Keresés
Close this search box.

Kertészeti traktor Fobro-Mobil D49 + GPS

Mivel a Baertschi cég követi a mezőgazdasági feldolgozás globális trendjeit, úgy döntöttünk, hogy a GPS-készülékeket kiegészítő opcióként bevezetjük Fobro-Mobile D49 traktorainkhoz.

A D49 traktor kiválóan alkalmas a talajfelszín karbantartására, különösen, ha sorközi művelésről van szó. A sorközi fű és a gyomok elleni védekezés vegyszerek használata nélkül nagyon komoly feladat lesz a gazdálkodók számára világszerte. Cégünk egy tágabb jövő felé tekint, ezért olyan eszközöket fejlesztünk, amelyek sokat segítenek nekünk. A precíziós mezőgazdaság fogalma..

A precíziós mezőgazdaság első célja a termelékenység növelése, a hozamok növelése az input/output csökkentésével a „jó mezőgazdasági gyakorlatok” megőrzése mellett. Bár ma a „precíziós mezőgazdaság” kifejezést a mezőgazdasági termelési folyamat bizonyos új technikáihoz kötik, a precíziós mezőgazdaság kulcsa az e termelés során megszerzett információ. Bebizonyosodott, hogy azok a gyártók, akik a gyártás során menedzsment szemléletet alkalmaznak, pl. H. A részletesebb információkhoz való hozzáférés is több hasznot hoz.

A passzázs precizitás ma a legelterjedtebb technika a precíziós mezőgazdaság területén. A múltban számos megoldás született a gépesítési munkák során az átfedő sorok és/vagy akadályok megoldására. Az új technológiák rohamos fejlődésével megteremtődtek a feltételek a probléma gazdaságos, költséghatékony megoldásához. Függetlenül a precíziós mezőgazdaság technikájától, azt a technológiát, amely megkerülhetetlen és minden technikához szervesen kapcsolódik, GPS technológiának nevezzük.

Traktorunk GPS-rendszere lehetővé teszi, hogy tökéletesen megművelje a földet emberi tényező nélkül. Ezzel a rendszerrel a traktor önjáró és automatikusan működik. Ez a rendszer megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a munkát, mert nehéz elképzelni, hogy a kezelő egész nap koncentrált és hatékonyan tudjon dolgozni. Elképzelésünk az, hogy a számítógéppel vezérelt traktor mellett egy további szerszámtartóval is rendelkezünk, amely két tengelyen működik. Ez a két tengely a traktorhoz képest felfelé és lefelé, valamint bal-jobbra irányul. Egy ilyen irányított szerszámtartóval a traktoron lévő, pontosan vezérelt eszközöket juttatjuk el a növényekhez. A csak tekeréssel és a traktor sebességének beállításával vezérelni nem elég nekünk, mert nem tud kellő pontosságot elérni. Vezérlőrendszerünkkel (traktor vezérlés + szerszámtartó vezérlés) kivételes pontosságot érünk el.

A Fobro traktor és az automatikusan működtetett kéttengelyes szerszámtartó kombinációja számos előnyt és megtakarítást kínál a jármű kormányzásához képest. Az oldalváltó keretet a Reichhardt PSR SONIC ultrahangos érzékelői vezérlik. Az ultrahangos érzékelők sorokat vagy növényeket pásztáznak, és az oldaltoló keretet a növények mentén irányítják. Néhány előny és megtakarítás a következő:

Precíziós vetés

A GPS technológia használatakor ebben a folyamatban nincs hiba. A vonalak nagyon pontosak és a használat teljes.

Megtermékenyítés

Akár 30%-kal is csökkentheti a műtrágyafelhasználást, ha csak oda szállítja a műtrágyát, ahol a növényeknek valóban szükségük van rá.

Földművelés

A teljesen automatikus irányítás sokkal könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát.
Csökkenti a hibák lehetőségét és tehermentesíti a traktorvezetőt.

Permet

A növényvédelem érdekében a permetezés sokkal pontosabban és gyorsabban történik. Ez a rendszer nem hoz létre további vegyszerpazarlást, így jobban védi a környezetet.

A GPS irányítórendszer fejlesztése a geo-konzept céggel együttműködve valósult meg. Közösen sikerült tökéletesíteni a készüléket a GPS irányításhoz és a vezérlőrendszerekhez. A telepítendő érintőpanel a TOPCON X35, és a legigényesebb és legaktuálisabb műveletekhez készült.


Kombinált kormányzás GPS-szel és Ultra Sound hanggal:

⦁ A FobroMobil D49 hidraulikusan utólag Topcon X35 RTK kormányrendszerrel van felszerelve; 

⦁ Az oldalváltó keretet a Reichhard PSR SONIC ultrahangos szondái vezérlik.

  1. Gateway tting – mezőgazdasági gépek irányítása GPS-szel;
  2. A változó szabványok technológiája;
  3. A hozam feltérképezése;
  4. távérzékelés;
  5. Térinformatikai rendszer (adatfeldolgozás és adatelemzés).