Keresés
Close this search box.

GRUNDOPIT PS40 A FOLYADÉKTÁGÍTÁSÚ MINI FÚRÓ BERENDEZÉS

A GRUNDOPIT Mini folyadéktámogatású HDD fúrótornyok mindenhol használatosak, ahol a 100 m-ig terjedő vezetékek beépítése vagy házcsatlakozások gyártása megköveteli a furatfej kormányozhatóságát a szükséges furatút miatt. Ez a helyzet a meglévő infrastruktúrákon belüli furatoknál, szűk helyeken, igényes terepeken, például lejtőkön és/vagy nehéz talajokon. Házcsatlakozó szervizvezetékek a GRUNDOPIT HDD szerelékekkel kormányozhatóan is beépíthetők az épület előtti kis gödörig, közvetlenül az épületbe, vagy a pincébe és ellenkező irányban. Így csökkentheti a szakadékot a nem kormányozható talajkiszorító kalapácsok és a kormányozható, közepes méretű HDD- berendezések között. A GRUNDOPIT sorozat sokoldalú modelljei kompakt, könnyen kezelhető mini fúrótornyok a gáz-, víz-, villany-, optikai- és szennyvíz házcsatlakozások gyors és gazdaságos kialakításához, valamint párhuzamos telepítésekhez 100 m-ig. A talajtól függően vizet, vízpolimert vagy bentonit fúrófolyadékot használnak. A furat típusától, a csőátmérőtől, a talajtípustól, a furathossztól és a nehézségi foktól függően választhat a gödör-, akna- vagy kulcslyuk-indítási egységek közül. A minimálisan invazív kulcslyuk módszernél a GRUNDOPIT KS50 vízszintes irányított fúrógéppel a házcsatlakozásokat a lehető legkisebb kör alakú építési gödörből (65 cm-es kulcslyuk) a főcsőből közvetlenül a házba, vagy a ház előtti kis építkezési gödörbe szerelik be. ház. Minden csatlakozási munkát a föld felett végeznek, majd a kulcslyukat az eltávolított fúrómaggal helyreállítják további aszfaltmunka vagy következményes károk nélkül.

A GRUNDOPIT MINI FÚRÓ BERENDEZÉSEK ELŐNYEI:

  • Kompakt kormányozható kis fúrók gödörbe vagy kulcslyukba történő kilövéshez
  • Házcsatlakozások, keresztezések és hosszanti furatok gyors és kíméletes kivitelezése
  • A kis fúrógépek minimális ásatási gödröket igényelnek
  • HDD alkalmazása még szűk helyeken és sűrűn lakott területeken is
  • Lapos furatok a felszín közelében a meglévő csőhálózatok felett
  • rövid beállítási idő, gyors össze- és szétszerelés
  • hosszú élettartam, alacsony kopás, magas termelékenység.

A GRUNDOPIT MINI FÚRÓ BERENDEZÉSEK ALKALMAZÁSI KÖRE:

Házi kapcsolatok

gázhoz, vízhez, szennyvízhez, áramhoz, száloptikához (FTTH) közvetlenül az épületből kifelé vagy az épületbe, fejnyílások nélkül a ház előtt

Aluljárók: rövid furatok adat-, ellátó- és ártalmatlanító vezetékekhez utcák, vasúti töltések, épületek, kertek vagy más értékes felületek alatt

Hosszirányú furatok: utcákkal, vizekkel és épületekkel párhuzamos adat-, ellátó és ártalmatlanító vezetékekhez 100 m-ig

Kőzetfúrás: pneumatikus hajtású kalapácsfuratfej segítségével.

A GRUNDOPIT MINI FÚRÓK SPECIÁLIS ALKALMAZÁSAI:

  • Aknafúrások Ø 1 m-ig
  • Kulcslyukak furatai Ø 650 mm-ig.
MEGBÍZHATÓ VÍZCSŐHÁLÓZATOK
NAGYOBB ELLÁTÁSBIZTONSÁG AZ ÁRKÁK NÉLKÜLI VÍZFŐSZERELÉSÉVEL
A vízipar világszerte folyamatosan azzal a kihívással néz szembe, hogy biztosítsa a minőségi ivóvízellátást és a csőrendszer kapacitását az egyre növekvő vásárlói igényekhez igazítsa. Ennek biztosítására, miközben a közművek és a fogyasztók költségeit a lehető legalacsonyabb szinten tartják, az árok nélküli technológiák fenntartható és megbízható megoldásokat kínálnak. Az árok nélküli vízvezetékek és vízszolgáltató csatlakozások kiépítésével a vízvezeték-hálózat átalakításának költségei a lehető legalacsonyabb szinten maradnak a szállítók és a fogyasztók számára, védik a környezetet, és hosszú távon biztosított az ellátás.

NYERESÉGES VÍZVEZETŐ HÁLÓZATOK
A Nodig technológiát használva a vízvezeték-szerelésnél jövedelmező és környezetbarát módon építheti ki és tarthatja karban ellátó hálózatát – meglévő komplex infrastruktúrákban, valamint olyan területeken, ahol a nyílt építésű fejlesztés sem ökológiailag, sem gazdaságilag nem ésszerű. Különféle módszerek alkalmazhatók a vízszállítási és elosztási nyomócsövek szerelésétől a házbekötésig, a sérült vízvezetékek fenntartható felújításáig.

VÍZVEZETÉK KIÉPÍTÉSE NODIG TECHNOLÓGIÁVAL RÖVID pillantásra
Megbízható vízvezeték-szerelés és vízvezeték-építés utak mentén, valamint forgalom és vízi utak alatt, minden szabványos anyagból készült rövid vagy hosszú csövekkel. Földalatti vízvezeték építése az épületből vagy közvetlenül a csatlakozó helyiségből a fővezetékbe vagy az ellenkező irányba történő kiszolgáló csatlakozásokhoz. Javíthatatlanul sérült csővezetékek árok nélküli felújítása új csövekkel a meglévő csőpályán a vízveszteség hosszú távú elkerülése érdekében. A vízvezetékek árok nélküli felújítása lehetővé teszi a szivárgások tartós megelőzését, miközben a csőkapacitást 1-2 névleges szélességgel módosítja. Megbízható és pontos technológia a vízvezeték-szereléshez, biztonságos és bevált alkalmazáshoz.
SPEEDY HIGH-FLYER
A GRUNDOPIT PS40 kifejezetten a házcsatlakozások gyors felület közeli előállítására lett kifejlesztve. A rendkívül kompakt Mini- HDD szerelvény különösen kicsi, mindössze 1 méter széles, a járdába illeszkedő gödrökhöz alkalmas. Ez az oka annak, hogy a GRUNDOPIT PS40 ideálisan alkalmas FTTH csatlakozásra közvetlenül a járdán kívülről, amely alatt a nyilvános száloptikai infrastruktúra általában fut. A furattengely és a kiindulógödör alja közötti kis távolság miatt a furatok közvetlenül a meglévő földalatti hálózat felett egy sík kezdőgödörből indíthatók.
A GRUNDOPIT PS40-el a meglévő infrastruktúrán belül, az épületig a víz és villany házcsatlakozásai egyszerűen kiépíthetők. Az akna és a pincefalak átfúrására szolgáló magfúró lehetővé teszi a közvetlen telepítést, fejlyuk nélkül. A 4 tonnáig terjedő toló- és húzóerők lehetővé teszik Ø 100 mm-es csövek beépítését max. 50 m hosszú, még a kihívást jelentő talajokon is.

OTTHONBARÁT KICSI, GYORS, RUGALMAS VEZÉRLŐPULT

Jól elhelyezett, forgatható kezelőpanel a furat kényelmes kezeléséhez és vezérléséhez bármely pozícióból.