Keresés
Close this search box.

GRUNDODRILL 5X ® A LEGFEJLETTEBB IRÁNYÍTOTT FÚRÓGÉP

ÁSÁS NÉLKÜLI CSŐ ÉS KÁBELFEKTETÉSI TECHNOLÓGIA AZ ÖN IGÉNYEIHEZ HATÉKONY VÍZSZINTES IRÁNYFÚRÁS RUGALMAS CSŐBESZERELÉS GRUNDODRILL IRÁNYFÚRÓGÉPEK HASZNÁLATÁVAL

Folyadék-rásegítéssel ellátott HDD-vel a GRUNDODRILL irányított fúrógép (nem tévesztendő össze a hidro tisztító fúvókás géppel) először egy vezetőfuratot hoz létre egy rugalmas furatpálya mentén egy irányítható fúrófej segítségével. A fúrórudak visszahúzásakor a furatot egy táguló fejjel megnöveljük, és a hozzácsatolt csövet a furat pályájába húzzuk. Így sziklás talajon is HDD fúrással lehet hosszirányú furatokat, vizek kereszteződéseit, aluljáróit és egyéb közlekedési utakat kivitelezni.

A vízből és a szerves agyagásványból, a bentonitból álló fúrófolyadék segíti a talaj feltárását, eltávolítja a bevágásokat, stabilizálja a furatcsatornát és csökkenti a csőburkolat súrlódását.

A GRUNDODRILL fúvókagépekkel a TRACTO-TECHNIK széles körben alkalmazható, nagy teljesítményű Midi HDD berendezések teljes sorozatát kínálja 40-280 kN teljesítményosztályban. Alkalmazási körük a következőkre terjed ki:

 • minden gáz-, távhő- és ivóvízellátás csőépítési intézkedése
 • szennyvíz nyomócsövek és kábelvédő csövek szerelése széles sávú ellátáshoz, távközléshez, e-mobilitáshoz és szélenergiához
 • az irányított fúróberendezések további innovatív alkalmazása vízelvezető és kútépítésben, valamint geotechnikában.

A GRUNDODRILL IRÁNYFÚRÓGÉPEK ELŐNYEI
Minőség „Made in Germany”. az. és hosszú élettartam, minimális kopás, alacsony karbantartási igény
Alapfelszereltségként furatautomatikával és teljesítményszabályozással
Horgonyos fúrórendszer a maximális stabilitás érdekében fúrás közben
Tágas rúdtár rúdcsere rendszerrel a hosszú HDD furatokhoz
Sorozatosan felszerelve tömör kőzet furatokhoz, részben elő felszerelve kábelvezetésű furatokhoz
Tökéletesen illeszkedő fúrószerszámok az optimális furat előrehaladáshoz minden talajtípusban
Nagy termelékenység, rugalmasság és jövedelmezőség az első métertől kezdve.

A GRUNDODRILL IRÁNYFÚRÓGÉPEK ALKALMAZÁSI KÖRE
Aluljárók
irányított fúrás utcák, folyók, vasúti töltések és egyéb akadályok alatt
Hosszirányú furatok irányított fúrás párhuzamos utcákkal, vizekkel és épületekkel
Védőcsövek szerelése mindenféle adathordozóhoz és csőhöz rugalmas HDD módszerrel
Sziklafúrás
irányított fúrás geológiailag összetett terepen egészen szilárd kőzetig.


KÜLÖNLEGES VÍZSZINTES IRÁNYFÚRÁSI ALKALMAZÁSOK
Vízelvezető építés gátak, lejtők és/vagy szeméttelepek vibrációmentes vízelvezetése irányított fúrással
Kútépítés
Vízszintes ivóvíz kutak vagy vízbefogók építése HDD segítségével
Geotechnikai alkalmazások irányított fúrás segítségével, pl. gátak stabilizálására és még sok más.

A KÖVETKEZŐ GENERÁCIÓS KOMPAKT IRÁNYÍTÓFÚRÓ

Fejlett fúrási technológia, teljesítmény és teljesítmény

A TT Technologies Grundodrill 5X páratlan teljesítményt kínál kompakt mérettel, fejlett fúrási technológiával és szűk munkakörülmények között való manőverezési képességgel. Ezzel az 5X a méretéhez képest a leghatékonyabb és legtermelékenyebb kompakt vízszintes irányított fúró a közmű építőiparban!

 1. 36 hüvelyk szélességével a Grundodrill 5X könnyen áthalad a kapukon és a hátsó udvaron.
 2. FÚRÁSI MÓDOK A különféle fúrási módok leegyszerűsítik a fúrási műveleteket, és nagyon felhasználóbaráttá teszik a Grundodrill 5X-et. A fúrási módok a manuálistól a teljesen automatizáltig terjednek.
 3. Az 5X Tier 4F, 56 LE-s Kohler motorral rendelkezik, amely az egyik legnagyobb a fúrókategóriájában. A motor megfelel minden környezetvédelmi kibocsátási előírásnak.
 4. FÚRÁSI MÓDOK A különféle fúrási módok leegyszerűsítik a fúrási műveleteket, és nagyon felhasználóbaráttá teszik a Grundodrill 5X-et. A fúrási módok a manuálistól a teljesen automatizáltig terjednek.
 5. HANG Az egység rendkívül csendes, változtatható sebességű ventilátora, valamint a szigetelt hangtompító motorháztető rendkívül csendes működést biztosít a Grundodrill 5X-nek.
 6. STAKE DOWN A Grundodrill 5X kategóriájában a legfejlettebb lehúzási rendszerrel rendelkezik. A lehúzó rendszer 2 csigás, helyhez kötött kivitelű. A független hátsó stabilizátorok minden lejtőn javítják a fúró stabilitását és teljesítményét.
 7. ÜZEMANYAG TARTÁLY Egy 72 literes üzemanyagtartály becslések szerint 19 órányi folyamatos használatot biztosít. Minden rozsdamentes acél konstrukció jobb szennyeződés-ellenőrzést kínál.
 8. ROD GREASER A Grundodrill 5X egy szabadalmaztatás alatt álló fedélzeti fúrórúd-zsírozóval rendelkezik.

INFORMÁCIÓ, PONTOSSÁG ÉS ERGONÓMIA

BLUETOOTH

Egy letölthető telefonos alkalmazáson keresztül a kezelők kapcsolatba léphetnek a géppel, hogy segítsenek azonosítani a problémákat vagy a teljesítményproblémákat.

ÉRINTŐKIJELZŐ

A 7 hüvelykes All-Weather érintőképernyő a kritikus működési információkat a kezelő keze ügyébe helyezi. A kezelő kiválaszthatja a megfelelő fúrási módot és a tolóerő- és visszahúzási szinteket, a zsírozási intervallumokat és egyebeket.

KEZELŐI PLATFORM

Az új, több pozícióban elhelyezhető ülésrögzítésnek köszönhetően minden kezelőszerv könnyen elérhető a kezelő számára, az ergonomikus kialakítás pedig kényelmet és segít csökkenteni a fáradtságot.

Az egység Tier 4F, 56 LE-ős Kohler motorral, egy nyomógombos lehúzó rendszerrel és független első és hátsó emelővel rendelkezik. Az előrehaladott fúrórendszer pontos, célzott fúrást biztosít minden talaj- és munkakörülmény esetén.

12.000 fonttal. (48 kN) tolóerővel és visszahúzással, valamint 1627 Nm nyomatékkal a Grundodrill 5X a tipikus kompakt irányított fúrógépeken túlmenően számos telepítési projekthez elegendő. Rendkívül kompakt kialakítása ideálissá teszi a lakónegyedekben végzett „utolsó mérföldes” műveletekhez, valamint a gáz- és vízellátáshoz a szervizvezetékekhez és a fő létesítményekhez.

FÚRÓRÚD TELJESÍTMÉNY

A Grundodrill 5X egy kivehető fúrórúd-tárral rendelkezik, amely 61 m fúrórúd befogadására képes. Opcionális tár 76 m fúrórúddal is elérhető.

Futómű

Az 5X új gumihevederei csendesebbek, könnyebbek a pázsiton és a tájon, kiváló tapadást és tartósságot biztosítanak, miközben minimálisra csökkentik a beton és a gyep lehetséges károsodását.

FÚRÓFOLYADÉKELLÁTÁS

A fedélzeti 10 gpm-es nagynyomású fúrófolyadék-szivattyú ideális oldalsó és szervizvezetékes telepítésekhez. A fő gáz- és vízvezeték-szereléshez 20 gpm-es modell áll rendelkezésre.

TÁVIRÁNYÍTÓ

A felhasználóbarát, vezeték nélküli kézi távirányító segítségével a kezelő könnyedén mozgathatja a GRUNDODRILL 5X-et, és gyorsan beállíthatja a fúrót a működéshez.

PÓTKOCSI FELSZERELÉSEK

A hátsó pótkocsi-tartók lehetőséget kínálnak szerszámos kocsira, hosszú víztartályra vagy más platformra vagy hordozóra.

BELÉPÉSI SZÖG BEÁLLÍTÁSA

A Grundodrill 5X gyorsan pozícionálható a fúrási műveletek optimális bemeneti szögéhez. A független első és hátsó gémemelés lehetővé teszi a kezelő számára, hogy optimális bemeneti szöget állítson be (11-17 fok között) a fúrókeret felemelése nélkül.

A TT Technologi új, kéttengelyes, kompakt HDD utánfutó berendezését úgy tervezték és minősítették, hogy illeszkedjen a Grundodrill 5X kompakt HDD-hez és a Grundomudd DS 225 bentonit keverő- és szállítórendszerhez. Az utánfutó további szártartókkal van felszerelve, amelyekben akár 32 további fúrószár (42 m) is elfér. Az utánfutó alapfelszereltségéhez tartozik az elektromos fékek, a beépített szerszámos láda, a rögzítőelemek és a pótabroncs is.