Keresés
Close this search box.

Központi függesztésű tárcsás kaszák SaMasz KT

Központi függesztésű tárcsás kaszák SaMasz KT

Nagy sebességű működés, tiszta vágás,modern design Perfect Cut, gyorsan cserélhető pengék, központi rugós vagy hidro-pneumatikus védelem és a három pozíciós szállítási helyzet,-ezek csak néhány előnyök a KT kaszák előnyeiről!

Central felfüggesztés: A fő előnye, hogy a központi felfüggesztés eloszlatja a terhelést a talajon,tökéletes talajkövetést eredményezés a széles körű tilt (24 fok), ami megkönnyíti a munkát egyenetlen terepen, és lehetővé teszi a kasza az optimális irányítását a gép helyzetében. Központilag függesztett tökéletes vágóél, a rugók vagy hydropneumatycznie enyhíteni a negatív hatásokat. A SaMasz kaszák kompromisszumok nélkül megfelelnek ezeknek a kihívásoknak.

A gerendely: A többéves tapasztalat, a következetes teszt és a gyakorlati használat voltak az új kaszagerendely fejlesztésének alapjai. Az átgondolt részletek, kiváló anyagok és a legjobb megmunkálás garantálják az egyedülálló minőséget. Edzett tárcsák Az ovális, lapos kaszatárcsák edzett finomszemcsés acélból készültek – ezért különösen hosszú életű. A lapos felépítmény lehetővé teszi az erőtakarékos takarmányáramlást.

Tengelycsonk: A tengelycsonk fogaskerekekkel van csavarozva. Így minden tengelycsonk költségtakarékosan cserélhető.

Tömítés: A csapágyperemek és a csavarkötések a gumigyűrűk által tökéletesen tömítettek.

Csapágyazás: A hosszú élettartamú, kétsoros

Fogaskerekek: A fogaskerekek hajtása lineáris, nagy fogaskerekekkel a tárcsa- és a köztes hajtáshoz. Az összes fogaskerék edzett és csiszolt – nyugodt futású és hosszú élettartamú. A fogszélesség 25 mm és két fog mindig kapcsolódik.

A legjobb anyagminőség: Hegesztett,belső vasalás nélküli kaszagerendely a legjobb minőségű acélból. CNC megmunkáló központon megmunkálva.

Csúszók: A széles, edzett bóracélból készült csúszók felfogják az ütközéseket és a föld rázkódását. A SaMasnál természetesen szériakivitel. Kopás esetén a csavarozott csúszó könnyen cserélhető.

Kívánságra további csúszó is felszerelhető. Magas-vágású csúszók nagy rádiusszal Kívánságra a vágási magasság a magas-vágású csúszóval 50 mm-ről 80 mm-re emelhető. A magas-vágású csúszó nagy rádiusszal és széles felfekvőfelülettel csökkenti a kopást.

Hidraulikus védelem: Központi felfüggesztési rendszer integrált hidraulikus védelem, amely kiküszöböli a törés esélyét. Ha akadályba ütközik a vágószerkezet, 20 cm-re felemeli megszűntekor, automatikusan visszatér az eredeti pozícióba.

 

Reliefhidro-pneumatikus akkumulátor: Használatával üzemeltető a kasza hidraulikus rendszerén gyorsan betudja állítani a talajra nehezedő nyomást,így függetlenül attól, hogy a terep milyen a talaj nyomása és a talajkövetés mindig ugyanaz. Hidropneumatikus rendszer meg könnyebbíti a nehéz terepen való munkavégzést,elsősorban a réteken, rossz gyep területeken,laza talajon (tőzeg,homok,stb.) a kasza talajnyomása a talajra 70 kg.

A kasza védővászon borítása: •A fel hajható vászontartó toldalék a kasza külső végén,meg felel az európai biztonsági előírásoknak, és egyúttal csökkenti a szállítási helyzetben a gép magasságát, ‘A’.
•Mellső védőcső- növeli a vászon borítás élet tartamát,megvédi a kopástól. ‘B’
• Clips – lehetővé teszi a gyors és egyszerű vászonfelhajtását.
•Az összecsukható oldalon – alacsonyabb szállítási magasság,

Aracsni(1)
Az innovatív, szabadalmaztatott racsnis mechanizmus, lehetővé teszi,hogy a gép három pozícióban rögzíthető legyen,attól függően, hogy, munka- átállás vagy szállítás.Megfelelő pozícióba állítható rudazaton keresztül.

Az állítható csapok (2)
A felfüggesztési rendszer állítható csappal(jobb/bal).

 

Manométer
Nyomásmérő jelzi a nyomást a hidraulika olaj rendszerben,amely tükrözi a talajnyomást.Relief és leszorítóerő szabályozható a kezelőkarral a traktorból.

Szállítás: Egy nagyon fontos előnye kaszák KT sorozatnak, hogy három szállítási pozíció lehetséges: függőlegesen a traktor oldalán, a függőleges a traktor hátsó felén,fektetve a traktor hátulján. A felfüggesztési rendszert úgy tervezték, hogy a közlekedési magassága a legmagasabb külső méret ne lépje túl. A 340 típusú kasza megfelel az európai szabványoknak 4 méter magas.

A főelőnye a tökéletes vágáskép: A takarmány szennyeződésmentes felvétele és átadása a kaszatechnika fontos kritériuma. A megnövelt szállítási hatásfokot és az ezzel összefüggő könnyedséget a kaszatárcsa lapított kúpfelületei teszik lehetővé. Lapított kúpfelületek a kaszatárcsán. Ezáltal a takarmány áramlása könnyed és egyenletes. Nem mellékes az alacsony teljesítmény szükséglet sem, mert a takarmány elakadásakor teljesítmény megy veszendőbe.

1. Vágás magasságállítás 4-7 cm – vagy 5-9 cm-t.
2. A csapágyak fogaskerekek gravírozott jelzéssel ellátottak 2RSN 6307 és 6307 2RS disk modul anyagát és kopásállóságát számítva, versenyképes a nyugat-európai gyártmányokkal.
3. Különlegesen edzett bóracél lemezek védik a ‘késeket’a szennyeződéstől.

4. Könnyen cserélhető, kopóegységek.
5. Bracket edzett bór acél pengék, újszerű kialakítása, hogy az megakadályozza a blokkoló a kések ne sérülhessenek.
6. Az innovatív gyorsan váltható kések cserélje egy speciális kulccsal.

7. Frissített,edzett acél talpak védik a teljes felületen a bórréteg védett. Könnyű és gyors a csúszó felületek eltávolítása,két csavarral.
8. A vágószerkezet hajtást Hardox védi.
9. Megerősített gerendely Hardox anyagból.
10. A zárt csapágy rendszervédelem standard.
11. Gyors és egyszerű hajtásmodul cserelehetősége,