Keresés
Close this search box.

Árokmaró Stehr SGF 800

A szélből és a napból származó megújuló energia egyre fontosabbá válik az egész világon. Egyre több ország fejleszti ezt a fenntartható és klímabarát energiaszolgáltatót, és kábelek telepítése szükséges ahhoz, hogy ezeket a rendszereket a meglévő áramrendszerekhez csatlakoztassák.

A leggyorsabb és leggazdaságosabb módszer ezeknek a talajba való bedolgozása.

A Stehr árokmaró kerekét mechanikusan hajtja a TLT. Ehhez a kisebb változat (SGF 800) teljesítménye 80 kW. A hordozónak kb. 150 kW. Fokozatmentesen változó hajtás szükséges. A vágási szélesség 300 mm, a mélység 950 mm. A vágókorong keményfém hegyű, kerek szárral van felszerelve, ezért sziklás talajon is használható.

A nagyobb változat (SGF 1300) 1300 mm-es vágási mélységet és 350 mm szélességet ér el. Ennek eléréséhez legalább 200 kW hajtási teljesítményű traktorra van szükség.

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal-Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Műszaki adatok:

Vágási mélység: 800 mm

Vágási szélesség max.: von 80 mm – 250 mm

Meghajtás: kardántengelyen keresztül 27 500 Nm

Súly: 2.675 kg

Kimeneti hordozó: 150 LE-től

A hordozóegység előfeltétele: fokozatmentes CVT hajtás.

Előnyök:

• Szerelt árokvágó vágókerékként traktorokhoz.

• Gazdaságosabb és erősebb, mint egy önjáró vágó.

• Pontos árokfalak

• Közvetlen hajtás kardántengelyen keresztül, hatalmas nyomaték.

• Kevesebb kopás, mint a maróláncnál

• Kerek szárú bit ugyanaz, mint az aszfaltvágó.

Energiahatékonyság:

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepet játszik a magas energiahatékonyság, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, valamint az alacsony károsanyag- és zajkibocsátás. A hagyományos gépekhez képest több mint 50%-kal kevesebb üzemanyaggal megtérül az üzemanyag-megtakarítás.

Leírás:
A Stehr árokvágók egy új hajtási koncepció, amely rendkívül nagy nyomatékot ad át a vágófogra viszonylag kis hajtási teljesítmény mellett. A jól ismert hasonló árokmaró kerekek, amelyek szinte mindegyike Amerikából származik, önjáró gépnek készült, azonos hajtáskoncepcióval oly módon, hogy a vágókereket mindig középről hajtják a sebességváltón keresztül, így csak viszonylag kis vágási mélységek érhető el.

Hordozógép:
Tökéletes gép széles sávú bővítéshez, mivel sokszor gyorsabb, mint bármely kotrógép.
A vágókorong keményfém kerek szárú vésőkkel van felszerelve, amelyek még a talajban lévő kövek előtt sem állnak meg. Télen is, amikor a talaj 60 cm mélységig fagyott, gond nélkül használható.

Ezt a kialakítás határozza meg, mivel a hajtás középen vízszintesen van elrendezve, és mindig a megmart árok felett kell lennie. Egy további hátrány itt, hogy a hajtás/hajtómű ebben a meghajtóelrendezésben nagyon nagy hajtóerőt igényel a hordozóeszköztől. Például, ha az árkot 1,3 m mélyre kell ásni, a vágókorongnak legalább

3,5 m átmérőjűnek kell lennie. Ezekkel a hajtásrendszerekkel nagy teljesítmény és így nyomaték vész el a marószerszámon, hiszen a karok törvénye szerint erő x erőkar = terhelés x teherkar, a marókerék külső átmérőjére ható nyomaték, ahol a marószerszámok rögzítve vannak, egyre kisebbek lesznek, ahogy a kerék átmérője nagyobb lesz, a hajtás pedig a közepétől. Stehr is használja Arkhimédész kartörvényét, de fordítva – az erőt oda vezetik, ahol szükség van rá: a vágófog közelébe. Ennek az az előnye, hogy a marókerék középső csapágya az árokprofilon belül van, és 2 m összes átmérőjével rendkívül nagy nyomatékkal, kis hajtóerővel lehet marási mélységeket elérni.

Azonban ezek a marási mélységek a csőárok kialakításához szükségesek ahhoz, hogy egy csövet fagyálló módon lehessen lefektetni a talajba. Legfeljebb 35 cm széles és 1,30 m mély, keskeny árkok 0,2-0,3 km/h sebességgel = 2300 m/óra !! hogy húzzák. Egy kotrógépnek ehhez 8 óra és 160 liter üzemanyagra lenne szüksége. Egy 180 LE-s, fokozatmentes hajtású traktorral 16 liternek lennie!!! az elfogyasztott üzemanyagnak. Sok más Stehr készülékhez hasonlóan itt is ügyeltek arra, hogy a szükséges tüzelőanyaggal jobb hatékonyságot érjenek el, ugyanakkor csökkentsék a CO²-kibocsátást. Ez is hozzájárul a környezetvédelemhez. Ezzel a kombinációval keskeny árkok állíthatók elő olyan csővezetékek számára, mint a lefolyócsövek, nyomás alatti szennyvízvezetékek, vízvezetékek, elektromos vezetékek, gyökérvédő fóliák vagy árvízvédelmi panelek költséghatékony, üzemanyag-takarékos, energiatakarékos és ezért környezetbarát módon. módon a jövőben. Meghajtása reduktorral történik, amelyet egy mezőgazdasági traktor hordozójáról a kardántengely hajt meg. A sebességváltó kimenő tengelyére nagy szilárdságú, kopásálló acélból készült fogaskerék van rögzítve. Ez a fogaskerék a vágókorongon belüli külső részhez rögzített csavarokba kapcsolódik, és ezáltal a vágókorong elfordulását idézi elő. Mivel a hajtómű fogai mindig ugyanazon a ponton kapcsolódnak a csavarok oldalához, ezek úgy vannak kialakítva, hogy kopás esetén néhány centiméterrel tovább forduljanak. Ez lehetővé teszi a csavarok többszöri használatát. A vágókorong kúpos illeszkedése szoros illeszkedést biztosít. A tényleges rögzítés a hordozóra egy globálisan szabványosított 3 pontos vonóhorog segítségével történik, ahogyan minden traktoron megtalálható. Ennek az az előnye, hogy a maróberendezés költséges adaptáció nélkül globálisan adaptálható a meglévő hordozóeszközökhöz. A marókorong keményfém csákányokkal van felszerelve, amelyek nem állnak meg a talajban lévő köveknél. A tesztfázis télen zajlott, amikor a talaj 60 cm mélységig fagyott volt: a Stehr marókorongnak nem volt gond. Miután a több mint 100 órán át tartó teszt véget ért a Stehr-i tesztterületen, a hó elolvadt és az összetört bazaltkövek is láthatóak voltak, Stehr egyöntetű volt: Ismét valami igazán nagyot alkottunk.

Stehr… Innováció a kábelfektetésben

A kábelek és vezetékek talajba fektetésére különféle módszereket alakítottak ki. A leghíresebb az árok létrehozása kotrógéppel. Ez a folyamat költségigényes, időigényes, és a technika legújabb állása miatt már nem korszerű. Ma már van néhány más módszer is a kábelek vagy vezetékek lefektetésére. A gyakorlatban ismertek a kábelekék, amelyek segítségével hatalmas erőkifejtéssel egy lerakó kardot húznak át a talajon. A kábelek vagy vezetékek betáplálása kívülről, a késen elhelyezett kábelcsatornákon keresztül történik, amelyeket az eke által nyitott résben tárolnak Aszfalt, beton, köves vagy egyéb kemény talajréteg esetén ez az eljárás nem lehetséges. Itt gyakran használnak árokmarót, amely marással árkot hoz létre. Gyakran felmerül a probléma, hogy a talaj vagy a fagyvédő réteg becsúszik a lezárt talajréteg alá.

Az árkok visszatöltésénél továbbra is az a probléma, hogy a hagyományos tömörítő berendezések ezekben a szűk árkokban nem tudják kellőképpen tömöríteni a talajterületeket. Emiatt üregek képződhetnek, és a teherbíró képesség már nem garantált. Az elszámolási kár a magas nyomon követési költségek kapcsán keletkezik. A Hessian Schwalmtalból származó Stehr cég – időközben világszerte problémamegoldóként ismert – árokvágóit fokozatmentes meghajtású traktorokhoz optimalizálta. Marási mélység 400-1400 mm, szélesség 150-360 mm lehetséges. Ennek különlegessége, hogy egyszerű fizikai képleteket alkalmaznak: F = m ■ a F = erő Newtonban m = tömeg kilogrammban a = gyorsulásmérő / s. Az őrölt anyagot a marással a házban lévő elválasztó szerkezethez dobja a kerék. Ily módon a forgó vágókorong forgástengelye által sugárirányban generált nagyobb centrifugális erőnek megfelelően a nehezebb, nagy térfogatú anyagok, mint például a nagyobb kövek stb. a vágókorong külseje felé kerülnek az elválasztó eszközön keresztül, majd lerakódnak. az árokhoz.