Keresés
Close this search box.

Gyümölcs gyűjtőernyő OlivSpeed TRACK

Az évtizedek óta emelkedő munkabérek és közterheik következtében a termelési költségek döntő hányadát a betakarítási költségek képezik. A szüret hatékony lebonyolítása (szedési minőség, szüreti időszak jó kihasználása, időbeni értékesítés stb.) nehéz és pontos szervezési munkát ró a termelőre. A több tíz, esetleg több száz szüretelő időbeni biztosítása, az üzemen belüli mozgatása, munkájuk szigorú szakmai felügyelete, göngyöleggel kiszolgálása a tulajdonos, a kertész szinte állandó jelenlétét igényli. A szüreti költségek csökkentésére, a szüreti munkacsúcs egyszerűbb legyőzésére a termelők a betakarítás gépesítésében keresték, keresik a kiutat. A legtöbb gyümölcsfaj esetében az útkeresés eredményes volt, és az árugyümölcsösökben (különösen meggy és szilva esetében) a szüretelőgépek használata megszokottá vált. A betakarítógépekkel elsősorban a további feldolgozásra kerülő gyümölcsöket szüretelik (konzerv- és üdítőital gyártás, mélyhűtés, szeszipar stb.).

A betakarítógépek azért terjedtek el, mert:

• a csökkent minőségű rázott gyümölcs nem okozott értékesítési gondot;

• a veszteség csökkentése, és a végtermék minőségének megóvása érdekében a betakarítási és feldolgozási munkákat jól össze tudták hangolni;

• a gépi betakarítás meghozta a várt gazdasági eredményt (nem csökkent a területegységről elvárt nyereség);

• Az élőmunka felhasználás 1:20, 1:85 arányban csökkenthető volt.

• Az ültetvények alkalmasak voltak a gépi betakarításra (faj, fajta, művelési mód).

• nagy üzembiztonságú, növényt és gyümölcsöt kímélő gépek álltak rendelkezésre, kedvező árszinten (állami támogatás);

• az ültetvényfelületek nagysága lehetővé tette a gépek esetében a beszerzési költség felületegységre jutó hányadának mérséklését.

Jellemzői:

OlivSpeed TRACK aBosco által gyártott negyedik változat kapcsolható rakodógépekkel, homlokrakodókkal (illesztő adapter szükséges) és Mini Transporterekkel. Magában foglalja az 5,5-7,5 méter széles hidraulikus erővel kihajtható gyűjtőernyőt, és a gyűjtőernyő hidraulikus nyitását-zárását és az ernyő döntését. Lejtős területeken kiváló eredménnyel használható.100 cm törzsátmérőig használható a gyűjtőedény önürítős és 150 liter kapacitású a háló alján.

Valójában néhány perc alatt le lehet oldani az OlivSpeed támasztólapot (amelyet továbbra is alapkivitelben szállítanak speciális támaszok), a Mini transporter nagyon hasznos kezelési eszközzé válik (az alapkivitelben mellékelt oldalsínek alkalmazásával).

OPCIÓK:

OlivSpeed (napernyő + kézi hidraulikus készlet)

OlivSpeed (napernyő + kézi hidraulikus készlet + teleszkópos kar)

TARTALÉK ernyőháló: 5,5 Ø – 7,5 – 8,5 Ø m,

Teleszkópos 5,5 – 7,5 – 8,5 Ø m.