Keresés
Close this search box.

GRUNDOPIT PS60 FÚRÓ GYORSINDÍTÓ KOMPAKT, ERŐS, NYERESÉGES

A GRUNDOPIT PS60 folyadékrásegítésű mini fúróberendezéssel gyorsan és gazdaságosan telepíthetők az ingatlanházi csatlakozások gáz-, víz-, villany-, üvegszál-kábelekhez és csatorna-nyomócsövekhez. A GRUNDOPIT PS60 egy kis gödörből, vagy adott esetben közvetlenül a pincében található háztartási helyiségből indítható. Ha a furatot közvetlenül az épületbe vezetik be, a téglafalat fali csatornával kell lezárni; így az épület fala előtt fejbevezető nyílás nem szükséges. A házösszeköttetések, közlekedési utak, folyók és patakok alatti kereszteződések kiépítése is könnyen megoldható. Kis külső méretei ellenére a GRUNDOPIT PS60 erőteljes löketet biztosít, lehetővé téve a 750 mm-es effektív hosszúságú rudak alkalmazását. Nagy, 1500 Nm-es nyomatékával, 150 ford./perc maximális fordulatszámával és akár 6 t toló- és húzóerejével a nehéz talajviszonyok között is viszonylag problémamentes a munka.

Jellemzők:
  • Kétlépcsős forgatás
  • Hidraulikus rögzítés
  • A rudak effektív hossza 750 mm, csak 1370 mm-es merevséggel
  • Tolóerő hengerrel
  • Kihajtható vezérlőpanel
  • Hidraulikus merevítés a munkagödörben
  • A hidraulika vezeték közvetlenül kapcsolódik a szerelékhez
  • Rotációs hajtás gyorsreteszelő rudakkal (egyszeri kopóalkatrészek cseréje)
  • Kihajtható bilincs.

ÚJ VÍZHÁZ CSATLAKOZTATÁS GRUNDOPITTAL REKORDIDŐBEN

– Új vízvezetéket szerelnek be durva terepen anélkül, hogy bármilyen kárt okoznának, vagy bármilyen nagyobb előkészítési és helyreállítási munka rövid időn belül? Hagyományos módszerekkel ez szinte elképzelhetetlen, de nem, ha a TRACTO-TECHNIK GRUNDOPIT PS60 Mini HDD fúróberendezését alkalmazzák: A kivitelező Pöllmann mindössze 1,5 napon belül szerelt fel egy új, 46 m hosszú vízvezetéket az útról, egy meredek lejtőn, közvetlenül ügyfele házába, Cochem gyógyfürdőjében. A házba új vízvezeték beépítésének katalizátora volt az, ami minden háztulajdonos rémálma volt. Az előző, régi horganyzott vízvezeték, amely korábban a domboldali házat látta el, annyira megrongálódott, hogy már a pincébe szivárgott a víz. A tulajdonos ezért kénytelen volt mindenekelőtt a régi vezetéket elzárni, majd egy felső vészvezetéket szereltetni, hogy az útról a házba folyjon a víz, amíg a vezetéket Pöllmann fel nem újítja. Az Oliver Pöllmann GmbH egy második generációs, családi építőipari cég, amely 2006 óta foglalkozik csőszereléssel, 2013 óta foglalkozik árok nélküli furatozási módszerekkel és szerelési technológiával. Továbbra is az ilyen típusú kihívásokkal teli feladatok szakembereivé váltak. „A munkaterületeknek kihívásokkal kell szembenézniük, de egyben élvezetesnek is. A legérdekesebb munkaterületek azok, amelyek utak, házak vagy folyók kereszteződését foglalják magukban” – mondta Oliver Pöllmann ügyvezető igazgató, aki a NODIG beszállító, a TRACTO-TECHNIK kompetenciájára támaszkodik. Itt mindig van egy hozzáértő kapcsolattartó a műszaki kérdésekben, hogy Ön, mint vállalkozó mindig tovább tudjon fejlődni ezzel a technológiával.

A TELJESÍTMÉNY AZ INHOMOGÉN TALAJON KERESZTÜL MŰKÖDIK

Az új vízvezeték kialakításához PE ND 50 védőcsövek, valamint PE ND 40 vízvezetékek kerültek beépítésre. A 46 m-re lévő kis gödörből az úton a GRUNDOPIT a „Hard Drill Head” HDH-val a föld alatt haladt a célgödörig. Az altalajt nagyon inhomogén összetétel jellemezte: a kőzet-, láva- és agyagrétegek gyakran hirtelen váltakoztak. A 88 mm átmérőjű házcsatlakozó vezetőfurat kezdetben lépcsők alatt futott, áthaladt a folyosó alatt, annak teraszán, egy kerti ágyon, a pázsit egy részén és különböző utakon, majd végül a furatfej elérte a belső végállást. a célgödör. A fúrást 1,0 és 3,5 m közötti mélységben végezték, és akár 46%-os dőlésszöget is mutatott. Az új vezetéket precízen kalibrálták GPS segítségével. A dörzsárazási folyamat során a fúrófolyadékhoz 15 kg-os keverési arányt alkalmaztak 1000 l vízhez, ahogy Oliver Pöllmann elmagyarázta.

A FELÜLETEK ÉPÜLETEK MARADTAK

A fúrófej teljes útját a Digitrak Falcon F2 érzékelőrendszer követte. Az ingatlan felülete a fúrt út felett néhány jelzés kivételével sértetlen maradt. A kompakt és nagy teljesítményű GRUNDOPIT-tal a szerelési munkálatok szó szerint a legminimálisabban invazív módon történtek, ami azt jelentette, hogy a környező terület felülete egyáltalán nem érintett – teljesen más, mint a hagyományos mélyépítési módszerek nyitással történő alkalmazásakor. egy ásatási gödör. Emiatt az árok nélküli beépítés volt az egyetlen lehetséges módja annak, hogy itt egyáltalán egy új csőszerelést végezzenek el. Így már az első nap végére elkészült minden szükséges előkészület, beleértve a pilótafúrást is.

Ennél az építési projektnél a hagyományos munkagödör feltárása teljesen kizárt lett volna, a zöldfelületekkel és rákötésekkel ellátott beépített felület jellegéből adódóan, valamint az egyidejűleg fennálló meredekségből adódóan, mint feltárással végzett komplex beavatkozások. gödrök kialakítására a helyiségekben és az épületeken belül lett volna szükség. A mini HDD rendszerrel viszont nagyon gyorsan lezajlott a munka, vagyis már az első nap végén elkészült minden előkészület és a teljes pilot furat az új vezeték nyomvonalán. Pöllmann két éve birtokolja a GRUNDOPIT PS60-at, és már most sok pozitív tapasztalatot tudhat magáénak ezzel a géppel kapcsolatban. „A különféle munkaterületeken szerzett tapasztalatok és a fúróberendezés műszaki lehetőségei alapján először minden egyes munkaterületen közelíti meg a helyi viszonyokat. A rugalmas, kompakt furatú fúrótornyokkal ideálisan alkalmazkodhat az adott helyiség követelményeihez.”

Cochemben a második nap délelőttjén a furatfejet egy 105 mm átmérőjű Backreamerre cserélték, és a védőcsőhöz csatlakoztatták, így a furattágítás és a csőszerelés egyidejűleg történhetett. Miután a Backreamer a védőcsővel együtt visszaérkezett a kiindulási gödörbe, az ND 40-es vízvezetéket felülről betolták a védőcsőbe. Ezt követően az egyenként 75 cm-es fúrórudakat kiszedték és elrakták a kompakt furattal együtt. A teljes feladat mindössze 1,5 nap alatt készült el, maga a csőszerelés pedig mindössze 2 órát vett igénybe.