Keresés
Close this search box.

FÜGGESZTT GRÉDER Stehr SUNG 22 T

Kis gépek kis utakhoz

A Stehr Baumaschinen új fejlesztésű mini grédereket hoz a piacra. A minigréderek nem új keletűek, vannak amerikai gyártók, de termékeik nem tudták megállni a helyüket az európai piacon. Stehr szerint ezeknek a gépeknek a hátrányai közé tartozik a súly. Állítólag túl könnyűek, ami azt jelenti, hogy sokszor hiányzik a tapadás a talajon, üzemeltetésük is körülményes, és nincs rendes fülke, fűtés stb.

A mini gréder ideális kis területeken végzett munkához.

Manőverezhetőségének és nagy munkasebességének köszönhetően a mini gréder mérsékelt anyagbeépítéssel kiváló eredményeket ér el.

Alacsony, mindössze 2,4 tonnás tömege miatt alig hagy nyomot, különösen járólap aljzat kialakításánál. Alacsony, mindössze 2,0 m magasságának köszönhetően ideális kis belmagasságú csarnokokban. Mini gréderünk 1,95 m-es pengeszélességével túraútvonalak építésére is kiváló alternatíva. A mini gréder lézeres, ultrahangos, 3D GPS és 3D UTS vezérléssel használható.

Miután a Stehr cég azt mondta, hogy számos megkeresés érkezett, hogy lehetséges-e kicsi, kompakt gréder építése, ezt ténylegesen megvalósították. A Stehr jelenleg kétféle kis grédert gyárt. A tényleges meghajtófej a meglévő kerekes rakodók alkatrészeit használja. A hidraulikus rendszert úgy kell átalakítani, hogy a munkamozgásokat joystick segítségével lehessen vezérelni. Ennek eredményeként az automatikus vezérlés csak a proporcionális szelepekkel való dugaszolható csatlakozáson keresztül illeszthető be.

A legkisebb szélessége 1,40 méter, súlya 2,7 vagy 3,5 tonna, tengelytávja 2,80 méter, magassága kevesebb, mint 2 méter. Az összkerék kormányzásnak lehetővé kell tennie a legszűkebb helyeken történő munkát. A csuklós rész 1,40-ről 2,20 méterre bővíthető. A csuklós szárhoz a kereskedelemben kapható hegyes szárú vésőkből álló, leereszthető hasítófogakat rögzítik a szilárdabb talaj fellazítása érdekében.
A szintén 1,40 méter széles, 2 x 80 KN erejű Stehr SBV 160 HF lemeztömörítő gyors cserélő segítségével előlapra cserélhető. Ezzel a megcélzott rezgések olyan tömörítési eredményeket kívánnak elérni, ami Stehr szerint egyetlen azonos nagyságú hengerrel sem érhető el. És ez alig észrevehető rezgések mellett a területen.
A lemeztömörítő egyben súlyként (kb. 800 kg) is szolgáljon az első tengely és a penge számára. Ez 3,5 tonnás munkasúlyt, de 2,7 tonnás szállítási súlyt eredményez, mivel a lemeztömörítőt a gyorsváltó segítségével eltávolítják és a vontatójármű platójára emelik. Az utánfutó össztömege ekkor 3,5 tonna, és vontatójárművel, például terepjáróval, pick-up boxos teherautóval vagy 3,5 tonnás pótkocsi teherbírású platós teherautóval vontatható.
Bárhol, ami szintezve van, azt is tömöríteni kell. Mivel ez gyakran előfordul szűkös körülmények között, és különösen városi területeken, a Stehr -kombináció előnyt jelenthet az építőipari gépek piacán.

A Stehr Trac 70 egy erős hordozóeszköz, mindössze 1800 mm munkaszélességgel és 70 LE teljesítménnyel az új Stehr SUG 22-T függesztett gréderhez.

Stehr SUG 22-T mini gréder

A túraútvonalak, kerékpáros és mountain bike -ösvények egyre több embert – kicsiket és időseket – örömmel töltenek el. A túrázás és a kerékpározás egészséges és boldoggá tesz, mert bizonyítottan elősegíti az endorfin boldogsághormon termelődését. A „közlekedésbiztonsági kötelezettség” szó azonban ezekkel az ösvényekkel kapcsolatban továbbra is fejfájást és hasmenést okoz egyeseknek. Az ingatlantulajdonosok mindenekelőtt a kavicsos ösvényeken bekövetkezett balesetek miatti felelősségre vonásuk miatt aggódnak. A vízhez kötött kerékpár- és túraútvonalak rendszeres felújítása jelentős költségtényezőt jelent ma az önkormányzatoknak. A helyzetet rontja, hogy a költségprobléma szó szerint nő, amikor a már megrongálódott utak javítását költségvetési okok miatt elhalasztják. A kátyúk gyorsan megnagyobbodnak, a pálya alépítményének károsodása és a felújítás egyre drágább, ezért egyre több önkormányzat keres költséghatékony alternatívákat ezen utak rendszeres karbantartására.

Az ötletes problémamegoldóként ismert Felső-Hesse-i schwalmtali Stehr csapat felvállalta ezt a követelményt, és a Stehr lemeztömörítőkkel kapcsolatban kifejlesztett egy rendszert a SUG 35 kiegészítő gréderrel, amely nagyon rövid időn belül piacvezetővé vált. . Ez azonban csak 3 méter széles utakhoz alkalmas. A szegmens lefelé történő bővítése érdekében a Schwalmtal szakemberei most új gépet dobnak piacra kis traktorok vagy kerekes rakodógépek tartozékaként. A SUG 22T ugyanazokkal a műszaki előnyökkel rendelkezik, mint nagyobb testvére. Ez lehetővé teszi 1,5-2,20 m-es utak feldolgozását. Működtethető vontatási módban a traktoron vagy toló üzemmódban a kerekes rakodón. A kiváló minőségű finomszemcsés acél felhasználásának köszönhetően a teljes szerkezet mindössze 820 kg körüli tömeget jelent. Minden pályaprofil, beleértve a tetőprofilokat is, gyártható. A teljes vezérlést egy Danfoss proporcionális szelepblokk biztosítja joystickkal. A jövőbeni felhasználás azonban nem csak az útépítésben és -karbantartásban lesz. A lézeres vezérléssel felszerelt kompakt egység optimális alkalmazási lehetőségeket kínál csarnokokban, lovaglópályákon stb.

Az új, innovatív tartozékok optimális hordozóeszközt is tartalmaznak. Egy nagy európai gyártó kínálatában megtalálták, amit kerestek. Mivel ezek az azonos teljesítményadatokkal, de különböző színű és elnevezésű traktorok már jól beváltak a piacon, most új név van: Stehr ST TRAC 70 . Ezt gyorsan átalakították a Stehr gépekhez szükséges paraméterekre. Már kapható egy erős hordozó – természetesen fehér színben – mindössze 1800 mm-es munkaszélességgel, 3,8 tonnás tömeggel és 70 LE teljesítménnyel az új Stehr SUG 22 függesztett gréderhez, az SGF 600 árokvágóhoz, az első szintezőkéshez és lemeztömörítő.

Ezt a kombinációt először a Stehr kiállításon mutatják be 2020. szeptember 17-20. Schwalmtal-Storndorfban!

Állj fel… ami nem létezik, azt építjük!

Kis gépek kis utakhoz

Minden funkció egy joystick vezérléssel működtethető.A kicsi függesztett gréder SUG 25-T „kis” testvére.

7 kettős működésű hidraulika funkció vezérelhető a traktorról terhelésérzékeléssel.

Joystick vezérlőkar

Berendezés:

  • 7 kettős működésű hidraulikus funkció vezérelhető a traktorról terhelésérzékelővel, joystick vezérlőkaron keresztül
  • Hasító eszköz 10 cm mélységig
  • Kamera és monitor a közvetlenül a vezetőfülkében történő megfigyeléshez

Energiahatékonyság:

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepet játszik a magas energiahatékonyság, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, valamint az alacsony szennyezőanyag- és zajkibocsátás. A hagyományos gépekhez képest több mint 50%-kal kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett az amortizáció csak az üzemanyag-megtakarításon keresztül történik.

Kamerarendszer: beleértve a kamerarendszert és a monitort

Így a Stehr útkarbantartó rendszere mindig látható a kabinban lévő monitoron.

Előnyök:

Felbontás – keverés – profilozás – tömörítés
Koronaprofil létrehozása egy átmenettel
Tartozék 150-200 LE-s traktorokhoz
Nagy munkasebesség, költséghatékony munkafolyamat.

A végső útkarbantartó rendszer:
A Stehr által feltalált összecsukható pajzs segítségével minden pályaépítő profil elkészíthető. Tetőprofil egy menetben is felállítható.