Keresés
Close this search box.

Lapvibrátor homlokrakodóhoz Stehr SBV 160-B

Stehr lapvibrátor SBV 160-B megoldás az útszakaszok tömörítésére

Mivel az útszakaszok az árok irányában kb.12 – 15 fokos lejtésűek, a tömörítés során a lejtőn át az árokba kerülne egy kézzel működtetett vibrációs lapvibrátorok vagy önjáróhenger.

Az SBV160 B egy vibrációs tömörítő vagy peremtömörítő. Ezzel a lapvibrátorral lehet tömöríteni a megépített út melletti szintező sávot.

Az SBV160 sorozat vibrációs lemezei 4 kiegyensúlyozatlan tengellyel vannak felszerelve. Ezek ellentétes irányban forognak, így az oldalirányú erők teljesen semlegesíthetők, és a függőleges ütközőerő is 100%-ban függőleges. Ez fenomenális, 160 kN/cm² ütőerőt biztosít!

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal-Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Megoldás a tömörítési problémákra.

  • Traktorokra, hidraulikus darukra, gumiabroncsos és csúszókormányzású rakodókra szerelhető.
  • Nagy hatékonyságú függőleges tömörítés;
  • rendkívül alkalmas alapok, klinkerek és országutak tömörítésére, továbbfejlesztett tömörítés STEHR öntöző tartozékkal kombinálva az első függesztőműhöz.

Műszaki adatok:

  • 1 x 160 kN ütőerő
  • 1,10 m széles
  • Súly: 1000 kg
  • Olajfogyasztás: 75 l/perc.

Környezet:

Energia-, valamint költséghatékony és környezetbarát talajtömörítés.

Stehr lemeztömörítő:

Gyorsabb – Jobb – Hatékonyabb.

Sok talajt nem lehet hagyományos tömörítő berendezéssel a szükséges módon tömöríteni. Itt van kereslet a

Stehr termékeire és speciális tartozékaira:

Stehr lemeztömörítő – az innováció kifizetődik…
A lemeztömörítők ideális tartozékok erdei és kavicsos utak építéséhez és karbantartásához – mindig alkalmazkodnak az útprofilhoz!
A nagy tömörítési teljesítménynek és a szűk építkezéseken való mobilitásnak köszönhetően a lemeztömörítők gazdaságos alternatívát jelentenek a 6-8 tonnás osztályú tömörítőkkel szemben.
A rezgések nem terjednek ki a környezetbe, különösen érzékeny épületekben vagy városi területeken.

Kötetlen anyagok, például kavics, zúzott kő, homok, RC anyagok tömörítésére enyhén kohéziós talajokra csak korlátozottan használható építőipari gépekhez, például kerekes rakodógépekhez vagy kompakt rakodógépekhez – de akár traktorokhoz és Unimoghoz is.

Lefelé irányított rezgések funkcionalitása.

A Stehr tömörítő rendszerek rugalmasan alkalmazhatók, és számos nehéz tömörítési problémához alkalmazkodnak. Széles választékában a Stehr hidraulikus hajtású tömörítőlemezeket kínál egy-, dupla- vagy háromszoros vibrációs lemezként a különféle hordozókhoz való rögzítéshez. A Stehr tömörítőlemezeknek nincs saját előtolásuk, hanem a hordozó húzza vagy tolja őket. Ez azt jelenti, hogy a két ellentétes irányban forgó excentertengely által keltett erő 100%-ban függőlegesen van irányítva, így teljes mértékben rendelkezésre áll a tömörítési munkákhoz. A vízüveg teszten látható, hogy a közvetlen közelében nincs rezgés!

A talajban fellépő rezgés okozta dinamikus erők hatása az egyes szemcséket rezgésbe hozza. Ennek eredményeként a kisebb szemcsék eltolódnak a nagyobb szemcsék üregei között – és sűrűbb, stabilabb réteg jön létre. Ezt tovább lehet javítani a Stehr lemeztömörítőkkel. A tömörítendő anyagot 70 Hz-es rezgésfrekvenciával kétszer olyan gyorsan gerjesztik, mint a tömörítendő talaj természetes rezgésfrekvenciája. Ez általában 25 és 35 Hz között van, és a tömörítés előrehaladtával változik. Ha megközelítőleg azonos frekvenciákat viszünk be a talajba, akkor elsősorban a nagyobb átmérőjű szemcsék gerjesztődnek rezgésre, míg a kisebb szemcseméretek kevésbé reagálnak a viszonylag kis gyorsulás miatt. A magasabb gerjesztési frekvenciák azonban a kisebb szemcséket nagyobb oszcillációra serkentik, ami azt jelenti, hogy könnyebben vándorolnak a nagyobb szemcsék közötti szabad terekbe. Kiegészítő nyomással, amelyet a nem vibráló felső rész folyamatosan szabályozható terhelése szabályoz elektronikusan, növelhető a felületi nyomás és sokkal homogénebb felület jön létre.