Keresés
Close this search box.

AUTOMATA SZALMATÜZELÉSŰ KAZÁNOK EKOPAL Bio-Eco Matic

A Bio-Eco Matic az első teljesen automatikus szalmatüzelésű szakaszos kazán. A kazán egy olyan rendszert használ, amely lehetővé teszi a teljes szalmabálák automatikus betöltését, valamint egy adagolókamrát, amely szűrőként és szárítóként is működik. A rendszer használata lehetővé teszi a szalma égési folyamatának jelentős javítását, ami idő- és anyagi megtakarítást eredményez az ügyfél számára.

Ezenkívül a Bio-Eco Matic felszerelhető automatikus hamueltávolító rendszerrel és hőcserélő tisztító rendszerrel a szervizelés maximalizálása érdekében.

A Bio-Eco Matic optimalizálja a hatékonyságot és az alacsony károsanyag-kibocsátást. 1 700 000 BTU-tól,

7 000 000 BTU-ig terjedő teljesítményével kiváló megoldás a nagy mezőgazdasági gazdaságok és vidéki közösségek számára, különösen a vidéki területeken működő cégek számára.

Típus: Bio-Eco Matic,

Üzemanyag típusa: Szalma, Gabona, Forgács,

Anyaga: Acél,

Teljesítmény: 100 – 1000 kW,

Hatásfok: 82%

A biomassza a legrégebbi és manapság legszélesebb körben használt megújuló forrás energia. Az egyik legnépszerűbb típus a biomassza szalma. Közel 30 millió tonna évente szalmát termelnek Lengyelországban,

amelyek közül néhányat leggyakrabb mint takarmány és terményszalmát. A maradék része, megközelítőleg 10-12 millió tonna, hőtermelésre használják fel. Áramtermelési célokra a szántóról betakarított szalma, formában bálákból (kerek vagy téglatest) kell tárolni a tető alá, hogy elkerüljük a nedvesedést. A kazánok maximálisan csak száraz szalmát égethet el nedvességtartalom akár 20%.

A Metalerg cég tapasztalata a a szalmát égető kazánok gyártása az 1990-es évek elejéig ér, amikor

a technológián a Dán Technológiai Intézettel együttműködve kezdtünk el. Ma a cég számos szabadalommal rendelkezik és vezető szerepet tölt be a modern szalmaégetésben a fejlődés irányának meghatározásában versenytársak és az ökológiai fűtés teljes iparágában. A szalmatüzelésű kazán vásárlása befektetés; ezért a cég arra összpontosít hogy, megoldásaik élettartama a lehető leg hosszabb legyen. Ezt bizonyítják a vásárlók, akiknél a kazánok akár húszig éve is folyamatosan működnek. A METALERG azt is feltételezte, hogy a kazán a szolgáltatását maximálisan le kell egyszerűsíteni. Így a modern komponensekre épülő vezérlők veszik át a teljes irányítást égési folyamatban.