Keresés
Close this search box.

Lapvibrátor trakktorhoz, homlokrakodóhoz Stehr SBV160-2

Ideális gép utak, terek, erdei és murvás utak építéséhez és karbantartásához – mindig alkalmazkodik az útprofilhoz! … oldalirányú elmozdulással és élkompresszióval.

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal-Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Ideális megoldás föld és kavicsozott utak készítésénél vagy azok időszakos karbantartásánál.

A STEHR lapvibrátorai hordozó gép nélkül nem képes az előre haladásra, ezért mindenféleképpen szükséges egy munkagép ami az előre-hátra haladást és a hidraulikus meghajtáshoz szükséges energiát biztosítja.

Környezetvédelem:

Energia-, valamint költséghatékony és környezetbarát talajtömörítés.

Stehr lemeztömörítő:

Gyorsabb – Jobb – Hatékonyabb

Stehr SCC Compation Control

A kompressziómérő készüléket tartalmazza Frekvencia, haladási sebesség és tömörítési állapot kijelzése.

Műszaki adatok:

  • 2 x 160 kN ütőerő
  • 2,15 m széles
  • Súly: 1.700 kg
  • Olajszükséglet: 100l/perc
  • Környezet.

Előnyök

  • Egy teljesen függőleges tömörítési vonal két ellentétes excenter tengely segítségével, ami azt jelenti, hogy az erő 100%-ban függőlegesen hat a talajra.
  • A henger alacsony frekvencián és nagy amplitúdóval (30 Hz), míg a lemeztömörítők magas frekvencián (60 Hz) és alacsony amplitúdóval dolgoznak.
  • Több títusú hordozógéppel csatlakoztatható, nem kell beruházni drága úthengerre.

EP 2 891 750 B1 európai szabadalom

Jürgen Stehr volt az, aki bebizonyította, hogy óriási energiamegtakarítást és ezáltal optimális energiahatékonyságot csak 100%-ban függőlegesen lefelé bevezetett vibrációs erőkkel lehet elérni. Ennek eredményeként ezek a kerekes rakodógépekre szerelt lemeztömörítők a zúzottkő, kavics és fagyvédő rétegek tömörítésénél is felülmúlják az összes többi tömörítő rendszert, még érzékeny építési területeken is – különösen a régi épületekkel rendelkező városi főutakon.

Az építési munkákban kulcsszerepet játszó Strabag cég a Stehr technológiára támaszkodik a nyomvonal talajtömörítésénél. Az SB-160 / 2 kiegészítő tömörítő egy CAT 908-as kerekes rakodóhoz csatlakoztatva, nagy teljesítményű hiulikával. A 2200 mm-es szélesség és a 2 x 16 tonnás kiegyenlítő erő révén olyan tömörítési eredményeket és területteljesítményt érnek el, amelyet a 18 tonnás osztály egyetlen tömörített megsem.köm.
A szabad felfuggesztésnek és a nagyfrekvenci többtengelyes kiegyensúlyozatlan hajtóműnek az erő 100%-ban fuggőlegesen lefelé hat. Ennek eredményeként szinte semilyen rezgés nem érezhető a területen.
Stehr volt az, aki találmányával bebizonyította, hogy az energia 50%-a ezekre a haszontalan rezgésekre megy el, mint a hagyományos eszközöknél. Mindezt jó dupla teljesítménnyel. Ez döntő költségelőnyt elérni optimális energiahatékonyság mellett. Az SBV-160 egyébként Quattro változatban 4400 mm-it munkaszélességgel kapható.

Vízüveg teszt rezgések:

Lefelé irányított rezgések funkcionalitása.

A Stehr tömörítő rendszerek rugalmasan alkalmazhatók, és számos nehéz tömörítési problémához alkalmazkodnak. Széles választékában a Stehr hidraulikus hajtású tömörítőlemezeket kínál egy-, dupla- vagy háromszoros vibrációs lemezként a különféle hordozókhoz való rögzítéshez. A Stehr tömörítőlemezeknek nincs saját előtolásuk, hanem a hordozó húzza vagy tolja őket. Ez azt jelenti, hogy a két ellentétes irányban forgó excentertengely által keltett erő 100%-ban függőlegesen van irányítva, így teljes mértékben rendelkezésre áll a tömörítési munkákhoz. A vízüveg teszten látható, hogy a közvetlen közelében nincs rezgés!

A Stehr lapvibrátor vízpermetezéssel erőforrásokat takarít meg.

Mivel a mobil gépeket természetesen építkezéseken használják, nem meglepő, hogy a dízel üzemanyag teszi ki az építőipar energiafogyasztásának túlnyomó részét. A Stehr gépek folyamatosan növekvő üzemanyagköltségekkel és környezetvédelmi előírásokkal néznek szembe.

A kerekes rakodógépekhez, traktorokhoz és kotrógépekhez használható kiegészítő lapvibrátor feltalálásával például a felső-hesszeni szakemberek Jürgen Stehr vezetésével bebizonyították hogy a hagyományos tömörítőberendezésekhez szükséges energia legalább fele szükségtelenül elveszik, néha akár káros rezgések a környezetben. Ha ezt az energíát megtakarítjuk, ez 50%-kal kevesebb üzemanyag -fogyasztást és ugyanilyen mértékben kevesebb CO2 kibocsájtás jelent. A gyártó szerint a területteljesítmény háromszor jobb, ami azt jelenti, hogy a nem kohéziós, kavicsos anyag tömörítési folyamatai energia hatékonyabban környezettudatosan és költséghatékonyabban hajtható végre.

A ZTV SoB-StB előírásai szerint ez magában foglalja a tömörítendő talaj optimális víztartalmat.

Ez kb. 5%. Mivel a nyári hőmérsékleten különösen a felső talajterület gyorsa kiszárad az előírt tömörítési értéket nem éri el. Mivel ma már az álló és folyó víztestek vízvételét is tiltja a törvény az optimális tömörítéshez szükséges vizet csak az ivóvízvezetékből lehet kivenni. Pontosan ez volt amit az építési terület környezetvédői elítéltek és megpróbálták érzékenyíteni a lakosságot a CO2 a klímaváltozás és a vízhiány kérdéseire. Az erőforrások jobb védelme tehát azt is jelenti, hogy az értékes áruvíz csak a lemeztömörítő szélességén belül kerül felhasználásra célirányosan.

A tömeg beállításával mindig optimálisan beállítható tömörítésmérő rendszerrel minden lényeges adat, mint például a gyakoriság a tömörítés mértéke és a menetsebesség egyszerűen át kerül a vezetőfülkében lévő alsó részre erősített érzékelőn keresztül.

A terhelésérzékelő hidraulika lehetővé teszi

A dél-nürnbergi új műszaki egyetem nagy építkezésén a földmunkákat a Roth-i Reithelshöfer földmunka cég végzi. Speciális feladatot jelentett a 40 cm homokos kitermelt talaj tömörítése, amely átmenetileg terhelhető talajá vált. A hagyományos kompresszorok meghibásodtak.

A Stehr szabadalmaztatott SBV 160/3 lemeztömörítője volt az, amely megfelelt a követelményeknek: 3 × 160 kN kiegyensúlyozó erővel, egy Fendt 939-re erősítve, amely a Stehr nagynyomású permetezőrendszerét hordozta elöl.

A talajban fellépő rezgés okozta dinamikus erők hatása az egyes szemcséket rezgésbe hozza. Ennek eredményeként a kisebb szemcsék eltolódnak a nagyobb szemcsék üregei között – és sűrűbb, stabilabb réteg jön létre. Ezt tovább lehet javítani a Stehr lemeztömörítőkkel. A tömörítendő anyagot 70 Hz-es rezgésfrekvenciával kétszer olyan gyorsan gerjesztik, mint a tömörítendő talaj természetes rezgésfrekvenciája. Ez általában 25 és 35 Hz között van, és a tömörítés előrehaladtával változik. Ha megközelítőleg azonos frekvenciákat viszünk be a talajba, akkor elsősorban a nagyobb átmérőjű szemcsék gerjesztődnek rezgésre, míg a kisebb szemcseméretek kevésbé reagálnak a viszonylag kis gyorsulás miatt. A magasabb gerjesztési frekvenciák azonban a kisebb szemcséket nagyobb oszcillációra serkentik, ami azt jelenti, hogy könnyebben vándorolnak a nagyobb szemcsék közötti szabad terekbe. Kiegészítő nyomással, amelyet a nem vibráló felső rész folyamatosan szabályozható terhelése szabályoz elektronikusan, növelhető a felületi nyomás és sokkal homogénebb felület jön létre.