Keresés
Close this search box.

Gyümölcs gyűjtőernyő önjáró, teleszkópos, OlivSpeed 4×4

Az évtizedek óta emelkedő munkabérek és közterheik következtében a termelési költségek döntő hányadát a betakarítási költségek képezik. A szüret hatékony lebonyolítása (szedési minőség, szüreti időszak jó kihasználása, időbeni értékesítés stb.) nehéz és pontos szervezési munkát ró a termelőre. A több tíz, esetleg több száz szüretelő időbeni biztosítása, az üzemen belüli mozgatása, munkájuk szigorú szakmai felügyelete, göngyöleggel kiszolgálása a tulajdonos, a kertész szinte állandó jelenlétét igényli. A szüreti költségek csökkentésére, a szüreti munkacsúcs egyszerűbb legyőzésére a termelők a betakarítás gépesítésében keresték, keresik a kiutat. A legtöbb gyümölcsfaj esetében az útkeresés eredményes volt, és az árugyümölcsösökben (különösen meggy és szilva esetében) a szüretelőgépek használata megszokottá vált. A betakarítógépekkel elsősorban a további feldolgozásra kerülő gyümölcsöket szüretelik (konzerv- és üdítőital gyártás, mélyhűtés, szeszipar stb.).

Ez a legjobb az OlivSpeed sorozatból, beleértve azt, ami korábban elképzelhetetlen volt. Minden művelet egyszerűen elvégezhető egy kar működtetésével: előre – hátramenet – ellenkező forgatás – oldalsó billentés – első billentés – emelés – nyílásnyitás – termék kirakása. Ezt a modellt kerekes hidraulikus motorok hajtják, hogy a nehéz helyzetekben is határozott mozgású legyen. Maximális tapadás és stabilitás a mezőn való mozgáshoz.

Az OlivSpeed 4×4 nagy lehetőségeit számos lehetőség növeli:

 1. Kezelői láblemez
 2. Akkumulátor készlet elektromos ütőkhöz
 3. Légkompresszor készlet (motor által hajtott) pneumatikus ütők működtetésére
 4. Dízelmotor
 5. Elektromos indítás
 6. Műholdas riasztórendszer motor kikapcsolásával SMS-ben okos telefonról
 7. Világító rendszer, betakarításhoz gyenge fényviszonyok mellett is.

A betakarítógépek azért terjedtek el, mert:

 • A csökkent minőségű rázott gyümölcs nem okozott értékesítési gondot;
 • A veszteség csökkentése, és a végtermék minőségének megóvása érdekében a betakarítási és feldolgozási munkákat jól össze tudták hangolni;
 • A gépi betakarítás meghozta a várt gazdasági eredményt (nem csökkent a területegységről elvárt nyereség);
 • Az élőmunka felhasználás 1:20, 1:85 arányban csökkenthető volt.
 • Az ültetvények alkalmasak voltak a gépi betakarításra (faj, fajta, művelési mód).
 • Nagy üzembiztonságú, növényt és gyümölcsöt kímélő gépek álltak rendelkezésre, kedvező árszinten (állami támogatás);
 • Az ültetvényfelületek nagysága lehetővé tette a gépek esetében a beszerzési költség felületegységre jutó hányadának
 • mérséklését.

Jellemzői:

OlivSpeed 4×4aBosco által gyártott hetedik változat, ugyanazokkal a funkciókkal rendelkezik, mint a GO TRACK csaka meghajtása hidromotorokkal történik mind a négy keréken, stabilan mozog meredek lejtőkön is. Magában foglalja az 5,5-7,5-8,5 méter széles hidraulikus erővel kihajtható gyűjtőernyőt, és a gyűjtőernyő hidraulikus nyitását-zárását és az ernyő döntését, magasra emelő teleszkópos liftnek köszönhetően, megkönnyíti a termény ürítését akár szállító eszközre is. Lejtős területeken kiváló eredménnyel használható.100 cm törzsátmérőig használható a gyűjtőedény önürítős és150 liter kapacitású a háló alján. Kapaszkodó képessége kiváló, 30%-os lejtőkön is használható. A 4×4 OlivSpeed gyűjtőernyő még kényelmesebb, hála a csökkentett magasságának a talajtól a törzs alacsonyan elágazó ágai kevésbé akadályozzák az ernyő mozgásterét. Laza-sáros talajon a tapadás ikerkerekek felszerelésével növelhetjük.

Kiegészítő gépek:

A gyümölcsök lerázására ajánlatunkban megtalálható elektromos, pneumatikus és robbanómotoros teleszkópos nyelű rázóvillák, illetve traktor három pontra szerelhető köteles rázógépek, teleszkópos kötél felhelyezővel.