Keresés
Close this search box.

Mechanikus brikettálló BS 70 ipari

BS 0950 és BS 70 ipari felhasználású mechanikus brikettálló berendezés

A MECHANIKUS brikettprés berendezés sokoldalúan alkalmazható a természetben újratermelődő nyersanyagok feldolgozására új, feldolgozott kereskedelmi áru előállítása céljából. A berendezés olyan anyagok feldolgozására és préselésére szolgál, mint szalma, herefélék,széna, papír, fa és egyéb természetes anyagok, tüzelés,almozás, takarmányozás céljából.

Az alapanyag nedvességtartalma max. 12%.

Fűrészpor és asztalosipari faforgács brikettállása esetén az alapanyag 0,5-1,5 mm frakció ~70% ; 6-10 mm közötti ~ 30% összetételű lehet, darabos fát, idegen anyagot nem tartalmazhat.

A berendezés főbb egységei:

Bálabontó:

Az aknába telepített bálabontó garatba kerül a szalmabála feladásra, miután a zsineg, háló, fólia el lett távolítva róla, a bálát egy 80 késsel felszerelt bontóhenger bontja le,ezáltal a szalma előaprítása történik ~15-25 mm hosszra, innen kerül tovább a következő egységbe egy szállítócsiga segítségével.

Őrlő-szalmadaráló:

Az aprítóberendezés a még szálas szalmát kb. 20 mm-es darabokra aprítja (rostától függően), és a silóba továbbítja.

Silótartály és porfilter:

A silóban gyűlik össze a feldarabolt alapanyag, mely automatikusan vezérli a bontás intenzitását a silóban található mennyiségtől függően. A silótartály felett egy porfliter helyezkedik el,melynek célja a környezetvédelem, illetve a porkiválasztás az alapanyagból.

Mechanikusprés:

A silóból egy vízszintes és egy függőleges csigán keresztül jut el az alapanyag a brikettprésbe, mely / melyek a silótartály alatt foglalnak helyet. A présdugattyú egy kúpos csőbe sajtolja az anyagot, ami által folytonos rúd jön létre. A présszerszámok variábilis beállíthatósága lehetővé teszi a gyártott brikettminőségének és tömörségének a szabályozását. Az anyag sajtolása hozzáadott hő, kötőanyag és vegyi adalékok nélkül történik. A feldolgozott anyag sűrűségétől függően különböző termékeket nyerünk. A gyártás teljesítményét és a termék minőségét a csiga állítható fordulatszáma és az ugyan csak állítható présnyomás határozza meg az alapanyag minőségének a függvényében. A mozgó alkatrészek, amik jelentős erőfeszítésnek vannak alárendelve, speciális bronz csapágyakon mozognak, és az olajozás egy pumpával nyomás alatt tartott olajjal állandóan fenn van tartva. Az olajozási kör teljesen szolidáris a géppel, nincs jelen a hajlékony részek belsejében.Tehát a brikettállógép magas megbízhatóságot garantál, és a karbantartás költségei nagyon alacsonyak. Egy speciális, vastag, porszerű tömítés-illeszkedés garantálja a gép belső részei és a külső környezet közötti tökéletes elszigetelést. A préselő fej elő van készítve úgy, hogy diatermikus olajjal, vízzel vagy sűrített levegővel van felmelegítve vagy lehűtve a brikett előállítása során. Egy hidraulikus satu üzenetet küld a préselő fejszélének, ezen kívül lehetővé teszi a keletkezett brikettminőségének nagyfokú ellenőrzését, abban az esetben is, ha az anyag, ami táplálja a gépet, nem homogén. A legjobb minőség összetevőit az elektromos kapcsolószekrényből lehet kiválasztani. Minden kopó alkatrész speciális hőkezelt acélból van kialakítva, megnövelve ezzel az élettartamot. Az anyagnedvesség tartalmának, amiből a brikett készül, 8-12% között kell lennie, a szemcseméretnek 1-12 mm-ig variálhatónak kell lennie.

Préscsatorna:

A keletkezett folytonos brikettrudat egy kör keresztmetszetű sín vezeti a csomagolóhoz. A töltő felé haladva az anyag lehűl és ezzel még tovább nő a szilárdsága. A kivezető pálya végén áll a daraboló berendezés, mely a rudakat a megfelelő méretre aprítja.

Vezérlés:

A berendezés teljes automata vezérléssel rendelkezik, mely megkönnyíti a kezelést, lecsökkenti a kezelőszemélyzet számát és kiküszöböli az emberi mulasztást.

A berendezés telepítésének előkészítése:

A berendezés üzemeltetéséhez zárt tér(minimum +5°C) szükséges.

Helyigénye:~ 10 x 24 x 6 méter magas csarnok, 3,2 x 3,2 méteres ajtónyílással.

Előnyök:

 • Könnyen telepíthető,
 • Nagyon megbízható és hosszú élettartamú,
 • Rendkívül alacsony karbantartási és üzemeltetési költségek,
 • Rendkívül alacsony energia-és termelt arány,
 • Magas színvonalú és precíz építkezés,
 • Jó minőségű brikett előállító,
 • A legnagyobb térfogat csökkentő,
 • Visszanyert hulladék.

Felszereltség:

 • A kijövő brikettet ellenőrző berendezés
 • Védőburkolat a mozgó alkatrészeknél
 • Biztonsági kisajtó a brikett kijáratánál
 • Kis függőleges adagoló az adagolócsiga fölött szenzor az olajozáshoz szükséges olaj áramlásához
 • Elektromos kapcsolószekrény
 • 10 méter briketthűtő cső
 • 1 db brikettdaraboló Egy precíz vágás elérését teszi lehetővé, valamint a brikett hosszúságának szabályozását a működtető által indítva.

Típus: Mechanikus

BR.BS.0950

BS70

Brikett átmérője

50 mm

70 mm

Brikett hossza

megrendelő igénye szerint

Beépített teljesítmény ‘

~77 kW

~105 kW

Teljesítmény szalmára”

(150/200 kg/m3 sűrűségű anyaggal)

80-180 kg/óra

200-500 kg/óra

Teljesítmény keményfára”

(150/200 kg/m3 sűrűségű anyaggal)

100-250 kg/óra

300-800 kg/óra

Villamos hálózat

3×400 V, 50 Hz, 160 A