Keresés
Close this search box.

GRUNDOMAT AZ ÚJ GENERÁCIÓS FÖLDFÚRÓ RAKÉTÁK

Feltárás nélküli csatorna építés! Ne ásson árkokat, ha nem muszáj!

Legyen szó akár vízvezeték, optikai kábel, gázvezeték, szennyvíz csatorna, és szinte bármilyen vezeték fektetésről, cseréről, karbantartásról a TactoTechnik rendszerei szinte minden esetben sokkal gazdaságosabb és gyorsabb megoldást kínálnak!

A Tracto-Technik termékei – pl. csőroppantók – a Bagela egyes termékeivel összhangban – pl. csörlők és csőrakat szállítók – komplex technológiát képezve alkotnak a feltárás nélküli csővezeték rekonstrukciónál egységet.

Grundomat és Grundodrill rendszerek

A környezetvédelem, mint a gazdaságot meghatározó egyre fontosabb szempont, minden területen új, környezetkímélő technológiák, és gépek alkalmazását teszi szükségessé.

Ez az egyik meghatározó szempont a közműépítésben is, ami az építési területek különösen érzékeny pontja. Ugyanis a gazdaságot érzékenyen érintő közlekedést korlátozhatja, esetleg kieséseket okozhat.

Egyre nagyobb jelentőségű a munkálatok lehetséges legrövidebb időtartam alatti befejezése és a kivitelezésben közvetlenül, vagy közvetetten érintett lakosság környezeti terhelésének minimálisra csökkentése.

A földkitermelés nélküli közműépítés gépei elsősorban az ún. fúrórakétákra korlátozódnak, amiket más néven útátfúróknak vagy vakondoknak is neveznek.

Víz, gáz, csatorna és elektromos ipar mind részesül a feltárás nélküli technológia előnyeiből.
Aminek köszönhetően minimális helyre van szükség a kivitelezés vagy a rekonstrukció során.

A GRUNDOMAT földrakéta vízszintes furatokat 50-150 méter hosszúságban is képes készíteni. Mindemellett kivétel nélkül használható az összes eltolható talajban úgymint: homokos, agyagos, kavicsos.
Sőt opcionálisan felszerelve az azonnali csőbehúzó adapterrel, a fúrás során képes azonnal maga után húzni az elhelyezni kívánt csövet, kábelt stb.

A GRUNDODRILL.
A nyílt árkos vezetékfektetés helyenként túl költséges, illetve nehezen kivitelezhető és napjaink társadalma sem tolerálja a sokszor hosszú üzemszünetet, ami a hagyományos vezeték fektetési módszerrel járhat.
A feltárás nélküli technológiáknak köszönhetően a kábel- és csővezeték rendszerek zavarás nélkül keresztezik a föld feletti infrastruktúrát, épületeket vagy a természetet.

A vízszintes irányított fúrás egy olyan módszer, amely lehetővé teszi az akadályok felszín alatti zökkenőmentes keresztezését, és számos más speciális feladat elvégzését is. Akár 1 200 mm átmérőig, és 1 600 m hosszúságig alkalmazható.

Emellett a TRACTO-TECHNIK termékei megoldást nyújtanak a már meglévő vezetékek feltárás nélküli rekonstrukciójára is.

Ismerje meg termékeinket! Kérje árajánlatainkat!

A kitakarás nélküli vezeték és csatornaépítés során a munkavégzés igazi kihívás ahhoz, hogy megfeleljen az összes megrendelő által támasztott követelménynek.
A megoldás a Tracto-Technik GRUNDOMAT földrakétái.

A GRUNDOMAT modellek két fej típussal rendelhetőek, úgymint lépcsős és koronás fej, és köszönhetően a GRUNDOMAT új generációs eszközeinek a két különböző fej típus tetszőlegesen, azaz az adott körülményeknek megfelelően cserélhető. A koronás fej kiképzést sziklás, keményebb talajokba ajánljuk, ahol fennáll a veszélye annak, hogy a talajban lévő sziklák eltéríthetik a rakétát a munka végzés során. A korona fejek kiváló teljesítményt adnak morzsalékos, sziklás talajban. A fej közvetlenül a teljes furat átmérőjéig bővíti a furatot.
Az által, hogy kis érintkezési felületen érintkezik a talajjal nagy ütközési energiát ad át, ezzel érve el a lehető legnagyobb hatásfokot.

Fontosabb GRUNDOMAT előnyök:

 • az új verőfej rendszer automatikusan kialakuló erővezetéssel
 • a csúcsellenállás és a köpenysúrlódás legyőzésére kétütemű eljárás, és ezáltal a köves talajoknál is nagy célpontosság
 • a lehető legkisebb fedőréteg mellett,
 • az új verőfej rendszerrel nagyobb előre haladási sebesség,
 • kisebb súly, nagyobb teljesítmény,
 • gyors és egyszerű átkapcsolás üzem közben! A tömlő 1/4-nyi elforgatásával, ill. nagyobb gépeknél az olajozón történő átkapcsolással
 • egyszerű felépítés,
 • a csatlakozó tömlőt úgy lehet az építés helyszínén cserélni, hogy nem kell leszerelni a csatlakozó csavarzatát a rakétáról,
 • azonnali /akár egyfázisú, azaz előre menetben azonnal behúzható kábel/ műanyag csőbehúzáshoz egyszerű kialakítás,
 • alacsony, évekig állandó levegőfogyasztás az optimális tömítéskialakításnak köszönhetően,
 • hosszú élettartam a korrózióálló és kopásálló alkatrészeknek köszönhetően,
 • egyszerű és csekély karbantartási igény
 • egyszerű irányítás a GRUNDOSCOPE és az indító lafetta segítségével, a rakéta valóban oda megy, ahova az indításnál beirányozzuk.

Elérhető méretek és azok műszaki adatai:

GRUNDOMAT – P NORMÁL VERZIÓ

DÖNTŐEN OKOS
Több mint öt évtizede a GRUNDOMAT talajmozgató kalapácsok a célzott földalatti csöveket telepítését jelentik. Kivételes élettartamuk és nagy pontosságuk az okos kialakításból, kompromisszumok nélküli minőségből és „vakondjaink” következetes fejlesztéséből adódik. Soha nem veszítünk a felhasználók igényeinek és a csővezeték építésének tendenciáinak nyomon követésében. Hogy gyorsabban tudja kezelni a munkáját és könnyebbé tettük a komplex technológiát még jobban tartós, megbízható és könnyen kezelhető gépeket alkotunk. Ezt hívjuk „Egyszerű és könnyű”.

A MEGBÍZHATÓSÁG FELÜLVIZSGÁLT

A GRUNDOMAT talaj elmozdulásának új generációja pontosan megfelelnek ennek az elvnek. Az optimalizált kialakítás ötvözi a korábbi szériák összes előnyét, új technikai megoldásokkal. A megkülönböztető jellemzők

a GRUNDOMAT, például az elmozdítható fej a verhetetlen teljesítmény és a pontosság érdekében, valamint a

kiváló minőségű anyagok a hosszú építkezési műveletekhez, tegye a GRUNDOMAT-ot megbízható partnerévé

építési területek. A kisgépek szervovezérlése az új és intelligens belső kialakítása hosszú időt garantál

a gép élettartamának. A felhasználó számára ez a lehető legmagasabb szintet jelenti a termelékenység és maximális hatékonyság a cső telepítéséhez.

FENNTARTOTT MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY

Az új GRUNDOMAT generáció kialakítása egy gondos fejlesztési folyamat eredménye, amely a felhasználóbarátságra összpontosít. Ami bizonyított megbízhatóságunkkal kombinálva technológiát, tartós technológiát adhatunk a felhasználó számára árok nélküli csőszerelés, amely az ő igényeikhez igazodik.

MAGAS PENETRÁCIÓS ERŐ ÉS HATÁSOS LÖKÉS maximálisan megterhelve a speciálisan edzett, korrózió védett dugattyúk MINIMÁLIS LEVEGŐFOGYASZTÁS A LEGNAGYOBB ERŐ az innovatív dugattyútechnikának és a kifinomult tömítő rendszernek köszönhetően.

OPTIMÁLIS TELJESÍTMÉNY rendszeres szolgáltatással, olcsó cserével csúszó övek és tömítőgyűrűk

RENDKÍVÜL HOSSZÚ SZOLGÁLATI ÉLET csapágypersely használatával

MEGBÍZHATÓ ÉS CÉLKITŰZÉS KÉT CSOPORTOS CIKLUSBAN egyedülálló tömítésű mozgatható fejnek köszönhetően.

Könnyű váltás

SZERVO VAGY LÖKÖTÉS VEZÉRLÉS

MINDEN A FEJBEN
Koronás vagy lépcsős fej, felhasználóink a koronás fejet különösen laza, köves és sűrűn telített talajok, köszönhetően agresszivitásának és hatalmas behatolási erő kemény talajviszonyok között.
Tapasztalt fúrási szakemberek véleménye: „Ez a fej nem engedi, hogy valami is visszatartsa a cél elérésében”.
Az évtizedek óta bevált lépcsős fej univerzálisan alkalmazható minden elmozdítható talajon a „klasszikus” a talajfogó kalapácsok között.
A különböző talajviszonyokhoz való optimális alkalmazkodás érdekében a GRUNDOMAT talajmozgató kalapácsok felszerelhetők, mozgatható koronás vagy lépcsős fejekkel. Mindkét változat nagy pontossággal, stabilitással és hatékonysággal működnek a maguk módján.

MINDIG JOBBAN AZ IDŐBEN A KÉT LÖKETES ELV

RUGALMAS KEZELHETNEK MÁR MINDENT

A GRUNDOMAT talajmozgató kalapácsok sokoldalúsága lenyűgöző. A spektrum a klasszikusig terjed
alkalmazás áthágásokhoz és az acélcső beépítés a cső megújításáig. A GRUNDOMAT függőleges használat esetén is behatolási erővel hat és pontos.
SZOLGÁLTATÁSI CSATLAKOZÁSOK
Akár a gödörből a házba, akár az alagsorból a gödörbe vagy a kulcslyukba, száloptikához (FTTH), gázhoz, vízhez, szennyvíz vagy villamos energia, a GRUNDOMAT egy többcélú gép a gyors, biztonságos és gazdaságos gyártáshoz minden típusú szervizcsatlakozás, és még egy fej hozzáférési lyuk sem szükséges az induláshoz közvetlenül a házból.
<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>
ÁTFÚRÁSOK
Az utak, vasúti sínek, kertek alatti épületek és egyéb értékes felületek, a GRUNDOMAT az verhetetlenül gyors, pontos és megbízható.