Keresés
Close this search box.

Önjáró faaprító Albach Diamant 2000

Megfelel a legszigorúbb követelményeknek a legigényesebb környezetekben is.

NAGY TELJESÍTMÉNYŰ APRÍTÓ

Az Albach Diamant 2000 a lehető legmagasabb átadási sebességet és a chip minőségét kínálja, amely a legigényesebb előírások teljesítéséhez szükséges. Az Albach aprítógép megkönnyíti az összes követelménynek és specifikációnak megfelelő faforgács előállítását.

ÖNJÁRÓ ERŐ

A nagyméretű, 42 hüvelykes kerekek, a négy kerék meghajtó rendszer független első és hátsó tengely hidromechanikus meghajtásával, valamint a rákos kormányzás biztosítja a manőverezhetőséget a nehéz terepen és a meredek lejtőkön. A Diamant 2000, 70 (80) km/h sebességre gyorsulhat fel. Max. teljesítmény: akár 380-500 m3 /h.

Jellemzők:

  • Diamant 2000 Albach Maschinenbau
  • Volvo Penta soros 6-os henger 612/700/770 LE-vel,1230 mm széles, 980 mm magas kollekció állítható járókerék ventilátor láncmentes, hidraulikus közvetlen meghajtású, karbantartás nélküli
  • Központi kenés
  • Autópálya jóváhagyása
  • Gyors késcsere
  • kiegyensúlyozott világítási koncepció 32 működő lámpával.

Egy mobil faaprítót építetek, ami első pillantásra kissé furcsa lehet. A gép egy önjáró-aprító, „terminálterminátor” vagy teherautó-alapú aprító között van. Négy nagy kereke van, egy 790 LE-s Volvo Penta motor, amely a hajtószalagot és a forgácsdobot egyaránt táplálja. Emellett emelhető kabinja van, amely kiváló áttekintést nyújt az üzemeltető számára. Albach fehér papíron készített egy „erre a célra épített” mobil aprítót anélkül, hogy kompromisszumokra kényszerülne egy meglévő alapjármű korlátai miatt.

Az első dolog, ami feltűnik, amikor élőben látom az Albach chiptert, az, hogy sokkal nagyobb, mint azt el tudtam képzelni, miután képeken és videókon láttam. Igazi vadállat! Ha a vezetőfülke üzemmódban megemelkedik, akkor gigantikusnak tűnik.

Minden a logisztikáról szól!

Több vállalatnak gyártanak chipset Svédország déli részén. Nem vásárolják meg a fát, és soha nem birtokolják a megtermelt biomasszát, csak feldolgozzák és szállítják. Minden munkát szerződés alapján végeznek, és az előállított és leszállított köbmétereket fizetik. A forgácsot a régió fűtőműveihez szállítják, a szállítási távolság legfeljebb 70-80 km lehet. összesen a Werningers cég évente több mint 250 000 m3 chipet gyárt. Az üzlet nagy része a logisztikáról szól, az egész lánc rugalmassága és irányítása a szempont. Egy teherautónak van egy nagy pótkocsija, amelynek 94 köbmétere van, és van egy teherautójuk is, amely 40 m3 konténereket kezel. A CHP- és fűtőművekbe történő szállítás napi kvóták után történik, amelyeket hetente, rövid időn belül jelentenek be.

A forgácsolás nagy része ugyanúgy történik, mint amikor meglátogattuk, egy erdei úti leszállásnál. De néha egy terminálon vagy közvetlenül a fűtőművek udvarán is aprítanak. A műveletek keveréke volt az egyik döntő tényező Werningers számára, hogy az utolsó chipter megvásárlásakor az Albach-ot választotta.

Az Albach gyorsan és sokoldalúan mozoghat a különböző tárgyak és feladatok között, mivel 70 km / h-val képes futni az utakon, és nagyon rövid a beállítási ideje, mondja Charles. Ezenkívül nagy kapacitással rendelkezik, amely nagyon hasznos, ha a terminál chipeléséről van szó.

Albach nagyobb motorral jelent meg az Elmia Wood 2017 rendezvényen.

A Werningers Albach 790 lóerős Volvo Penta motorral rendelkezik, súlya alig több mint 30 tonna. A nagy kerekek azonban jobb kapacitást nyújtanak arra, hogy tovább menjen, mint egy teherautó, ha rossz utakról és rossz talajviszonyokról van szó. De természetesen terepen nem azonos a kapacitása, ha egy teherautóra szerelt aprítóval hasonlítjuk össze. Amikor az Albach közutakon halad, két kis tengelyes extra tengelyt leeresztenek, egyet elöl és egyet hátul. Ennek célja a tengelynyomás csökkentése és a közutakra vonatkozó korlátozások kezelésére. Az Albach Diamant három különböző motorválaszték közül választhat, az összes Volvo Penta motor közül. Korábban V8-asok voltak a Mercedes Benz-től, de az Albach most úgy döntött, hogy csak Volvo motorokat használ.

Az Albach cég szerint egy korszerűsített Diamond 2000 aprítógépet mutatnak be az Elmia Wood 2017-ben. Nagyobb motorok, valamint a vágási szögek és a kimeneti lehetőségek némi változtatása esetén a kapacitás körülbelül 10-15% -kal nő.

40 köbméter aprítás néhány perc alatt

Amikor megnéztem a forgácsot, egy félig levágott fa választékot kezelt a vékonyodásból. Ez egy ritkuló modell, ahol több fa kezelésére szolgáló betakarítót használnak. A szárak teljes levágása helyett az ágakat csak „eltörik” és összenyomják. Ez lényegesen nagyobb százalékot ad a tömör fából a veremben, mint az i és a perjelű aprítókések. Ellenőriztem egy 40 köbös edény feltöltésének idejét, és pontosan 6 perc és 43 másodperc kellett az ürestől a teliig. Werninger logisztikájában aligha nem a forgács a szűk keresztmetszet, hanem mint mindig a szállítási folyamatot kell nézni. A nagy vágókapacitás azonban kiváló, a terminál működéséhez szükséges.

Az új Albach Diamant 2000 árszintje Európában 630 000 euró körül mozog. Az ár, amelyet egyértelműen versenyképesnek tart más megoldásokkal, például a szállítmányozóval vagy a teherautó aprítóval szemben.

Magas termelés és alacsony üzemanyag-fogyasztás a kutatók által tesztelt. A Svéd Erdészeti Kutató Intézet, a SkogForsk elvégezte a teljesítmény és az üzemanyag-fogyasztás tesztjét az Albach Diamant 2000-en.

A SkogForsk szerint többek között „az Albach Diamond 2000 mobil aprító nagy gyártókapacitással és viszonylag alacsony üzemanyag-fogyasztással rendelkezik a korábban tanulmányozott faaprítókhoz képest”.

„A vizsgált aprítógép, nagyobb aprítási teljesítmény és viszonylag alacsony üzemanyag-fogyasztás volt, mint a fa tüzelőanyag-feldolgozáshoz korábban vizsgált aprítók. A vizsgálat során a gép tényleges használata csak 46%. A fennmaradó időt munkahelyek között mozgva és teherautókra várva használták. Figyelemmel kell kísérni, hogy a kvóták, a rendelkezésre álló teherautók száma, a szállítási távolságok és a vezetési idő szabályai hogyan befolyásolják mind a aprító, mind a teherautók hosszú távú kihasználását. Ahhoz, hogy egy ilyen produktív aprító gépet hatékonyan lehessen használni, jól működő teherautó-szállításra van szükség.”

Sok okos részlet az Albach Diamantnál

Anélkül, hogy saját tapasztalataim lennének nagyobb aprítógépek vezetésében, az Albach gépterve nagyon átgondoltnak tűnik. A fülkéből és a munkakörnyezetből a kilátás nagyon jó. A kezelőnek kiváló helyzete van egy nagy munkaterület áttekintésére.

„Eleinte nehéz volt tudni, hogy hol van a talajszint, amikor elkezdek dolgozni a daruval” – nevet Charles a gépkezelő. Eltartott egy ideig a tanulás, és némi „talajszűrés” történt, mire megszoktam a munkát ebből a magas munkahelyzetből. Aztán sok okos és praktikus megoldást mutat nekem, olyan eszköztárakkat és rekeszekkel, amelyek sehol nem álltak rendelkezésre. Charles úgy gondolja, hogy a németek szívesen gondolnak mindenre.

Az USB interfészen keresztül a munkarendeléseket is exportálhatják, további illesztőprogram-profilok létrehozva válik lehtővé.

A még nagyobb kényelem érdekében a hűtőszekrény és mikrohullámú sütő opcionálisan elérhető.

Hidraulikusan fokozatmentesen változtatható sebesség

Az 1. generációs gyorsító néhány percen belül kihajtható. Minden kopó alkatrész nagyon rövid idő alatt cserélhetők. Minden irányban túlterhelés lehetséges. A torony opcionálisan távirányítóval rendelhető. Ez lehetővé teszi a vezetőnek, hogy töltse fel a pótkocsit. Ezután a kezelő figyelemelterelés nélkül koncentrálhat munkájára. A 6 m magas rakodási magasság nem jelentenek problémát.

Az Accelerator Generáció 2 használatával megkapja a:

1. gyorsító generáció, valamint a gázpedál alapjának és a rotor kinyitását.

A 2. generációs gyorsító lehetővé teszi a legnagyobb áteresztőképességet a legnagyobb vágási hossz mellett.

Itt is hidraulikusan állíthatja a sebességet függetlenül.

▪ Vágóegység közvetlen meghajtással az adagolólánchoz, adagolóhenger és függőleges adagolószalag

▪ Oldalirányban elrendezve, garantálja az adagológörgőket problémamentes működését, amikor a darabolás teljes. (fák vagy cserjék).

▪ Csigák a behordó padlón, speciálisan szerelt olajmotorokkal hajtott.

▪ A DIAMANT egyedülálló védelmi rendszere, amely a rotor idegen anyagokkal szemben védi.

▪ A nyírórúd több mint 3%-ot vált ki az a töredékén belül, második a rotor tengelykapcsolóját és az adagolóját kikapcsolja.

▪ Nagyon ritka esetben idegentestek lépnek be, akkor a nyírócsavarokat töri el az ellenkés kar.

Ez megelőzi a tőke és a rotor károsodása illetve a gyorsító működő képességét.

▪ Minden kopó alkatrész Hardoxból gyártott.

Volvo motor 16,1 literes hengerűrtartalommal – 3 lehetőség

A legnagyobb teljesítmény és nyomaték kimenet, még alacsony fordulatszámon is!

A Volvo motorfejlesztése, egyesítve a Diamant 2000 aprító és vezetési tulajdonságai ideális kombinációt

eredményeznek az önvezérléshez.

Terminálképzés és szerviz alkatrészek

Érvek, mely meggyőzik:

▪ Út jóváhagyása

▪ 42 „-os kerekek

▪ Pneumatikus differenciálzár

▪ Állandó összkerékhajtás

▪ Tengely nélküli hajtás

▪ Központi kenés

▪ Az üllő gyors cseréje

▪ Karbantartás nélküli féreghajtók

▪ További finanszírozás

Keresztcsigák:

▪ Hidraulikus közvetlen meghajtások (a aprító rotor kivételével)

▪ Automatikusan megfordítható hűtő

▪ A nyomás automatikus kiegyenlítése

Daru támasz:

▪ Faanyag veszteségmentes átvétele az adagolóasztaltól a aprító rotorig

▪ Lánc nélküli meghajtók

▪ Tolatás is forgatható vezetőülés lehetséges, így optimális belépés

Vissza sikátorok:

▪ Kiegyensúlyozott világítási koncepció 32 munkalámpával

▪ Automatikus beállítás és szétszerelés

▪ Autópálya üzemmód (darutámasz és a rögzítőfék lesz automatikusan aktiválódik,vagy deaktiválva).

OPCIÓK: