoltaikus rendszere megbízható működésének biztosítása érdekében rendszeresen meg kell tisztítania napelemparkját.

Az integrált SunBrush® mobil nedves tisztító rendszerrel optimális eredményeket érhet el a napelemes rendszerek gondozásában. Még a makacs szennyeződéseket is finoman eltávolítja. kb. 7000 négyzetméter/óra tisztítási kapacitásával (a modulasztalok típusától és méretétől függően) különösen hatékony módja a nagy napelemparkok karbantartásának.

A Sunbrush mobil compact tisztító megoldás az Ön fotovoltaikus rendszereihez

Az innovatív PV tisztító megoldás, a SunBrush® mobil compact szinte bármilyen járműre felszerelhető. A csökkentett szélességnek és magasságnak köszönhetően a napelemes tisztítóberendezés kompaktabb, ami jelentősen javítja mind a manőverezést, mind a vezető rálátását a modulokra. A joystick és az érzékeny hidraulikus vezérlés biztosítja a könnyű és pontos kezelést. A SunBrush® mobil compact esetében már nincs szükség nehézkes manőverezésre, mivel a fotovoltaikus tisztítás 180°-ban elforgatható kefehengerrel történik. 4,5 méteres kefehosszal a súlya kb. 500 kg.

Professzionális napelem park takarítás

Az állandó időjárási viszonyok láthatóan befolyásolják a napelemes rendszerek működőképességét, ezért a napelemes rendszereket rendszeresen tisztítani kell. A szolárparkok azonban nagy kihívást jelentenek a takarítás terén, itt speciális berendezésekre van szükség ahhoz, hogy megfeleljenek a speciális követelményeknek. A szolárparkokban a tisztításhoz szükséges vízellátás logisztikai megszervezése mellett gyakran van makacs szennyeződés. Terméskiesésre kell számítani, mivel a napelemparkok funkciója jelentősen leromlott. A napelem modulok csak akkor érhetnek el gazdasági hasznot, és így optimálisan használhatók, ha rendszeresen tisztítják őket. Az innovatív SunBrush® rendszer a napelemparkok hatékony és kíméletes tisztítására szolgál.

Miért olyan fontos a napelemes farmok tisztítása?

Különösen az autópályákon, vasútvonalakon és repülőtereken található napelemparkok erősen szennyezettek a porturbulencia, a gumikopás, a fékpor és a kipufogógázok miatt. Ez a szennyeződés rárakódik a napelem modulokra, és legrosszabb esetben az üvegbe is beleég, ami hozamveszteséggel jár. Különbségek vannak a szennyezettség mértéke és a helyi viszonyok között. Alapvetően öt szennyezettségi fokozatot különböztetünk meg:

 • A szennyezettség mértéke 1
  Itt nagyon kevés a szennyeződés, amelyek egy része szabad szemmel nem látható.
 • Szennyezettség mértéke 2
  A napelemes rendszerek kismértékű szennyezettsége felismerhető.
 • Szennyezettségi fok 3
  A naprendszer mérsékelten szennyezett.
 • A szennyezettség mértéke 4
  Erősen szennyezett, a szennyeződéstől a kirakódásokig.
 • A szennyezettség mértéke 5

Nagyon erős és makacs szennyeződések vannak a szoláris rendszeren, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat.

A SunBrush modern tisztítási technológiája ideális megoldás minden típusú és fokú szennyeződéshez. A SunBrush® mobil és a speciális SunBrush® Blue tisztítószer használatával nem csak napelemes rendszere kerül alaposan kitisztításra, de az innovatív technológiának köszönhetően a kezelés is kényelmes. A tisztítóoldat így megkönnyíti a tisztítást és egyben optimalizálja a napelemes rendszer hatását azáltal, hogy eltávolít minden szennyeződést.

Napelempark tisztítás Sunbrush mobillal – az Ön előnyei

A rendszeres szoláris tisztítás az innovatív napkollektoros tisztítórendszerrel, a SunBrush® mobil számos előnnyel jár az Ön számára:

 • A károsodás korai szakaszában észlelhető
  A tisztítással egyidejűleg ellenőrizhető a modulok esetleges sérülése.
 • Termés- és teljesítményveszteség megelőzése
  A Sunbrush lehetővé teszi a napelemparkok hatékony tisztítását, ami hosszú távú hozamot biztosít.
 • Értékmegtartás.

RUGALMAS ÉS MANŐVEREZHETŐ

Különösen a sivatagi területeken a fotovoltaikus rendszerek sorai nagyon közel vannak egymáshoz, vagy a nyomkövető rendszerekben lévő keresztlécek akadályozzák az áthaladást, ami problémát jelent a napenergia tisztításánál. A Sunbrush mobil Rapid napkollektoros tisztítórendszer pontosan erre a célra az ideális megoldás. Mivel a kompakt napkollektoros tisztítás minikotróra van rögzítve. Joystick segítségével működtethető, így a kefe bármilyen irányba rugalmasan mozgatható.

SUNBRUSH MOBILE RAPID RUGALMAS ÉS MANŐVEREZHETŐ

Az ideális megoldás: napelemes tisztítás Napkefe mobil Rapid

A szabadalmaztatott „WashTronic” technológiával rendelkező SunBrush® mobil Rapid a fotovoltaikus rendszerek vagy a nyomkövető rendszerek keresztlécei közötti szűk sávokhoz használható. Ezzel a PV tisztító megoldással akár hat méter magas asztalok is megtisztíthatók minikotróval anélkül, hogy kiürülnének – mert a rugalmas rendszer 180 fokkal elforgatható, és az ellenkező irányban folytatja a tisztítást. Kompakt méretének köszönhetően a szállítás, beleértve a minikotrót is, könnyen megoldható szabványos pótkocsin. A fotovoltaikus rendszerek nedves tisztítása is egyszerűen és hatékonyan végezhető el, mert a víztartályt a szintezőlapra akasztjuk és magunkkal vihetjük.

TÉLI BEVEZETÉS TÁVOLÍTSA EL A HÓT A FOTÓVOLTAIKUS RENDSZEREKRŐL

A gyerekek még élvezhetik a havat, de a hosszú, kemény tél nem csak a sofőrök számára jelent hatalmas kihívást. Ez különösen vonatkozik a napelemes rendszerek (fotovoltaikus rendszerek) tulajdonosaira, akiknek a villamosenergia-termelését a téli hónapokban a napelemmodulokon lévő makacs hó állandóan leállítja, vagy akár nullára is csökkenti. De hogyan bánik a hóval a napelem modulon? Elsöpörni a havat? Hagyja kiolvadni, és remélje, hogy jobb lesz a napelemes rendszer időjárása? Vagy gondoskodni kell a rendszer fűtéséről?

A napelem modulon lévő hó – legalábbis a „makacs változatban” több hónapig – regionálisan jelentkező probléma. Ha a napelemes rendszert 30 fokos tetőhajlásszögben szerelik fel – dőlésszögként a 40 fok jobb – a napelem modulon lévő hó miatti probléma viszonylag gyorsan és egyszerűen megoldódik. A hó csak csúszik. Problémásabbá válik, ha napelemes rendszerirányítóként lapos tetőre vagy csak kis hajlásszögű tetőre szereli fel a rendszert, és télen is folytatni kívánja az áramtermelést. Itt el kell söpörni a havat, ha nem akarunk nulla vonalat látni az áramtermelésben.

Napelemes tisztító SUNBRUSH MOBILE TRACKFLEX RUGALMAS

A nyomkövető rendszerekkel a napelem modulok követik a nap helyzetét a nap folyamán, és így nagyobb gazdaságosságot biztosítanak. A különböző szögek és tájolások azonban sokkal nehezebbé teszik a tisztítást. A SunBrush® mobil TrackFlex ilyen kihívásokra lett kifejlesztve. A csuklós karnak és a tetszőleges irányban mozgatható kefének köszönhetően a függőleges felületeken (pl. homlokzatok) vagy nehezen megközelíthető felületeken (pl. alagutak) végzett tisztítási folyamatok sem jelentenek gondot. A szabadalmaztatott „WashTronic” mindig egyenletes érintkezési nyomást biztosít a modulokon.

Napelemes tisztító SunBrush mobil TrackFlex – bármilyen kihíváshoz

Az egyedülálló SunBrush® mobil TrackFlex napkollektoros tisztítással a napelemes rendszerek alapos és egyben hatékony tisztítása lehetséges, függetlenül a napelem modulok beállításától és dőlésszögétől. A hagyományos traktorokra gyorsan és egyszerűen felszerelhető TrackFlex néhány percen belül használatra kész. A rugalmas kefék kényelmesen vezérelhetők joystick segítségével. Az úgynevezett nyomkövető napelemes rendszerek is automatikusan, problémamentesen tisztíthatók. Az innovatív technológiának és a speciális tisztítószereknek köszönhetően a napelem modulok nem sérülnek meg. A SunBrush® mobil TrackFlex szolártisztítás csökkenti a hozamveszteséget, meghosszabbítja a napelemes rendszer élettartamát, és mindezt maximális hatékonysággal, nagy erőfeszítés és üresjáratok nélkül.

Egy fotovoltaikus rendszernek sok mindent ki kell bírnia. Az év bármely szakában és éjjel-nappal ki van téve mindenféle időjárási körülménynek. Napsugárzás, eső és szélsőséges hőmérséklet-ingadozások – a fotovoltaikus moduloknak szívósnak kell lenniük. Ezen kívül ott van a szél, a por, a homok vagy a sivatagi homok. Ily módon az időjárás és a szél kombinációja szennyeződést okoz a napelem modulokon. Ennek maradandó következményei vannak: mert a szennyeződés alapvetően csökkenti a napelemes rendszer hozamát. Ezért a napelemes rendszerekről a szennyeződést mindig a lehető leggyorsabban el kell távolítani, mielőtt a nap beégetné, és úgynevezett hotspotok keletkeznének.

BIRD DOO SZOLÁRRENDSZEREKEN TELJESÍTMÉNYVESZÉLY

Egy modul olyan súlyosan megsérülhet a madárürülék miatt, hogy már nem lehet áramot termelni. Ezért szükséges, hogy rendszeresen távolítsa el a madárürüléket a napelemes rendszeréből, hogy értékét hosszú távon megőrizze és az optimális terméshozamot biztosítsa.

Környezeti és időjárási hatások

A fotovoltaikus modulok a nap 24 órájában teljesen védtelenek a környezeti és időjárási hatásokkal szemben. A por, a sodródó homok, az autók és az ipar kipufogógázai, virágszirmok és levelek, valamint a napelemes rendszerekre már említett madárürülék csökkenti a napsugárzás elnyelését. A mechanikai tisztítás feltétlenül szükséges, különösen akkor, ha berakódott szennyeződés van.

A rendszeres tisztítás megóv a termésveszteségtől

Ha a telepítés után egyszerűen magára hagyja napelemes rendszerét, fennáll annak a veszélye, hogy energiahozama idővel akár 30 százalékkal is csökken. A rendszer méretétől függően ekkor jelentős veszteségek keletkezhetnek, amelyek gyorsan három számjegyű eurót tesznek ki családi házaknál, és még jóval többet is a nagy szabadtéri rendszereknél. A SunBrush® mobilt arra fejlesztették ki, hogy lehetővé tegye a madárürülék, por, moha stb. lehető legegyszerűbb, legkíméletesebb és alaposabb eltávolítását. A kefe a legtöbb traktorra, teleszkópos rakodógépre vagy kotrógépre felszerelhető, és hidraulikus működtetésű, így alkalmas tetőre és talajra történő felszerelésre, és gyakorlatilag bárhol használható.

A változtathatóan elforgatható kefehenger kényelmesen vezérelhető egy joystick segítségével. A szabadalmaztatott „WashTronic” rendszer biztosítja az állandó szintkiegyenlítést egyenetlen padlón, és ezáltal a kefe egyenletes érintkezési nyomását a modulokon. Száraz időben a csatlakoztatott tartály szivattyúval gondoskodik a megfelelő vízellátásról. Opcionálisan a készülék felszerelhető diagnosztikai funkcióval és meleg vizes tisztítással. Előbbi különösen takarítási szolgáltatók számára, utóbbi különösen erősen szennyezett modulok számára alkalmas.

Madárürülék a napelemen

A madárürülékkel szennyezett rendszer nagy kihívást jelent a tisztítás során, mivel a madárürülék a legmakacsabb szennyeződések közé tartozik, és rendkívül agresszív. Ez egyrészt nagyobb tisztítási erőfeszítéshez, másrészt akár vegyi égési sérülésekhez is vezet a naprendszerben. Ha a madárürülék túl sokáig marad a modulon, annak számos következménye van a fotovoltaikus kezelőkre nézve – jelentős termésveszteség veszélye áll fenn. Ezért rendszeresen tisztítsa meg napelemes rendszerét SunBrush rendszerekkel és tartozékokkal.

Mely tényezők befolyásolják a szennyeződés mértékét?

A szennyeződés negatív hatással van a naprendszerre – de mely tényezők játszanak szerepet ebben, és hogyan csökkenthető a kockázat? Az, hogy mennyi szennyeződés támadja meg a naprendszert, az építkezéstől és a környezettől függ. A következő tényezők döntőek:

 • tetőhajlásszög
 • keret
 • szerelési típus
 • időjárási régió
 • közelébe.

Tisztítsa meg a napelemes rendszereket SunBrush-szal

A megoldás a piszkos napelemes rendszerekre: SunBrush® mobil. A speciálisan kifejlesztett tisztítóberendezés garantálja a madárürülék kíméletes és alapos eltávolítását a napelemes rendszerekről. A kefe szinte minden traktorra, teleszkópos rakodóra vagy kotróra fel van szerelve, és hidraulikusan működik. A változtathatóan elforgatható kefehenger kényelmesen vezérelhető joystick segítségével. A szabadalmaztatott „WashTronic” rendszer biztosítja az állandó szintkiegyenlítést egyenetlen padlón, és ezáltal a kefe egyenletes érintkezési nyomását a modulokon. Ezenkívül a csatlakoztatott tartály szivattyúval gondoskodik a megfelelő vízellátásról a tisztítási folyamat során. Ezen kívül a tisztítóberendezés felszerelhető diagnosztikai funkcióval és meleg vizes tisztítással, ami növeli a hatékonyságot.

Napelemes tisztító SUNBRUSH MOBIL DARUKRA AZOKNAK, AKINEK MAGAS A CÉL

A fotovoltaikus rendszerek tisztítása gyakran nagyon nehéz, mivel a legtöbb napelemes rendszer tetőn található. A napelemes rendszerek tisztaságának és ezáltal állandó hozamának biztosítása érdekében azokat rendszeresen tisztítani kell. Itt jön képbe a SunBrush® mobil Crane napelemes tisztítórendszer. A speciális tisztítóberendezés daru, emelőplatform vagy teleszkópos rakodó gémjére van felszerelve, így a magasan fekvő rendszerek is gond nélkül elérhetők.

Az optimális napelemes tisztító SunBrush mobil daru

Az egyedülálló napkollektoros tisztító SunBrush® mobil Crane segítségével a tetőn lévő napelemes rendszerek alapos és egyben hatékony tisztítása lehetséges. Kereskedelmi forgalomban kapható teleszkópos rakodógépre vagy darura szerelhető fel, a rugalmas kefék pedig kényelmesen vezérelhetők joystick segítségével. Ily módon a túl magasan lévő vagy hozzáférhetetlen napelemes rendszereket is meg lehet tisztítani. A napkollektoros tisztítás a SunBrush® mobildaruval nagy erőfeszítés nélkül csökkenti a hozamveszteséget és meghosszabbítja a napelemes rendszer élettartamát.

Bármilyen haszongépjárműre szerelhető

Szerelje fel, szerelje fel a tartályt a hátuljára, és rögzítse a joystickot egy tapadókoronggal – a napelemes rendszerek napelemes tisztítása nem is lehetne egyszerűbb. Szeretne többet megtudni a technikai részletekről? A „Termék” menüpont alatt minden fontos információt megtalál napelemes rendszerei tisztításához.

Bővítmények a nagyobb hatékonyság érdekében

A SunBrush® mobil további intelligens funkciókkal és kiegészítőkkel bővíthető, ami maximális hatékonyságot biztosít. A kiegészítő SunBrush® mobil Diagnostic lehetővé teszi a hatékony szennyeződés eltávolítását és a moduldiagnosztika egy lépésben történő kombinálását. A SunBrush® forró vízzel kíméletes tisztítást végeznek előmelegített vízzel. A SunBrush® tartályrendszer hatékony munkát biztosít, és optimalizálja a tisztítási folyamatot és az időgazdálkodást.

Egyedülálló mobil tisztító megoldás

Az integrált nedves tisztító rendszer optimális és egyben kíméletes tisztítást tesz lehetővé a napelemes rendszerben. Ez különösen alkalmas nagy felületű napelemes rendszerekre. A vegytisztítás ideális megoldás olyan szennyeződésekre, mint a homok. A spirál alakú SunBrush keféknek köszönhetően a napelem modulok különösen gyengéden tisztíthatók.

Napelemes tisztító megoldásunk alkalmazási területei

A takarítás komoly kihívást jelent, különösen a világ száraz és poros régióiban, például Szaúd-Arábiában, Chilében (Atacama-sivatag), Namíbiában vagy Ausztráliában. A SunBrush® napkollektoros tisztítóberendezések itt is az optimális megoldást jelentik, mivel száraz és nedves tisztításra egyaránt használhatók. Mert a víztakarékos tisztítógépek rendszeres használat mellett érnek el optimális hatást. A bevált szoláris tisztítóberendezések a következő alkalmazási területeken használhatók: tetőtisztítás, napelempark tisztítás, ammónia lerakódások, hó, homok és madárürülék.