Keresés
Close this search box.

Szegélykő ültetés Optimas

Szegélykőültetés

Az Ön szegélykő fektetéséhez – a már jól bevált -Optimas szegélykő fogót ajánljuk a termékpalettánkból, hogy a megfelelő technikával rendelkezhessen:

  • – Hidraulikus
  • – Vákuum
  • – Mechanikus

Magától érthető, hogy szegélykőfogónkat nemcsak Optimas lerakógépünkhöz, hanem egy építőgépekhez csatlakoztathatja.

Térkő fektetőgép

Az Optimas térkő lerakó gép alapelképzelése abban áll, hogy különböző építő gépekkel az építkezésén a mindenkori esedékes munkafolyamatnak megfeleljünk.A hidraulikus szegélykőfogó percnyi pontossággal és szerszámok nélkül az alapgép emelőkarjára felszerelésre kerül, és a gép bevetésre kész. A szegélykövek átlagosan kb. 70 – 100 l/fm óránkénti teljesítménnyel kerülnek lerakásra. Az Optimas térkő lerakó gép a mindenkori szegélyköveket direkt az odaszállított csomagból emeli le. Más rendszerekkel és a kézi lerakással összehasonlítva éppen az alapgép nagy mobilitása által egyrészt sok értékes időt lehet megtakarítani és munkatársai részére egy nagyon ergonomikus munkafolyamat adódik. A hidraulikus Optimas –szegélykő fogó az Optimas által a térkő lerakó géphez mint hozzáépíthető készülékként vagy más építőgépekhez kiegészítő készülékként lett kitalálva.A szegélykő fogó egyaránt alkalmas beton vagy gránitszegélykövek lerakására. Ha a szokásos 0,45 m – 1,40 m szegélykőnagyságtól különböző szegélyköveket kell lerakni, oldalt lehet hosszabbításokat elhelyezni. Íves szegély kövek lerakása is lehetséges.

Szállítóeszközök

Az Optimas hidraulikus szegélykő fogója szerszám nélkül fölszerelhető az építkezésen található hordozó járművekre,mint pl. Minibagger, homlokrakodó. A szegélykövek rendszerint közvetlenül a beszállított csomagról kerülnek leemelésre és lerakásra. Az egyes szegélyköveket nem kell előzetesen elosztani az építkezés mentén, miáltal ennek előzetes megtervezését és időt lehet megtakarítani. Ezáltal nem csak a magas bérköltségek csökkenthetők, hanem a nehéz fizikai munka is és töredékére redukálható. A hidraulikus szegélykő fogó egyaránt alkalmas beton vagy gránit szegélykövek lerakására. Ha a szokásos 0,45 m- 1,40 m szegélykő nagyságtól különböző szegélyköveket kell lerakni, oldalt lehet hosszabbításokat elhelyezni. szegély kövek lerakása is lehetséges.
A hidraulikus Optimas-szegélykő fogó bármilyen hordozó járműhöz kiegészítőberendezésként a megfelelő felfüggeszthető berendezéssel és egy nyomásszabályozó szeleppel van ellátva.Esetleges különleges felszerelések mint pl. az opcionális forgatómű (360°) és további technikai részletek a szállítás előtt kerülnek tisztázásra.

Térkő lerakógép

Az Optimas vákuum szegélykő fogó univerzális kiegészítőberendezés úgy a térkő lerakó gép mint a további szállítójárművek részére. A vákuum –szegélykő fogóval alapvetően az egyenes szegélykövek legkülönbözőbb fajtáit lehet vákuummal lerakni. A vákuum- technikával végzett szegélykő lerakás jelentős előnye abban rejlik, hogy a szegélykövek közvetlenül csomagjával egészen az alapig helyezhetők és akár ismételt későbbi gépi újra felszedés is lehetséges.

Szállítóeszközök

Az Optimas vákuum – egység bármilyen hordozó eszközhöz kiegészítő berendezésként szívástűrő szegélykövek és más betonelemek nehézségektől mentes, pontos és gazdaságos lerakását teszi lehetővé. Speciálisan a kemény építőipari alkalmazásra tervezve,a felhasználási céltól függően a legkülönbözőbb szívólapok léteznek, melyeket egy gyors csatlakozó adapter segítségével percnyi gyorsasággal fellehet szerelni ill. ki lehet cserélni. A már lefektetett betonelemek pontos pozicionálása ill. újbóli felemelése problémamentesen lehetséges.