Keresés
Close this search box.

CSŐFELÚJÍTÁSRA GRUNDOBURST 1900G A LEGJOBB

STATIKUS CSŐ SZÉTREPED A GRUNDOBURSTTÓL
A GRUNDOBURST rendszerek kiválóan alkalmasak csőfelújításra statikus csőrepesztési módszerrel. A nagy teljesítményű és robusztus húzóberendezésekkel a sérült csövek Ø 1200 mm-ig (kör- és ovális profilok) felújíthatók a föld alatt. A csőfelszakítás 30 éve nemzetközileg elismert és fenntartható módszer a régi nyomóvezetékek és szabad áramú csövek (agyag, B, PVC, PE, GG, GGG, AZ, GRP, acél stb.) során történő felújítására. azonos, kisebb vagy nagyobb átmérőjű új csövekre (PE, PP, agyag, GGG, GRP, acél, PVC stb.) cserélve.
A sokoldalú GRUNDOBURST hidraulikus repesztőberendezések a csövek statikus csőrepesztéssel történő teljes felújítása mellett csövek részleges javítására és felújítására is használhatók. A statikus csőszakító berendezések és tartozékok széles választéka lehetővé teszi ezeknek a rehabilitációs eljárásoknak a biztonságos és problémamentes végrehajtását.

A STATIKUS CSŐTÖRÉS ELŐNYEI GRUNDOBURSTTEL
Szinte minden típusú sérüléshez és régi csőanyaghoz használható

– Új csövek hosszú élettartama 80-100 év
– Csőkapacitás 1-2 névleges mérettel növelhető
QuickLock: Egyszerű és biztonságos rúdcsatlakozás – retesz a helyett menetes csatlakozás; még enyhe kanyarok is lehetségesek
– Rövid szerelési és beállítási idők
– Meglévő nyomvonalak felújítása
– Nagy költségmegtakarítás a nyitott árkos módszerekkel összehasonlítva
– Nagyon csekély a forgalomra és a környezetre gyakorolt hatás
– Nincsenek utólagos költségek a talajbeültetés, a talajvíz zavarása és a cső utáni útkárok miatt felrobbanva
– Biztonságos alkalmazás a legújabb szabályok és szabványok szerint.

A GRUNDOBURST HIDRAULIKUS ROBBANTÓ BERENDEZÉSEK ALKALMAZÁSI KÖR
Statikus csőtörés a csőfelújításhoz keresztmetszet-növeléssel is
Kaliberű csőtörés a csőfelújításhoz, keresztmetszet csökkentéssel
Csőrehabilitáció Tight-in-Pipe módszerrel
Csőrehabilitáció csőredukcióval
Csőrehabilitáció csőfelújítással.

QUICKLKOCK BURST RUDAK

Gyors reteszelő tengelykapcsolók menet nélkül (QuickLock), nincs szükség kenésre, ezért nincs szükség időigényes összecsavarozásra

Gyors rúd behelyezés és eltávolítás

A rudak gyorsabban csatlakoznak, mint a menetes rudak

Abszolút lökés- és húzásálló

Képes megbirkózni a kanyarokkal

Integrált gyártás, ezért rendkívül ellenálló a stressznek

Robusztus, alacsony kopásálló, mivel nincs szükség rögzítésre

Nem csúsznak vissza a rudak, a közvetlen erőátvitel miatt

Rúdrendszer kényelmes bottartozékokkal

Hosszabb élettartam, mint a csavarozott rudaknál

A QuickLock repesztőrudak 35 mm átmérőtől kaphatók ND 50-es csövekhez

Egyéb rúdátmérők: 54 -75 – 100 – 120 – 140 mm.

HÚZÓERŐ MÉRÉS GRUNDOLOG

 • Az új csőre kifejtett húzóerő figyelése és naplózása a telepítés során
 • Teljesítménykategóriák: 150kN, 400kN, 1250kN, 2500kN
 • Önellátó tárolás és élő adatátvitel lehetséges
 • Kompakt méretek kis gödrökhöz
 • Gödörből mindkét irányban alkalmazható
 • Gyors működési ciklusok és nagy teljesítmény
 • Gyors rúd áttolása a régi csövön és új cső beépítésekor
 • Gyorsan az induláshoz
 • Minden gépmodell rendelkezik távirányítóval
 • Kis súly a könnyű szállítás érdekében
 • Az eljáráshoz specifikus tartozékok
 • Stabil és munkaterület-specifikus konstrukció, amely ellenáll a legnagyobb terhelésnek és igénybevételnek
 • Hosszú élettartam és alacsony karbantartási ráfordítás
 • Ergonomikus működés és magas szintű munkabiztonság
 • CE minősítésű.

A GRUNDOBURST 1900G max. 190 t húzóerő.

Ez lehetővé teszi a hibás csövek felújítását ND 9,84-től 31,50 hüvelykig, maximum 984,25 láb hosszúságig.

A rudak 88,58 hüvelyk hosszúak és egyenként 363,76 font súlyúak, a megengedett hajlítási sugár mindössze 180,45 láb.

CSŐFELÚJÍTÁS ND 1000 GRUNDOBURST 1900G-VEL

Alsó-Szászország fővárosától, Hannovertől délnyugatra, a Hannover – Hameln – Hildesheim városháromszög közepén található egy Springe nevű város, 30 000 lakossal és 12 városi kerülettel.

AZ IDŐ FOGLALÁSA

Springe egy modern és nyüzsgő kisváros, jól fejlett infrastruktúrával, még a föld alatt is. A város közcsatorna hálózatának teljes hossza jelenleg mintegy 550 km, amelyből hozzávetőleg 310 km a főcsatornákhoz és kb. 240 km-re a házhoz csatlakozó vezetékek. A SES (Urban drainage utilities Springe) egy gazdaságilag és szervezetileg független önkormányzati társaság, amely ennek a csatornahálózatnak az üzemeltetését, karbantartását és szervizelését végzi. Ez egyben azt is jelenti, hogy a SES nagy felelősséget visel, hiszen a legrégebbi üzemelő vízelvezető rendszerek a 19. századból származnak, állapotuk folyamatos ellenőrzést és odafigyelést igényel.

E tekintetben különös kihívást jelentett a belvárosi Harmsmühlenstraße utca szennyvízvezetéke. A Schulstraße és Schopenhauerstraße közötti szakaszon a csúcsterületen 160 m hosszon a megerősített ND 1000 betoncsövek állapota olyan rossz volt, hogy sürgős felújításra volt szükség. A könnyek és legfőképpen a korrózió több évtizeden keresztül okozott szivárgást, amely veszélyeztette a talajvizet és magát a talajt.

DÖNTŐ ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

A közbeszerzést követően a SES a velmmari Oppermann GmbH Consulting Engineers-t bízta meg a Harmsmühlenstraße csőfelújításának tervezésével. A cég valóban tud egy-két dolgot az új csőszerelések és csőfelújítások tervezéséről és tervezéséről, és nagyon jól ismeri a különböző módszerek előnyeit és hátrányait.

Ezért hamar világossá vált, hogy a helyi adottságok, valamint a föld alatti homokos, kavicsos, sőt agyagos talajban 2 m mélységben elhelyezkedő fekvés miatt csak a földalatti építési mód jöhet szóba a megrongálódott ND 1000 betonvezeték felújításánál. Minden általános körülmény azt mutatta, hogy a statikus burstlining annak minden előnyével együtt a lehető legjobb megoldást nyújtja minden tekintetben – helytakarékos, környezetbarát, gyors és gazdaságos.

https://www.youtube.com/watch?v=AB_QmYGi0E8

Mert:Az utak, járdák és fák védettek, nem kell árkot ásni

A forgalmat alig befolyásolják, a lakosokat nem zavarják

A kibocsátás és a természeti tőke felhasználása jelentősen csökken

Magas költségmegtakarítás a nyitott árkos módszerrel szemben

A munkafázisok gyorsak és a teljesítmény magas (rövid építési idő)

A már meglévő fúrási útvonalat megfelelően használják ki.

Az eredmény egy teljesen új telepítésnek felel meg.

A SZAKEMBEREK SZAKÉRTÉKE

A közeli Bad Oeynhausenből származó Kögel Bau GmbH & Co. KG céget a Springe Városi Vízelvezető Tanács nevezte ki különféle csővezeték-építések fővállalkozójának (pl. G. Csőtolás alkalmazása esővízcsövek építéséhez). A Harmsmühlenstraße 160 m hosszú szakaszának árok nélküli felújítására a Kögel Bau a Rettberg GmbH & Co KG-t bízta meg alvállalkozóként, akik sokéves tapasztalatot szereztek a csőrepesztési módszerrel, és különösen nagy sikereket értek el az illetékesekkel. GRUNDOBURST gépek a TRACTO-TECHNIK-től.

A GRUNDOBURST fúrótornyok kiválóan alkalmasak csőfelújításokra statikus csőrepesztéses módszerrel, ahol a régi cső megreped és a környező talajba kerül. Ezzel egyidejűleg új csövet lehet behúzni akár ugyanolyan, akár kisebb vagy akár nagyobb átmérőjűvel. Ezzel a fenntartható módszerrel a sérült csövek 1200 ND-ig árok nélkül cserélhetők új csövekre ugyanazon a furatútvonalon. A jól koordinált és tapasztalt „Rettberg Team” már sok ilyen trükkös feladatot elsajátított. Pont az, amire Springe-ben szükség volt.

A GÉP ALKALMASSÁGA

A régi ND 1000 vasbeton cső felszakításához a megfelelő általános feltételek mellett a GRUNDOBURST 1900G minden követelményt teljesített az alábbi teljesítőképességekkel:

 • Max. tolóerő: 716 kN
 • Max. húzóerő: 1.900 kN
 • Kezdőgödör mérete: 8 x 2 m
 • Hajtásteljesítmény: 55,1 kW 2300 ford./percnél
 • A hasadó rúd átmérője: 120 mm
 • A repesztőbot súlya: 165 kg
 • A hasadó rúd effektív hossza: 2250 mm
 • A furat méretei: 2850 x 1150 x 1000 mm

A feladat sikeres elvégzése érdekében. Szinte magától értetődő a repesztőrudak gyors bedöntése a régi csőbe és az új beépítés során a szilárd és a munkaterületnek megfelelő konstrukció a legnagyobb igénybevételhez, valamint a magas munkabiztonság és megbízhatóság.

TÖKÉLETES ÖSSZEGÉS

A gépi indítógödör belsejébe vasbeton pillér, facölöpökkel együtt (kb. 3 m mélység) került elhelyezésre, majd a GRUNDOBURST 1900G-t helyzetbe hozták és megfelelően megfeszítették. Az alkalmazott Quicklock repesztőrudak gyorsan benyomódtak a régi csővezetékbe, főként a gyors, kattanós tengelykapcsolóknak köszönhetően. A csőszerelési gödör belsejében az új PE 100 RC 990 mm külső átmérőjű és 58,2 mm falvastagságú csövet (Gyártó: SIMONA AG, Kim) PE-húzófejjel és 1060 mm külső átmérőjű tágítóval csatlakoztattuk ( pengecsíkokkal), majd a QuickLock-robbanó rúdhoz kell csatlakoztatni. A visszahúzáskor a régi betoncsövek felhasadtak és a környező talajba szorultak. Ugyanebben a munkafolyamatban a furatot kibővítették, és belehúzták az új csövet. A viszonylag alacsony burkolat miatt csak kis, 70 mm-es tágulási méretet választottak, hogy a felület ne sérüljön, ne emelkedjen fel.

A behúzási folyamat sok tapasztalatot és know-how-t, valamint a helyzetnek megfelelő átélést igényelt. A folyamat kezdetén a húzóerő 910 kN volt, és ez folyamatosan emelkedett a teljes húzás során.

folyamatban. A furathossz utolsó szakaszán, 140 m körül elérte a hihetetlen 1900 kN-t, ami megegyezik a maximális értékkel.