Keresés
Close this search box.

Diómosó – Zöld héj leválasztó AMB L28 2 m.

A rázott dió 60-90 %-ban is tartalmazhat zöld burkot, így a kopáncstalanítás kérdésköre, nem kerülhető meg. A buroktól a diót gyorsan meg kell szabadítani, gyakorlatilag azonnal a felszedést követően. A burok a dió héját is elsötétítheti, akár meg is feketítheti, vagyis értékesíthetetlenné teheti. További gond, hogy a burokban a dió nem szárad, penészedhet. Ha magas a hőmérséklet, a kopáncsos dió bele sötétebbre színeződik, mert kísérletek szerint a napra kitett burkos dió bele kb. 5 C°-kal melegebb, mint a mellette levő héjas dióé. Buroktalanítás szempontjából a dióhéj elszíneződése befolyásolja a kopáncs leválaszthatóságát. A begyűjtött csonthéjas termények még eléggé sáros állapotban is maradhatnak ezért ajánlanánk a mosóberendezést a további feldolgozási folyamatokat megkönnyíti. A hulladék a hátsó lyukacsos tartályba gyűlik össze ahonnan könnyű kiüríteni.

Főbb jellemzői:
Ez a leggyorsabb és legsokoldalúbb mosógépünk.
Úgy tervezték, hogy eltávolítsa a zöld héját a diófélékről (héj), és nagyon gyorsan lemossa.
A külső dobokkal ellentétes irányban forgó motoros belső dobbal felszerelve a sebesség változásnak és a bevonat jellegének köszönhetően folyamatosan erővel vagy lágyan cselekedjen. Robusztus váza és alkatrészei intenzív használatot tesznek lehetővé. Könnyen karbantartható, és könnyen beszerezhetők a pótalkatrészek.
A szabályozás a töltési sebesség és a forgási sebesség változtatásával történik. A használathoz némi tapasztalat szükséges.
Előnyök:
Gyorsaság a hulladék és a rossz anyak kiküszöbölése
Kevesebb munkaerő a Válogatás kevesebb személyzetet igénylő
Hatékonyság is hulladékválogatásban a terelőkben, valamint a keresztirányú ed visszagyűjtő hevederekhez lehetősége
Alkalmazkodás különböző elrendezés: emelés, folyamatos beállítás két gépről.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=yg8YbkE-E0o