Keresés
Close this search box.

OekoSem ROTOR-szalagos talajművelő rendszer

Rotor Strip Till
OEKOSEM

A STRIPTILL sávművelő talajmunkagépek által előkészített sávok elősegítik a csapadék gyors felvételét és a talajnedvességet is jobban megőrzik. A kialakított sávok folyamatosan ideális környezetet biztosítanak a növények fejlődéséhez. A megművelt talajsávok gyorsabban melegednek fel és jobb lesz a levegő- és vízháztartásuk.

Hogyan működik a sávművelés?

Strip-Till, sávos művelés olyan minimál-művelési rendszer, amikor csak a vetéshez szükséges sávot lazítjuk, műveljük a gyökérzet mélységéig, a műtrágyák kijuttatásával egyidejűleg. A hántott, vagy hántatlan tarlón végzett beavatkozáskor át kell vágni a szármaradványokat, azokat a művelendő sorok közé kell rendezni, a talajt 28-30 cm mélységben át kell lazítani, eközben folyékony vagy szilárd tápanyagot kell lehelyezni a művelt sávba a felszín alá, majd az átlazított talaj rögösségét meg kell szüntetni, rögaprítással és lezárással közel magágy minőségű sávokat kell kialakítani. Eközben a sorközök bolygatatlanul pihennek, újulnak.

Hatékonyság jegyében

A NorAn Strip-Till sávművelő a felsorolt követelményeket egyetlen műveletben teljesíti. A Strip-Till-el előkészített sávok elősegítik a csapadék gyors felvételét és a talajnedvesség megőrzését. A sorok közötti terület felszínén maradnak a növényi maradványok, gátolva a túlzott lehűlést, melegedést Az átlazított kiváló talajszerkezetű magágy biztos, homogén kelést és a növények egyöntetű fejlődését eredményezi. A soronkénti paralelogrammás felfüggesztés és mélységhatárolás precíz, akár egyidejűleg két szintre történő műtrágya-lehelyezést biztosít, elősegítve a műtrágya hatékony hasznosulását. A kialakított sávok a tenyészidő alatt folyamatosan ideális talajkörnyezetet biztosítanak a növényfejlődéséhez. Az eszköz átlazítja a gyökérzónában található tömörödött rétegeket, helyreállítja a talaj szerkezetét, így megteremti az akadálymentes gyökérfejlődés feltételeit. A meglazult talaj kölcsönhatásba lép a bolygatatlan sorközökkel így onnan is zajlik a hasznos anyagok cseréje, a háborítatlan mikroorganizmusokkal telített részen a talaj termékenységének növekedése következik be.

Nagy előnyökkel jár

A sávos talajművelés előnyei: a feldolgozott talajsávok gyorsabb felmelegedése és levegőztetése, csökkentett erózió, jobb vízfelvétel a direktvetéshez képest és granulált vagy szerves műtrágya célzott kijuttatása a megművelt sávokba. A sorok között növényi maradványok fedik a műveletlen szántóföldi sávokat. A növényi maradványok csökkenti a talaj nedvességének párolgását, és gátat szabnak a gyomok terjedésének. Az agrónómiai előnyök mellett a sávművelési rendszer jelentős gazdasági előnyökkel is jár. Mivel a teljes felületnek csak 30-40%-át műveljük ezért jelentős üzemanyag megtakarítást érhetünk el, valamint a célzottan kijuttatott műtrágyának köszönhetően magasabb hozamokat takaríthatunk be.

EGY SZILÁRD SVÁJCI TERMÉK Amikor a modern mezőgazdaságról van szó, a hatékony és minimalista talajművelési műveletek különösen fontosak. Következésképpen a megfelelő eszköz megtalálása még fontosabbá válik. Az egész arról szól, hogy sorokban hozzon létre egy optimális magágyat, minimalizálja a talajeróziót és az üzemeltetési költségeket, és ezzel egyidejűleg biztosítsa bevételeit hosszú távon. A BAERTSCHI gyártása által gyártott eredeti svájci termékként az OekoSem ROTOR STRIP TILL megfelel ezeknek a követelményeknek.

A Rotor Strip kultúrművelő segít ügyfeleinknek kiváló eredmények elérésében a kukorica, repce, napraforgó és cukorrépa termesztésében.

Az OEKOSEM SEGÍT IDŐT ÉS PÉNZT SPÓROLNI”

Más jól ismert művelési rendszerekhez képest a soros növények lényegesen magasabb értéket nyújtanak. hozambiztonság foka. Egyre több ügyfelem szeretné, ha a vetés az OekoSem segítségével történne! Stefan Marx, vállalkozó (Landscheid, Németország).

ÉS EZ NEM MINDEN

  • Növekszik a termőföld termékenysége,
  • javul a talaj teherbíró képessége,
  • javul a talaj víztároló képessége,
  • Az OekoSem úgy lett kialakítva, hogy megkönnyítse az eltömődésmentes működést.

A terepi kísérletek összefoglalása

A jó, elmélyült talajszerkezet és a talajlazítás révén a kukoricagyökérnek elég volt termőhely áll rendelkezésre, és a növény ennek megfelelően fejlődhet. Ellentétben néhány eke vagy redukált művelésű változattal a sorrotavator változatoknál a májusi özönvízszerű esőzések után is stabil maradt a talaj és nem veszett el a víz.


Vegyük fel a kapcsolatot!
Hívjon minket, vagy küldjön e-mailt, és a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!