Keresés
Close this search box.

Kábeleke, könnyen használható » Axer CP 100

Kábelfektető és vízelvezető ekék.

A kábelekék elektromos, telefon- és optikai kábelek nagy távolságra történő fektetésére szolgálnak, hordozóként megfelelő teljesítményű és tömegű hernyó- vagy kerekes kotrógép, buldózer vagy kotró-rakodó szolgál.

A vízelvezető ekék a 120 mm átmérőjű vízelvezető csövek gyors talajba fektetésére szolgálnak, hordozóként kerekes traktort vagy buldózert használnak.

A kábelekék ideálisak normál és vegyes talajon történő munkavégzéshez az eke standard konfigurációja magában foglalja a fektetési mélység megváltoztatását, a kábelvezető csatornákat és a jelzőszalagot.

A karosszéria egyedi kialakítása gondoskodik arról, hogy az eke a rotátorral könnyen forgatható legyen. Az eke teljes egészében kopásálló acélból készült, ami hosszú élettartamot biztosít.

Az AXER kábelrétegekkel ellentétben képes kommunikációt fektetni a kotrógép oldalán a pályájával párhuzamosan, például utak szélén, utak lejtőin, vasútvonalak mentén, nehézen elérhető helyeken.

KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ KÁBELEKE

›Több évtizedes tapasztalattal

›Az ügyfelek igényeinek megfelelően tervezték

› Európában teljesen elérhető.

Függesztett kábeleke Az AXER kábelkommunikációs földbe fektetésre készült, lehetőség van kibocsátócső talajba fektetésére is, az eke csereberendezésként kotrógép vagy kotró-rakodó gémjére szerelhető, vagy speciális adapteren keresztül kerekes traktorra szerelhető. A kábelekével történő kommunikáció fektetési sebessége a fektetés mélységétől és a talaj típusától függően 250-700 méter óránként, a talajjellemzők és a fektetési mélység kedvező kombinációja mellett eléri az 1000 métert óránként. Az eke közvetlenül a kotrógémre van rögzítve kanál helyett, vagy egy gyorsan leszerelhető BCM -csatlakozóval (Quick Coupler), nincs szükség hidraulikus tömlőkre (ha a BCM zár mechanikus). Létezik egy kerekes traktorra erősített eke változat is, az eke a traktor szabványos hárompontos felfüggesztésére van felszerelve egy speciális adapteren keresztül, a traktor tömege kb. 12-16 tonna legyen, a teljesítmény legalább 150-250 LE. a galériában van egy fotó egy ilyen ekéről. Az eke kábelcsatornája lehetővé teszi a kábel és a jelzőszalag egyidejű lefektetését, amelyhez egy speciális kazettát biztosítanak, amelybe a jelzőszalaggal ellátott tekercset betöltik, a kábel és a szalag távolsága 20 cm. eke. Az eke alsó foga cserélhető, erős kopás esetén gyorsan cserélhető. A kábelcsatorna forgatható csatlakozása lehetővé teszi az útvonal és a manőverek megfordítását fektetéskor anélkül, hogy fennállna az eke vagy a lefektetett kábel (vagy cső) sérülésének veszélye. Az ekét Hardox nagy szilárdságú acélból készíti Finnországban az AXER, a földalatti elektromos és kommunikációs vezetékek legsikeresebb és legtapasztaltabb vállalkozója. A cég saját több 10 éves tapasztalata alapján hatékony és megbízható kábelekéket fejlesztett ki, amelyeket ma már az európai piacra 20 országába is szállítanak. Külön megvásárolható egy speciális konzol kotrógémre való felszereléshez, a konzol lehetővé teszi tekercsek felakasztását kábellel vagy csővel, a munkaszélesség állítható, a beépített meghajtó állítható sebességgel forgatja a tekercset, így egy csoport két kotrógépből és három emberből nagy távolságra képes kábelt fektetni. Az AXER 1996-ben kezdte meg kábelfektetési tevékenységét, miközben saját kábelekét fejlesztett és gyártott. Az eke modelleket addig tesztelték és fejlesztették, amíg az eredmény teljesen meg nem elégítette a fejlesztőket. 2017-ben több mint 6500 kilométernyi különféle kábelt fektettek a föld alá AXER ekékkel Finnország-szerte és Svédország egyes részein. Az ekét egy adott márkájú kotrógéphez vagy kotró-rakodóhoz gyors csatlakozóval szállítjuk. A kábel és a jelszalag közötti távolság 30 vagy 50 cm lehet, alapértelmezés szerint mindkét lehetőség biztosított. A kotrógépekhez opcióként kínálnak egy szintezőlemezt, a kotrógémre szerelve, amely az eke átjárónál a talaj egyengetésére szolgál, a lemezt gyors csatlakozóval szállítjuk.

Alkalmas 14 tonnás kotrógépekhez.

A szintező építőlemez cserélhető és külön vásárolható meg.

A szintezőlemez kialakítása úgy történik, hogy az eke áthaladása után a föld felszínén hagyott nyomot megfelelően el tudja távolítani. A lemez alsó munkarésze cserélhető, súlya 320 kg. A födém felhasználható arra is, hogy földet vigyen át a kiegyenlítendő területekre, és talajkupacokat is összehasonlítson. A lemezt függőlegesen elfordítva árkokat áshat. A lemez lehetővé teszi a talaj egyengetését, amikor a kotró mindkét irányban mozog.

A kerekes traktorral szemben támasztott követelmények: 100-as ekével való munkához (1140 mm mélység) 250 LE teljesítményű traktor szükséges. 7 tonnától tömegű, lehetőleg 4×4 összkerékhajtású, ha csak a hátsó kerekeken van a hajtás, akkor ezek párosítása kívánatos. Az AXER kábeleke ára 100%-ban indokolt, figyelembe véve előnyeit és a segítségével elérhető gazdasági hatást.