Keresés
Close this search box.

Vontatott tárcsás kaszák KDC

Vontatott tárcsás kaszák SaMasz KDC

A SaMasz KDC vontatott és a front-illetve hátsó kasza közötti legnagyobb különbség, hogy a súly a szállítókeret használatával lényegesen kisebb szerepet játszik. A vontatott kaszák ezért teljesen felszereltek és optimális talajkövetést biztosítanak. Ideálisak könnyebb traktorral való használatra és még a legnehezebb körülmények között is optimális teljesítményt hoznak.

Kormányozható vonórúd

A vonórúd egy kettős működésű munkahenger segítségével forgatható. Ha használjuk ezt a forgatófunkciót kanyarokban és sarkokon, a vontatott kaszát minden pozícióban lehet manőverezni.Ha meg változtathatjuk a forgató munkahenger csatlakoztatási pontját a vonórúdon, a traktor vezetője pontosan rá tudja hangolni a kasza pozícióját a traktorra.

Hajtás

A SaMasz KDC vontatott kaszákat az három pont emelő szerkezetre függesztették. A hajtómű a kasza meghajtásán kívül a vonórúd csuklópontjaként is szolgál. A hajtótengely (TLT)a vonórúd belsejébe van beépítve, ez kétségtelenül innovatív megoldás.

Talajkövetés

A frontkaszákhoz hasonló módon a kaszákat egy paralelogrammaszerkezettel vonva függesztették. A SaMasz KDC vontatott kaszák másik előnye, hogy a traktor hátsó kerekei a kasza előtt futnak, így ezek gyakorlatilag vezetőkerékként szolgálnak. A paralelogramma-konstrukciónak köszönhetően a kasza egyszerűen kitud térni felfelé-, illetve lefelé. A kasza ezáltal tökéletesen tud alkalmazkodni az egyenetlen terepviszonyokhoz. A SaMasz KDC vontatott kaszák a traktor mindkét oldalán tud kaszálni. Ez mindenek előtt nagyobb tábláknál praktikus, mert akkor végeredményben oda vissza lehet kaszálni. Nincs több időveszteség a keskeny sávok miatt, melyek állva maradnak, mert a keresztszakaszra nem jut el. ily módon 15 %-kal növelhető a teljesítmény.

Talajnyomás beállítása

A SaMasz KDC kasza tehermentesítése négy rugóval fokozatmentesen beállítható, melyek a kasza és a szállítókeret között vannak. Két forgó orsó segítségével állítható be balra és jobbra külön a rugók hossza, valamint a talajnyomás.

Megemelés a fordulókon

A paralelogrammában van természetesen egy forduló kiemelőmunkahenger is. A forduló munkahenger egy egyes működésű hidraulika vezérlőtömbről kezelhető, melyre a szállítókerekek hengerei is csatlakoztatva vannak. Először kiemeli a fordulómunkahenger a kaszát a keretben. Utána a két henger a keretet felnyomja, úgy, hogy plusz szabad talajmagasság keletkezik.

SaMasz KDC Transporter csúcsteljesítmény szalaggal

A SaMasz KDC Kaszák szerelhetők rendre rakó szállítószalaggal. Azt, hogy a SaMasz KDC kaszát a rend összerakó funkcióval vagy a nélkül használja, azt döntse el Ön. Az eredmény minden esetben rugalmasság, területteljesítmény és nagy takarmánymennyiség mellett is gondmentes terményáramlás.

  • A haránt irányú szállítószalag meghajtását a traktor hidraulikájától független hidraulika szivattyú látja el.
  • A szállítószalag helyzete, a síktól a meredekig, a termény tulajdonságaihoz igazítva három különböző állásba rögzíthető
  • A szállítószalag sebességének változtatása egy, az átfolyó olajmennyiséget fokozatosan állítható szabályozó szelepen keresztül történik.
  • A levágott termény szállítószalagról való optimális ráhelyezése az előzőleg levágott fekvő rendekre.
  • A SaMasz KDC fűkasza 220 cm hosszú és 90 cm széles keresztirányú szállítószalagjának sebessége fokozatmentesen változtatható. Ha a szállítószalagra nincs szükség, hajtsa fel egyszerűen, ahol is az automatikusan kikapcsolódik.
  • Kiemelkedő szállítási tulajdonságok a tartókarhoz megfelelően rögzített szállítószalagnak köszönhetően

A gerendely: A többéves tapasztalat, a következetes teszt és a gyakorlati használat voltak az új kaszagerendely fejlesztésének alapjai. Az átgondolt részletek, kiváló anyagok és a legjobb megmunkálás garantálják az egyedülálló minőséget. Edzett tárcsák Az ovális, lapos kaszatárcsák edzett finomszemcsés acélból készültek – ezért különösen hosszú életű. A lapos felépítmény lehetővé teszi az erőtakarékos takarmányáramlást.

Tengelycsonk: A tengelycsonk fogaskerekekkel van csavarozva. Így minden tengelycsonk költségtakarékosan cserélhető.

Tömítés: A csapágyperemek és a csavarkötések a gumigyűrűk által tökéletesen tömítettek.

Csapágyazás: A hosszú élettartamú, kétsoros

Fogaskerekek: A fogaskerekek hajtása lineáris, nagy fogaskerekekkel a tárcsa- és a köztes hajtáshoz. Az összes fogaskerék edzett és csiszolt – nyugodt futású és hosszú élettartamú. A fogszélesség 25 mm és két fog mindig kapcsolódik.

A legjobb anyagminőség: Hegesztett,belső vasalás nélküli kaszagerendely a legjobb minőségű acélból. CNC megmunkáló központon megmunkálva.

Csúszók: A széles, edzett bóracélból készült csúszók felfogják az ütközéseket és a föld rázkódását. A SaMasz-nál természetesen szériakivitel. Kopás esetén a csavarozott csúszó könnyen cserélhető. Kívánságra további csúszó is felszerelhető. Magas-vágású csúszók nagy rádiusszal Kívánságra a vágási magasság a magas-vágású csúszóval 50 mm-ről 80 mm-re emelhető. A magas-vágású csúszó nagy rádiusszal és széles felfekvőfelülettel csökkenti a kopást.

Hidraulikus védelem: Központi felfüggesztési rendszer integrált hidraulikus védelem, amely kiküszöböli a törés esélyét. Ha akadályba ütközik a vágószerkezet, 20 cm-re felemeli megszűntekor, automatikusan visszatér az eredeti pozícióba.

Reliefhidro-pneumatikus akkumulátor: Használatával üzemeltető a kasza hidraulikus rendszerén gyorsan be tudja állítani a talajra nehezedő nyomást,így függetlenül attól, hogy a terep milyen a talaj nyomása és a talajkövetés mindig ugyanaz. Hidropneumatikus rendszer meg könnyebbíti a nehéz terepen való munkavégzést,elsősorban a réteken, rossz gyep területeken, lazatalajon (tőzeg,homok,stb.) a kasza talajnyomása a talajra 70 kg.

A SaMasz KDC kaszavédővászon borítása
•A fel hajható vászontartó toldalék a kasza külső végén,megfelel az európai biztonsági előírásoknak,és egyúttal csökkenti a szállítási helyzetben a gép magasságát, ‘A’.
•Mellső védőcső- növeli a vászon borítás élet tartamát,megvédi a kopástól. ‘B’
• Clips – lehetővé teszi a gyors és egyszerű vászonfelhajtását.
•Az összecsukható oldalon – alacsonyabb szállítási magasság,

A SaMaszKDC főelőnye a tökéletes vágáskép:

A takarmány szennyeződésmentes felvétele és átadása a kaszatechnika fontos kritériuma. A megnövelt szállítási hatásfokot és az ezzel összefüggő könnyedséget a kaszatárcsa lapított kúpfelületei teszik lehetővé. Lapított kúpfelületek a kaszatárcsán. Ezáltal a takarmány áramlása könnyed és egyenletes. Nem mellékes az alacsony teljesítmény szükséglet sem, mert a takarmány elakadásakor teljesítmény megy veszendőbe.

1.Vágás magasságállítás 4-7 cm – vagy 5-9 cm-t.
2.A csapágyak fogaskerekek gravírozott jelzéssel ellátottak 2RSN 6307 és 6307 2RS disk modul anyagát és kopásállóságát számítva, versenyképes a nyugat-európai gyártmányokkal.
3.Különlegesen edzett bóracél lemezek védik a ‘késeket’a szennyeződéstől.

4.Könnyen cserélhető, kopóegységek.
5.Bracket edzett bór acél pengék, újszerű kialakítása,hogy az megakadályozza a blokkoló a kések ne sérülhessenek.
6.Az innovatív gyorsan váltható kések cserélje egy speciális kulccsal.

7.Frissített,edzett acél talpak védik a teljes felületen a bór réteg védett. Könnyű és gyors a csúszó felületek eltávolítása,két csavarral.
8.A vágószerkezet hajtást Hardoxvédi.
9.Megerősített gerendely Hardox anyagból.
10.A zárt csapágy rendszervédelem standard.
11.Gyors és egyszerű hajtásmodul cserelehetősége,
12.A fogaskerekek szélessége 25 mm.
13.Kiválóminőségű kések nagyon szigorú biztonsági és minőségbiztosítási eljáráson mennek keresztül SaMASZ logó van gravírozva mind a pengére.
14.Magas ellenállás eltömítőagyag használata.

Műszaki adatok:

Típus

KDC 300 S

KDC 340 S

KDC 300 W

KDC 340 W

Munka szélesség (m)

3.00

3,40

3.00

3,40

A rend szélessége (m)

1,00-1,60

1,30-2,00

1,00-1,60

1,30-2,00

Tárcsák száma (db)

7

8

7

8

Kések száma (db)

14 db (7×2)

16 db (8×2)

14 db (7×2)

16 db (8×2)

TLT (f/min.)

1000

Teljesítmény igény (LE)

90

110

90

110

Munkaképesség (h/ha)

~ 3,3

~ 4,0

~ 3,3

~ 4,0

Tömeg (kg)

1970

2095

2040

2150