Keresés
Close this search box.

Hagyma és fokhagyma átültetéséhez FOBRO Tupla

Fokhagyma ültetőgép FOBRO Tupla ültetés, nagy teljesítmény, kompakt és megbízható kialakítás, könnyen kezelhető és karbantartható. A gép működési elve a következő: az ültetőgép megragadja a fokhagymagerezdeket, és pontosan, a magvak károsítása nélkül a szükséges mennyiségben és a kívánt mélységben elülteti. A nagy pontosság, a hatékonyság, a minimális karbantartás, az egyszerűség és a könnyű kezelhetőség és beállítás teszi ezt a berendezést minden fokhagymatermelő egyik szükséges eszközévé.

A hagymarakógépek szerkezeti kialakításuknál fogva alkalmasak fokhagyma, dughagyma valamint tulipánhagyma, makk, dió, stb. gépi ültetésére. A gép poharas, vagy láncos-kanalas adagoló kivitelben működhet úgy, hogy a csoroszlyák által megnyitott sorokba helyezi a fokhagymagerezdet, a dughagymát, vagy az egyéb vetőmagot.

A sortávolság állandó, de már készítettünk átszerelhető sortávolságú gépet is. A tőtávolság a talajkerékről meghajtott lánckerék cseréjével változtatható. A sornyitó csoroszják után, tömörítőkerekek biztosítják a megfelelő tömörségű talajtakarást, és vetésminőséget. A hagymagerezdeket illetve a dughagymát a gép tartályládájában kell elhelyezni, amiből a láncokra szerelt kanalak merítik ki a vetőmagot. Az így elhelyezett vetőmag a talajba kerül 5-12 cm állítható mélységbe a csoroszják által nyitott barázdákba, a meghatározott tőtávolságra. A csoroszják függőleges és vízszintes helyzetbe csavarrögzítéssel állíthatók. A talaj egyenetlenségét a csuklós szerkezet, a rugós feszítés és az állítható mélységtartó csúszólapok küszöbölik ki. A gépváz első részére szerelt sornyitó lándzsák a túltömörített talajon (vagy nagy szárazság idején a rögös talajon) a csoroszják előtti talajlazítást szolgálják, és így még igen rossz körülmények esetén is (a finombeállítást végző szerkezeti elemek leszerelésével) a munka elvégezhető.

  1. Alkalmas FobroMobilhoz (tengelyek között)
  2. Fokhagymához és hagymához.