Keresés
Close this search box.

GRUNDODRILL 28N LEGJOBB ELŐADÓ, ÖNTARTÓ ÉS DINAMIKUS

FOLYADÉK-SZÁLLÍTÁSÚ-HDD-RIGS

HATÉKONY VÍZSZINTES IRÁNYÚ FÚRÁS EGYSZERŰ CSŐTELEPÍTÉS GRUNDODRILL VÍZSZINTES FÚRÓGÉPEK HASZNÁLATÁVAL

A GRUNDODRILL vízszintes irányított fúrógép (amely a fúrás során folyadékot használ) először egy irányított fúrófej segítségével hozza létre a vezetőmenetet a kívánt pályán.

A fúrórudak visszahúzásakor a furat a fúró hosszában kiszélesedik egy kiszélesítő fej segítségével, miközben a csatlakoztatott csövet a járat mentén húzza. Ily módon sziklás talajon is vízszintes irányított fúrással (HDD) valósulnak meg a hosszanti átjárók, utak és víztestek alatti átjárók és egyéb közlekedési infrastruktúrák. A fúrófolyadék vízből és egy Betonite nevű szerves ásványból áll, amely segíti a talaj fúrását, eltávolítja a földmunkák során keletkező anyagokat, stabilizálja az átmenő lyukat, valamint csökkenti a talaj és a csövek súrlódását.

A GRUNDODRILL gépekkel a TRACTO-TECHNIK a széles körben alkalmazható, erős vízszintes irányított fúrók teljes választékát kínálja a 40-280 KN tartományban.

Alkalmazásaik a következőkre terjednek ki:

 • Gáz-, távhő- és ivóvízellátáshoz szükséges mindenféle vezeték szerelése
 • Nyomáselvezető csövek, széles sávú hálózatok védőcsövek szerelése, távközlés, villamosítás és szélturbinák áramellátása
  A vízszintes irányított fúrás további innovatív alkalmazásai a vízelvezetés, fúrások kialakítása és egyéb geotechnikai alkalmazások.

A GRUNDODRILL VÍZSZINTES IRÁNYFÚRÓGÉPEK ELŐNYEI

 • MADE IN GERMANY minőség (hosszú élettartam, minimális kopás és alacsony karbantartási igény
  Alapfelszereltség tartalmazza a fúróautomatizálást és a teljesítményszint-szabályozást
  Gépi rögzítési rendszer a maximális stabilitás érdekében fúrás közben
  Nagy fúrószár-doboz bitcsere rendszerrel a hosszú vízszintes járatokhoz
  Tökéletesen működik megfelelő fúrószerszámok az optimális fúrási folyamathoz minden talajtípusban
  Nagy termelékenység, rugalmasság és jövedelmezőség az első métertől.

GRUNDODRILL VÍZSZINTES IRÁNYFÚRÓGÉPEK ALKALMAZÁSI KÖRE

 • Infrastruktúra alatti átjárók Irányfúrás utak, folyók, vasutak és egyéb akadályok alatt
  Hosszirányú átjárók Irányfúrás utakkal, víztestekkel és épületekkel párhuzamosan
  Védőcsövek szerelése minden típusú hálózathoz
  Kőzetfúrás.

Irányfúrás speciális geológiai talajokban max. tiszta szikla

A VÍZSZINTES IRÁNYFÚRÁS KÜLÖNLEGES ALKALMAZÁSAI

 • Rezgésmentes töltés és gátvízelvezetés vízszintes fúrással
  Fúrólyuk építés Vízszintes fúrások építése ivóvízhez vízszintes irányított fúrással
  Geotechnikai alkalmazások irányított fúrással pl. gát stabilizálása
  és még sok más.

MINDEN tudományágban CSÚCSÉRTÉKEKET ELÉR

A meglévő 224 kW-os hajtási teljesítmény 100%-ban fúróteljesítményre alakul át, és teljesen egyedülálló a 300 kN-ig terjedő húzóerő teljesítményosztályban. A bentonit szivattyú max. 650 l / perc. a maximális termelékenység és a gyors fúrási folyamat érdekében, még nagy átmérőjű átmérők esetén is.

A Tier V emissziós szabványnak megfelelő, rendkívül hatékony motortechnológia különösen alacsony zaj- és károsanyag-kibocsátással rendelkezik, valamint takarékos fogyasztású.

ERŐS HAJTÁS

 • Kabrió kábel vezérelt fúráshoz kihívást jelentő terepen és nagy mélységekben történő követéshez
 • Fogasléces hajtómű (fogasléc)
 • A nyomaték és a fordulatszám fokozatmentes beállítása, a maximális forgási teljesítmény és a maximális termelékenység bármilyen fordulatszámon
 • Optimális alkalmazkodás a talajviszonyokhoz és követelményekhez.

ALAPVETŐ FELSZERELÉS

 • Cummins motor Tier 5, hajtás és furat üzemmódhoz, 224 kW
  A nyomaték és a fordulatszám fokozatmentes beállítása a maximális forgás és a legmagasabb szintű termelékenység érdekében bármilyen fordulatszámon
  Fúrótorony gumi lánctalpas futóművel, stabilizátorokkal
  Vezeték nélküli távirányító
  Tágas kabin, kényelmes ülés, joystickok, érintőképernyős panel PC, klíma
  Automata furat üzemmód
  Teljesen horganyzott rúddoboz
  Teljesen automatikus botcsere rendszer
  Teljesen automatikus bilincs és letörési lehetőség
  Horgonyzó rendszer
  Erőteljes HP Bentonite szivattyú a szerelvény fedélzetén
  Furat adatnaplózás – adatátvitel
  Nagynyomású tisztító.

Victoria egyik vezető HDD-vállalkozója, a Jelmac egy nemrégiben megszerzett TRACTO-TECHNIK GRUNDODRILL 28N-t használt a cég eddigi leghosszabb telepítésének befejezéséhez. A 224 kW teljesítménnyel, a nagy teljesítményű, 650 l/perces sárrendszerrel és több fúrórúd elhelyezésére alkalmas helynek köszönhetően a gép már hosszabb, nagyobb és hatékonyabb telepítéseket tesz lehetővé.

A TRACTO-TECHNIK GRUNDODRILL 28N a hetedik HDD-berendezés Jelmac flottájában.

A 2013-ban alapított Jelmac a vízszintes irányított fúrásra (HDD) szakosodott, bizonyítottan vezető árok nélküli technológiai vezető Victoria városában. A melbourne-i székhelyű vállalat az összes főbb közüzemi szektorban és alapvető szolgáltatásban, valamint helyi építkezéseken és kisebb projektekben dolgozik.

Az elmúlt néhány évben a Jelmac erőforrásainak jelentős részét Melbourne külvárosában a vasúti hálózat jelentős fejlesztésére összpontosították. A cég büszke arra, hogy tapasztalt és megbízható csapata van, amely szívesen megbirkózik a kihívást jelentő rövidítésekkel, függetlenül attól, hogy milyen nagyok, kicsik, egyediek vagy összetettek, kéz a kézben dolgozik ügyfeleivel, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a munka elvégzése érdekében. Bármilyen összetett vagy egyedi, teljes átláthatóság mellett. Az e GRUNDODRILL 28N a hetedik HDD a Jelmaceet-ben, amely különböző méretű és képességű fúrókat tartalmaz. A változatos gépek lehetővé teszik a vállalat számára, hogy a „lovak a tanfolyamokhoz” megközelítést alkalmazza a munkák során, olyan változóktól függően, mint a munkaterület mérete, geológiája, valamint a létesítmények hossza és átmérője.

Az egyik kulcsfontosságú tényező, amely a gépet annyira vonzóvá tette Jelmac számára, a gép hatalmas teljesítménye volt, mivel a fúróberendezés 224 kW-os teljesítményének 100 százaléka fúrási műveletekre irányult. A TRACO szerint a gép kialakításának és teljesítményének ez a szempontja egyedülálló az akár 300 kN húzóerő teljesítményosztályban. Az extra teljesítmény egy fejlett iszaprendszert is támogat, amely akár 650 l/perc bentonitot szolgáltat, elősegítve a termelékenység növekedését és a gyorsabb fúrást, valamint lehetőséget ad a vállalkozóknak, mint például a Jelmac, nagyobb és hosszabb furatok elvégzésére.

Ezen az erőn és a GRUNDODRILL 28N funkcióira gyakorolt hatáson kívül a fúró automatizált és kényelmét is szolgálja a végfelhasználó számára. Két többfunkciós joystick használható az összes funkcióhoz furat- és hajtásmódban, és válthatunk kézi, félautomata és teljesen automata üzemmódok között.

A légkondicionált kabinban egy panel PC található érintőképernyővel és internetkapcsolattal, amely a végfelhasználó számára egyszerűvé teszi a műveleteket. Az egyedi ergonómiát is figyelembe vették, extra nagy és kényelmes üléssel, légrugózással és automatikus súlyállítással.

Trenchless Australasia beszélt a Jelmac ügyvezető igazgatójával, Brad Boote-tal egy vasúti projekt helyszínén Melbourne délkeleti részén, ahol a GRUNDODRILL 28N a közelmúltban egy 370 méter hosszú, 450 mm átmérőjű aleurolit fúrást végzett, amely szerinte a vállalat legnagyobb létesítménye. történelem.

„A telepítés, amin itt dolgozunk, valószínűleg a legnagyobb fúrás, amit valaha csináltunk, legalábbis hosszanti irányban” – mondja.

„A gép 2021. augusztusi átvétele óta azt láttuk, hogy ez a gép a múltban használt hasonló fúrótornyokhoz képest pár kulcsfontosságú előnnyel rendelkezik.

„Az első számú az uid szállítási képesség – percenként sokkal több litert tudunk leszivattyúzni a fúrólyukon, ami segít a nagyobb átmérőjű furatok kialakításában, mint ahogy itt most tettük” – mondja.

Boote úr azt mondja, a GRUNDODRILL 28N másik előnye, hogy közel 300 m fúrórudat képes elhelyezni, ami azt jelenti, hogy ennél a különleges telepítésnél a csapatának csak néhány rudat kellett megtöltenie a legvégén, hogy elérje a berendezés végső hosszát.

„Sok gépen csak 180 m rúd van a fedélzetén, szóval ez nagy munka lett volna egy ilyen gépen. A másik dolog az, hogy mindössze 3 m-nél ezek a rudak könnyebben kezelhetők; ezek cseréje egyszemélyes munka, míg más gépeknél egyszerre csak egy rudat kellett volna megrakni egy két embert elszállásoló kotrógéppel.

„A munkánk nagy része általában 250 alatt van

m, tehát a 28N nagyon jól megfelel a célnak az általunk készített átmérőkkel, az uid szállítással és a rudakkal – tehát ez a három szempont nagyon fontos számunkra.

Boote úr azt mondja, mivel a Jelmac munkája nagy része összefüggő munkaterületeken folyik, a gép kialakítása azt jelenti, hogy alkalmas a legtöbb projekthez, amelyen dolgoznak. A gép műszaki jellemzői és jellemzői mellett az ügyfél-beszállítói kapcsolat is fontos a cég számára.

„Nagyon fontos számunkra, és ez egy másik ok, amiért úgy döntöttünk, hogy a TRACTO-val dolgozunk” – mondja Boote úr.

„Az ilyen típusú berendezésekbe való befektetés mindig nagy döntés és hatalmas elkötelezettség. Tudnunk kell, hogy támaszkodhatunk a TRACTO-ra a támogatás, a képzés, az értékesítés, a szerviz és a pótalkatrészek terén, hogy a gép akkor működjön, amikor szükségünk van rá, megőrizve a hatékonyságot és a munka színvonalát, amelyet partnereink elértek. elvárják Jelmactól.”

„Eddig nagyon elégedettek vagyunk a döntéssel. Egészen a múlt hétig nem volt alkalmam ráülni a gépre, amíg az egy munkát végzett, és ez egy álom volt.”