Keresés
Close this search box.

Árokmaró traktorhoz Stehr SGF 1300

Jürgen Stehr keresztül-kasul vállalkozó. Szilárd és pragmatikus, de egyben látnok is. Hajlamos lenne azt mondani, hogy ő egy régi iskola vállalkozó, ha nem lenne az a hatalmas innovációs erő, amely a schwalmtal-storndorfi Stehr Spezialmaschinen céget fedi le. „Azok, akik nem akarnak változtatni a dolgokon a jövőre nézve, elveszítik azt, amit meg akarnak tartani.” Ez a mottója. A Stehr cég története szinte tündérmeseként hangzik.

Önjáró árkmaró helyett a traktorra szerelt marógép a Stehr Baumaschinen költséghatékony alternatívát kínál a precíz árkok építéséhez. A kívánt marási mélységtől függően három változat közül lehet választani.

Az Árokásó minden igényt kielégítő árokásásra alkalmas, pl. üres csövek, vízvezetékek, elektromos vezetékek, száloptikai vezetékek vagy vízelvezetés esetén. Keményfém hegyű marószerszámaival a gép kemény talajt mar a 6-es talajosztályig. Nemcsak Németországban, hanem egyre nagyobb érdeklődést a szél- és napenergia-források felhasználásának lehetősége iránt. Egyre tobb országszolgáltató fenntartható és klímabarát energiaszolgáltatók bővítésére. Ahhoz, hogy ezeket a berendezéseket a villamosenergia-rendszerekhez csatlakoztassa, kábelt kell fektetni.

Stehr SGF 1300 árokvágónkkal RTK támogatással a lehető legrövidebb idő alatt precíz, 0,35 m szélességű és 1,30 m mélységű vonalárkokat vághatunk, akár 600 m/h sebességgel.  A gép a hatodik talajosztályig működik, így a nehéz talaj, kövek, sziklák vagy alapozás nem akadály. Idealis például öntözőrendszerekhez.

Az erőátviteli tengely nagyon nagy nyomatékkal hajtja meg a kotrókereket, egy reduktoron keresztül. Olcsóbb és sok esetben jobb megoldás, mint egy önjáró marógép. Időt és üzemanyagot takarít meg, ha egy 8 cm-es keskeny árkot ás, nem pedig mini ásógépekkel stb., és a módszer nem igényel annyi helyet a kitermelt talaj számára. A Stehr több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik útépítéshez és talajkezeléshez szükséges speciális gépek gyártásában. A nagyobb változat (SGF 1300) 1300 mm-es vágási mélységet és 350 mm szélességet ér el. Ennek eléréséhez legalább 200 kW hajtási teljesítményű traktorra van szükség.

Széles termékválaszték:

A Stehr cég a lemeztömörítőin kívül árokvágókat, újrahasznosítókat, talajstabilizátorokat, tömörítő kerekeket, kötőanyag-szórókat, csőárok tömörítőket, szintezőlemezeket, pótkocsi -grédereket és hidraulikus csatlakozókat is kínál.

Működése: Az excentrikus hajtású vágókorongot lassan haladva a kívánt mélységbe süllyesztjük a talajba. A vágó bitek felgyorsítják az anyagot az árokból, aminek hatására az az oldalra erősített szállítószalagon landol. Ez hidraulikus hajtású, ezért a szíj sebessége fokozatmentesen állítható. Így eldönthető, hogy az ároktól milyen messze halmozzuk fel az anyagot.

A szélből és a napból származó megújuló energia egyre fontosabbá válik az egész világon. Egyre több ország fejleszti ezt a fenntartható és klímabarát energiaszolgáltatót, és kábeleket kell telepíteni, ha ezeket a rendszereket a meglévő villamosenergia-rendszerekhez kívánják csatlakoztatni.

A leggyorsabb és leggazdaságosabb módszer ezeknek a talajba való bedolgozása.

A Stehr árokvágó kerekét mechanikusan hajtja a TLT. Ehhez a kisebb változat (SGF 800) teljesítménye 80 kW. A hordozónak kb. 150 kW. Fokozatmentesen változó hajtás szükséges. A vágási szélesség 300 mm, a mélység 950 mm. A vágókorong keményfém hegyű, kerek szárral van felszerelve, ezért sziklás talajon is használható.

A Stehr Baumaschinen Európa-szerte ismertté vált kifinomult speciális építőipari gépeiről. A Hessian cég agytrösztje gyakorlatról gyakorlatra fejleszti gépeit, és rendszeres időközönként bemutatja teljesítményüket és funkcionalitásukat szakavatott közönség előtt. Az egyik ilyen alkalom volt a Stehr által október 19-én megrendezett „Future Compaction Day”, amelyre a Meeting Point.Bau csapata is elutazott. Németország minden tájáról érkeztek építőipari cégek, köztük a német fegyveres erők tagjai is, kifejezetten azért érkeztek Schwalmtalba, hogy saját szemükkel lássák a Stehr építőipari gépek egyediségét.

Tömörítési technológia magas szinten:

A rendezvény egyik legfontosabb eseménye az új SBV 160-2 Quattro lemeztömörítő első bemutatása és átadása volt, melynek a Stehr és a Leonhard Weiss építőipari cég közös fejlesztése 4,5 m munkaszélességet, 4,6 t tömeget és egy 4 x 160 kN tömörítési eredmény és területteljesítmény, amelyhez a gyártó szerint általában legalább négy tömörítőre lenne szükség. A Fendt 993-ra szerelve és az üzemanyag-takarékos terhelésérzékelős hidraulikus rendszerrel hajtva a felhasználók mindössze 30 l/h üzemanyag-fogyasztást érhetnek el Stehr szerint. A lemezek különösen meggyőzőek ütőerejüknek, 100%-ban irányított rezgéseiknek és 70 Hz-es rezgési frekvenciájuknak köszönhetően. A nem kohéziós vagy alacsony kohéziós talajtípusok hatékonyan tömöríthetők. Két átmenettel és 50 cm-es feltöltési magassággal 2500 m²/h feletti területteljesítmény érhető el.

Az Árokásó minden igényt kielégítő árokásásra alkalmas, pl. üres csövek, vízvezetékek, elektromos vezetékek, száloptikai vezetékek vagy vízelvezetés esetén. Keményfém hegyű marószerszámaival a gép kemény talajt mar a 6-es talajosztályig.