Keresés
Close this search box.

GYÜMÖLCS FELSZEDŐGÉPKRŐL ÁLTALÁBAN OB

Növelje termelékenységét és jövedelmezőségét a gyümölcs betakarítási technológiájával. A személyi igényes és ezért drága munkalépések gépesítése felé tartó, évek óta tartó tendencia nem áll meg a mezőgazdaságnál. Azokban az időkben, amikor a gyümölcslé italok egyre népszerűbbek, az almabor gyümölcsszedésének automatizálása egyre inkább a gazdaságilag gondolkodó gyümölcsgazdálkodók középpontjába kerül.

Annak érdekében, hogy az almabor gyümölcsét a helyi gyümölcsösökből betakarítsák az úgynevezett alacsony bérű országok növekvő versenyével szemben, és nyereségesen értékesítsék, nyilvánvaló a gyümölcsszedő eszköz megvásárlásának gondolata. Küldetésünk volt, hogy több mint 30 évvel ezelőtt kielégítsük ezeket az igényeket.

A württembergi védett gyümölcsösök közepén található erbstetteni családi vállalkozás időközben európai piacvezetővé vált az alma, körte, szilva és dió gyümölcstakarítási technológiája terén. Gépeink eladási pontja a gyümölcsszüret ésszerűsítése, a tisztaság, az integritás és a szedési arány szempontjából a legmagasabb minőségi követelményekkel a betakarított gyümölcsök iránt.

A szedőgépek / gyűjtőgépek mérete nagyon hasonlít a kis utcaseprőkhöz. Nagyon könnyen használhatóak, és a gyümölcs betakarítása nagyon szórakoztató velük. Alkalmasak gyümölcsösökben és ültetvényeken egyaránt.

Alma, körte vagy dió felszedése a szedőgépekkel / szedőgépekkel lehetséges a legszélsőségesebb körülmények között is, például nedves körülmények között, talajtakaró fűben, magas fűben és levelekben. A gépek kiválóan megfeleltek a gyakorlati teszteken térdig érő, lombos és őszi nedves fűben.

Kifinomult hajtástechnikájuknak köszönhetően a 35 fokos lejtők már nem jelentenek leküzdhetetlen akadályt. (45 fokig differenciálzárral). A felhasználási körülményektől és a gyümölcssűrűségtől függően az önjáró gyümölcsszedők óránként 1-40 tonna gyümölcsöt szállítanak a gyűjtőedénybe.

A gyűjtőedények kapacitása 35–700 liter.

Ezekkel a betakarító eszközökkel a produktivitás jelentős növekedése érhető el a rövid mustgyümölcs-betakarítási szezonban, miközben növeli a jövedelmezőséget.

A hajtásrendszereket mechanikusan, hajtóművekkel és automatikusan feszített ékszíjakkal, vagy teljesen hidraulikusan hajtják végre, és 5,5–18 LE teljesítményű ipari motorok hajtják őket.

A 180–1 500 kg körüli gépek folyamatosan haladnak előre és hátra, opcionálisan differenciálzárral, és elérik a sebességet 0,5 és 16 km / h között.

Munka a géppel

Gyűjtéskor / felszedéskor a munkát mindig kívülről, a fatörzs felé végezzük. Egyetlen fákkal az óramutató járásával megegyező irányban úgy, hogy a támasztókerék és a bal meghajtó kerék mindig kifelé szaladjon. Így egyetlen gyümölcsöt sem törnek össze a kerekek. A beseprőrotorok működésekor bármely irányba fel lehet őket venni. Nagy mennyiségű levél vagy sok mulcsozott fű esetén a munkasebesség 0,5-3 km / h, mivel itt érik el a legjobb tisztítási minőséget.

A gyümölcs tisztítása és felszedése

Az automatikus gyümölcsszedő / -felszedő működési elve nagyon egyszerű: Egy gumilamellás henger felszedi a gyümölcsöt a földről, és egy vezetett dobási úton továbbítja a gyűjtőedénybe. Az oda vezető úton a gyümölcs kifinomult tisztító rendszeren megy keresztül. A gyümölcs szennyezés nélkül fogyasztható.

Fűviszonyok a gyümölcsösben

Önnek akkor vannak optimális körülményei, ha a fűszőnyeg 15-25 cm magas. Az üzemeltető így eléri:

  • A gyümölcs optimális tisztítása (ugyanolyan tiszta, mint kézzel)
  • A gyümölcs hosszú eltarthatósága
  • Legmagasabb szintű szedés / begyűjtés, itt a fűtakaró egyenetlen talajt hidal
  • A lejtőkön a gyümölcs szilárdan a fűtakaróban marad, és nem gördülhet a gép elé.
  • Még nedves időben is nagyon jól felszedhető itt a gyümölcs.

Ön is érdekelheti: gyümölcs betakarítási technológiája, gyümölcs betakarító berendezés

Műszaki adatok: OS GYÜMÖLCSRÁZÓ Alkalmazási terület: alma, körte, szilva, meggy, diófélék és más hullógyümölcsök rázása

Traktorteljesítmény: 15 LE-től

Kötélhosszúság: Alapban 10 m, igény szerint más hosszúság is

Kötélátmérő: 8 mm; gyümölcsfajtánként más átmérő

Súly: 54 kg

Tartozék: kötélorsó egyszerre két fa rázására (80 % időmegtakarítás)

Előnyök:

1, egyszerű felhelyezés bármilyen traktor elülső- vagy hátsó csaptengelyére (1. kategóriájú vagy nagyobb)

2, robusztus csapágytermelés (28000 kg) a legstabilabb csőkeret és a piacon található legstabilabb meghajtás és mozgórész-kivitelezés

4, az acélrészek rozsdagátlóval és műanyagfestékkel kezeltek; a közönséges lakkokkal szemben így jelentősen jobban ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a z UV- sugárzásnak

5, a rázási folyamat egy magas törzsű fánál kb. 2-3 perc és a munkaidőt legalább 90%-kal, az erőfelhasználást pedig a minimumra csökkentették

6, a gépet könnyű kezelni

7, a szalag felfüggesztéséhez szükséges erő a minimumra csökken

8, a rázógéppel rázott fák a következő évben elvileg többet teremnek, mint a kézzel rázottak; ezzel foglalkozik a Hohenheimi Egyetem egyik tanulmánya

9. ültetvényes fákat ugyanúgy lehet rázni; az elforduló orsó segítségével egyszerre két fát is lehet rázni és a munkaidő minimumra csökken

10. teleszkóprúd segítségével a szalag felfüggesztésének munkaideje 50%-ra mérséklődik és a létra feleslegessé válik; a munkabiztonság a sokszorosára nő. Ajánlat: a rázási folyamat az eddigi létrás módszerrel összehasonlítva 50%-kal gyorsul, ha a mi szabadalmaztatott teleszkópos rudunkat használja

TELESZKÓPOS RÚD Szabadalmaztatott eszköz a gyümölcsrázószalag létra nélküli felhelyezésére

Munkamódszer:

a) a kötélhez felerősített szalagot a teleszkópos kampó segítségével az ágra helyezzük

b) a teleszkópos kampó segítségével a szalagot a kötélkampóra akasztjuk) a fa (OS) rázógéppel való rázás

c) a teleszkópos kampó segítségével kioldjuk a szalagot

d) a teleszkópos kampóval a szalagot és a kötelet a földre helyezzük ágfűrész lehúzóval fent és lent.

Műszaki adatok:

Munkamagasság: 6500 mm-ig a fán (a teleszkóprúd 2100 6000 mm-ig kihúzható

Szállítása: teleszkópos rúd akasztóval

Előnyök:

1, legalább 50% időmegtakarítás a rázógép szalagjának gyorsabb fára való felhelyezésével

2, nincs balesetveszély a szalag fára vagy ágra való felhelyezésekor, mert nem törik le az, ill. a rosszul elhelyezett létra nem dől el és nem törik le

3, nem szükséges létra a felerősítéshez.

A műszaki változtatások jogát fenntartjuk.