Keresés
Close this search box.

KERTÉSZETI TRAKTOR Fobro Mobile D92

Egyrészt az innovatív felső keret- koncepció egyesíti a munkaeszközök igazán tiszta rálátását.

A FOBRO mobil legfontosabb jellemzői a 100%-ban látható köztes tengely berendezés fáradságmentes rálátása, a nagy munkapontosság, az ergonomikus TOP kezelés joystick segítségével stb.

Az első, a köztes tengely és a hátsó rögzítési lehetőségek lehetővé teszik a kívánt eszközök hozzáadását az Ön igényei szerint. Kevesebb kézi munka, nagyobb pontosság és gyors esztergálás az esztergálás kezelésének köszönhetően optimalizálja a költséghatékonyságot.

A FOBRO mobil legfontosabb jellemzői a 100%-ban látható köztes tengely berendezés fáradságmentes rálátása, a nagy munkapontosság, az ergonomikus TOP kezelés joystick segítségével stb.

Az első, a köztes tengely és a hátsó rögzítési lehetőségek lehetővé teszik a kívánt eszközök hozzáadását az Ön igényei szerint. Kevesebb kézi munka, nagyobb pontosság és gyors esztergálás az esztergálás kezelésének köszönhetően optimalizálja a költséghatékonyságot.

Alapfelszerelés:

 • Fej feletti biztonsági keret
 • Állítható nyomtáv (150-180 mm)
 • Többfunkciós joystick sebességszabályozással
 • Hidraulikus fokozatmentes hajtás 0,2-30 km/h között
 • Fordulatirányítás
 • Szervokormány
 • Első és hátsó hidraulika előkészítése
 • 50 literes dízel- és olajtartályok
 • Tengelyközi hidraulika hárompontos rögzítéssel
 • I+II kat felső lengőkarral 1500kg
 • Hangszigetelt búra
 • Hátsó gumik 270/95 R44, első 11.5/80-15.3 R14 AS
 • 1x kettős működésű hidraulika csatlakozás a köztes tengelyen
 • 1x kettős működésű olajmotor csatlakozás elöl
 • 2x kettős működésű hidraulika csatlakozás hátul
 • Elektromos kapcsoló elöl és hátul 12 V-os konnektorhoz (motoros meghajtáshoz, pl. műtrágyaszóróhoz)
 • 70 literes dízeltartály
 • Hidraulika 125 literes kapacitással (ventilátor)
 • Szabad hasmagasság: 70 cm (fix 120 cm-ig választható, hidraulikus 140 cm-ig)
 • Fűtéssel, légkondicionálással vagy vegyszeres kabin
 • Súly: 2500 kg-tól, opciótól függően.

Kíméletes rendszer technológia – 3 eszközhordozó típus (vázváltozatok)

Gépszállító és speciális növények specialistája 20 éve építünk rendszeres gépszállítókat. Minden tartozék szisztematikusan van kiválasztva és integrálva a kezelőszervekbe. A nagy tengelyközi térnek köszönhetően még a standard gépek is könnyen bejuthatnak.

SYSTEM 135 SORVEZETŐ

Topcon System 135 – csúcskategóriás sorvezető, profi ISOBUS terminál!

Az X35 monitor 31 cm-es képátlójú, színes, érintőképernyős kijelzővel rendelkezik, mely egy masszív, kimondottan a mezőgazdasági körülményekre tervezett fém házba került. 

A HORIZON szoftverkörnyezet garantálja a stabil működést, melynek menürendszere magyar nyelvű, a felhasználó maximális támogatása érdekében beépített súgóval rendelkezik.

Az SGR-1 antenna alkalmas a GPS és GLONASS holdak jelvételére, a díjmentes EGNOS korrekció használatával 15-20 cm-es sorcsatlakozási pontosság érhető el.

X35 monitor alapfunkciók:

Táblaszintű adatkezelés

Az X35-ös monitor – mint minden TOPCON X kijelző – az adatokat táblaszinten képes kezelni. A különböző munkaműveletek (pl. permetezés, műtrágyaszórás, stb.) minden esetben az adott táblához kerülnek mentésre, így később bármikor visszakereshető, hogy az adott táblán mikor és milyen műveletet végeztünk. Egy befejezetlen munkaművelet bármikor visszakereshető, ezáltal ott folytatható, ahol abbahagytuk.

Sorvezetési nyomvonalak létrehozása

A készülékben megtalálhatóak a klasszikus egyenes és görbe nyomvonalak, melyek a létrehozás után automatikusan mentésre kerülnek a kiválasztott táblához. AB egyenes létrehozásakor a rendszer lehetőséget biztosít manuális GPS koordináta bevitelre is, mely automata kormányzás használatával – RTK pontosság mellett – maximális biztonsággal alkalmazható a táblaszélek pontos meghatározására.

Határvonalak kezelése

Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy tábláinkhoz határvonalat rögzítsünk. Megtehetjük munka közben a szegés alkalmával, a munka végeztével a lefedési térképből, de akár külső forrásból is feltölthető SHP formátumban. Miért fontos ez? Pontos információt kapunk a művelt terület nagyságáról, munka közben láthatjuk a hátralévő, még műveletlen terület nagyságát. A határvonalak megléte a táblakiválasztást is meggyorsítja, a táblakereső elindításával – amennyiben a határvonalon belül tartózkodunk – automatikusan kiválasztásra kerül a táblánk, nem szükséges a listából kiválasztani.

Határvonal „kormányzás”

Határvonallal rendelkező táblák esetében alkalmazható ez az opció, mely automatikusan létrehozza a határvonallal párhuzamosan a szegéshez használható nyomvonalakat, legyen szó sorvezetésről vagy automata kormányzásról.

Jármű/munkagép geometriai adatainak mentése

Az X35-ös monitor külön-külön tudja tárolni az erő- és munkagépek geometriai adatait, ezáltal nagyon pontosan tudja modellezni/térképezni a tényleges munkavégzést. A munka megkezdése előtt ki kell választanunk egy listából az aktuálisan használni kívánt erő – és munkagépet, nem szükséges minden használat előtt a munkaszélesség beállításával foglalkozni. A monitor számos traktortípus geometriai adatait tartalmazza, mely szükség esetén módosítható.

Virtuális szakaszvezérlés a pontos területmérésért

Munkagépek létrehozásakor (pl. permetezőgép) lehetőség van megadni a szakaszok számát, a szakaszok szélessége külön-külön megadható, amennyiben azok elosztása nem szimmetrikus. Az automatikus szakaszvezérlés engedélyezése után, a kezelt területre érve a kijelzőn pontosan látható, hogy melyik (virtuális) szakasz aktív, melyik van kikapcsolva. Ez nagyon pontos területmérést eredményez, és információt ad a felhasználó számára, hogy éppen melyik szakaszt szükséges zárnia. (MINDEN TOPCON kijelzőn engedélyezhető az automatikus szakaszvezérlés, feloldó kód nem szükséges hozzá!)

Gyorsindítás – Több művelet, egy gombnyomásra!

Egy innovatív megoldás, számos lehetőséggel! A funkció lényege, hogy azokat a gyakran használt műveleteket, mint pl. Tábla kiválasztása, Új munka létrehozása, AB egyenes felvétele EGY gombnyomásra beállíthatunk.

Távoli segítség, azonnal! – Távoli segítség távdiagnosztika alkalmazás

Kezelői kérdések, munkagép beállítások esetén a távoli segítéség távdiagnosztika alkalmazással azonnal tudunk reagálni, amennyiben azt a felhasználó kezdeményezi számunkra. Minden System 135 sorvezető tartalmaz egy adaptert, aminek a segítségével WIFI hálózathoz lehet csatlakozni, így függetlenül attól, hogy milyen messze vagyunk a készüléktől, azt teljes hozzáféréssel elérjük. A szolgáltatás díjmentes.

ISOBUS TC feladatvezérlés

Alapfunkcióban, feloldó kód használata nélkül alkalmas ISOBUS képes munkagépek kezelésére és vezérlésére, ezáltal nem szükséges a gyári kezelő felület az adott munkagép működtetéséhez. Használatával egy felületről érhető el a sorvezetés és a munkagép kezelése, továbbá a TC funkciónak köszönhetően az automatikus szakaszvezérlés, 200 szakaszig. A magyarországi piacon elérhető legtöbb ISOBUS-os munkagéppel működik, a gyakorlatban működő típusok pontos listája ITT érhető el.

Terv szerinti kijuttatás

Alapfunkcióban, feloldó kód használata nélkül van lehetőség differenciált kijuttatási térképek feltöltésére SHP formátumban, 8 különböző termék kezelésére képes. Leggyakrabban ISOBUS-os vetőgépeknél használjuk vetőmag (KS/ha) és műtárgya (kg/ha) egy időben, térkép alapján történő kijuttatása esetén.

További bővítési lehetőségek:

 • Automatikus szakaszvezérlés 30 szakaszig, ASC10, vagy APOLLO szakaszolómodul használatával (nem ISOBUS-os munkagépek esetén)
 • XTEND távoli elérés (feloldó kód szükséges)
 • Táblavégi automata forduló – kormányzás esetén (feloldó kód szükséges)
 • YieldTrakk gépfüggetlen hozamtérképező rendszer
 • Sebesség és pozíció átadása NMEA üzenetben, kábeles összeköttetéssel külső vezérlők számára
 • Sebességmérő radarjel átadása külső vezérlőknek (pl. műtrágyaszóró monitornak)
 • SI21 nagyméretű külső LED- sor használata
 • Automata kormányzás AGI-4 antenna használatával – akár RTK pontosságig
 • RTK esetén 2 SIM modem használata
 • N szenzor
 • Kamera csatlakoztatási lehetőség (6 db)

Opció:

 • Kábelkészlet és tartók több gépen történő használathoz, csökkentve az átszerelés időszükségletét

Tartozéklista:

A készlet minden használathoz szükséges részegységet tartalmaz: X35 sorvezető monitor, SGR-1 antenna, tartók, kábelek, WIFI adapter, magyar nyelvű kezelési utasítás.

Kombinált kormányzás GPS-szel és Ultra Sound hanggal:

⦁ A FobroMobil D49 hidraulikusan utólag Topcon X35 RTK kormányrendszerrel van felszerelve; 

⦁ Az oldalváltó keretet a Reichhard PSR SONIC ultrahangos szondái vezérlik.

 1. Gateway tting – mezőgazdasági gépek irányítása GPS-szel;
 2. A változó szabványok technológiája;
 3. A hozam feltérképezése;
 4. távérzékelés;
 5. Térinformatikai rendszer (adatfeldolgozás és adatelemzés).

Ideális az ÖSSZES VETŐ- ÉS GONDOZÁSI BERENDEZÉS HASZNÁLATA ÁGYÁSBAN ÉS SZÁRMŰVELÉSBEN.

Videó: https://fb.watch/ouL1j9UyOK/