Keresés
Close this search box.

Árokmaró Stehr SGF 600 DL

Leírás:

Marástechnológiák és árokásás
Az árokvágási eljárásokat keskeny csőárkok marására használják aszfaltban vagy talajban. Miután a csőköteget a csőárokba feszített állapotban lefektették, az útfelület/talaj újra feltöltődik és lezáródik, és a Stehr tömörítő kerékkel újra tökéletesen tömöríthető. Stehr egy egyszerű fizikai trükköt alkalmaz, hogy a finom, laza anyag egyenesen visszazuhanjon az árokba. A durvább, nehéz kőanyagot a maródob forgása erősebben felgyorsítja és így messzebbre, oldalra dobja. A könnyebb, finom anyag egy része közvetlenül visszaesik az árokba, beburkolja és lefedi a kábelt.

Hordozó:

A traktorokhoz való tartozékként tökéletes gép sokszor gyorsabb, mint bármely kotrógép.
A marókorong keményfém csákányokkal van felszerelve, amelyek nem állnak meg a talajban lévő köveknél. Télen is, amikor a talaj 60 cm mélyen fagyott, gond nélkül használható.

Műszaki adatok:

 • Marási mélység: 600 mm
 • Marási szélesség: 150 mm
 • Súly: 1400 kg
 • Erőszállító: 100 LE
 • Előfeltétel hordozóeszköz: fokozatmentes varió hajtás.

Előnyök:

 • Rögzíthető árokvágó vágókerékként traktorokhoz
 • Gazdaságosabb és erősebb, mint egy önjáró kormányrúd
 • Pontos árokfalak
 • Közvetlen hajtás TLT -n keresztül, rendkívül nagy nyomaték
 • Kevesebb kopás, mint a maróláncnál
 • A hegyes szárú véső ugyanaz, mint az aszfaltmaró.

Energiahatékonyság:

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepet játszik a magas energiahatékonyság, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, valamint az alacsony szennyezőanyag- és zajkibocsátás. A hagyományos gépekhez képest több mint 50%-kal kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett az amortizáció csak az üzemanyag-megtakarításon keresztül történik.

Stehr… Innováció a kábelfektetésben

Síe/7r SGF árokmaró hajtásrendszere
A Steftr szerelt árokmarók egy új hajtási koncepciót képviselnek, amely rendkívül nagy nyomatékot ad át a vágófogra viszonylag kis hajtási teljesítmény mellett. Mivel a jól ismert, hasonló árokvágó kerekeket, amelyek szinte mindegyike Amerikából származik, önjáró gépnek, azonos hajtáskoncepcióval tervezték úgy, hogy a vágókorongot mindig középről hajtják a sebességváltón keresztül, csak viszonylag kis vágásmélység érhető el. Ezt a kialakítás határozza meg, mivel a hajtás középen vízszintesen van elrendezve, és mindig a megmart árok felett kell feküdnie. Egy másik hátrány itt az, hogy ebben a meghajtóelrendezésben a hajtás/hajtómű nagyon nagy hajtóerőt igényel a hordozóeszköztől. Például, ha az árkot 1,3 m mélyre kell vágni, a vágókeréknek legalább 3,5 m átmérőjűnek kell lennie. Ezekkel a meghajtási rendszerekkel nagy teljesítmény és így nyomaték veszít a marószerszámon, mert az áttétel törvénye szerint.
Erő x erőkar = terhelés x teherkar
a forgatónyomaték a marókerék külső átmérőjén, ahol a marószerszámok vannak rögzítve, egyre kisebb lesz, ahogy a kerék átmérője nagyobb lesz, és a hajtás a középpontból történik. Stehr a kar arkhimédészi törvényét is használja, de fordítva – az erőt oda vezetik, ahol szükség van rá: közel a marófoghoz. Ennek az az előnye, hogy a marókerék középső csapágya az árokprofilon belül van, és 2 m összes átmérővel, kis hajtási erő mellett, rendkívül nagy nyomatékkal marási mélység érhető el. Azonban ezek a marási mélységek a csőárok kialakításához szükségesek a cső fagyálló talajba fektetéséhez. Legfeljebb 35 cm széles és 1,30 m mély, keskeny árkok 0,2-0,3 km/h = 200 – 300 m/h munkasebességgel! Egy kotrógépnek ehhez 8 óra és 160 liter üzemanyagra lenne szüksége.
240 LE-s, fokozatmentes hajtású traktorral 16 liter kellene!!! elfogyasztott üzemanyag. Sok más Stehr készülékhez hasonlóan itt is ügyeltek arra, hogy a szükséges tüzelőanyaggal jobb hatékonyságot érjenek el, ugyanakkor csökkentsék a CO2-kibocsátást. Ez is hozzájárul a környezetvédelemhez. Ezzel a kombinációval a jövőben szűk árkok állíthatók elő olyan csővezetékek számára, mint a lefolyócsövek, nyomás alatti szennyvízvezetékek, vízvezetékek, elektromos vezetékek, gyökérvédő fóliák vagy árvízvédelmi panelek költséghatékonyan, üzemanyag-takarékosan, energiatakarékosan. és ezáltal környezetbarát módon. A hajtást egy redukciós hajtómű biztosítja, amelyet a kardántengely hajt meg egy mezőgazdasági traktoról. A sebességváltó kimenő tengelyére egy nagy szilárdságú, kopásálló Barmen acélból készült fogaskerék van rögzítve. Ez a fogaskerék a marókorongon belüli külső részhez rögzített csavarokhoz kapcsolódik, és ezáltal a marókerék forgását okozza.
Mivel a hajtómű fogai mindig ugyanazon a ponton kapcsolódnak be a csavarok fiánkénjébe, ezek úgy vannak kialakítva, hogy kopás esetén néhány centiméterrel tovább forduljanak. Ez lehetővé teszi a csavarok többszöri használatát. A marókorong kúpos illeszkedése szoros illeszkedést biztosít. A tényleges rögzítés a tartószerkezethez egy globálisan szabványosított 3 pontos függesztőberendezéssel történik, ahogyan minden traktoron megtalálható.
Ennek az az előnye, hogy a maróberendezés globálisan hozzáigazítható a meglévő hordozóeszközökhöz költségigényes adaptáció nélkül. A marókorong keményfém csákányokkal van felszerelve, amelyek nem állnak meg a talajban lévő köveknél. A tesztfázis télen zajlott, amikor a talaj 60 cm mélységig fagyott volt: a Stehr marókorongnak nem volt gond. Miután a teszt több mint 100 órája véget ért a Stehr-i tesztterületen, a hó elolvadt, és láthatóak voltak a széttört bazaltkövek, Stehr egyetértett:

A finomabb, kisebb sűrűségű anyagot közvetlenül a mart árokba vezetik vissza. Ezzel az egyszerű, de hatékony eljárással az őrlési folyamat során a durvább és finomabb anyagokat választják el egymástól. A finom, fellazított anyagon nagyobb erőfeszítés nélkül áthúzunk egy ék alakú fektetőeszközt a marás irányában, és a kábelt vagy az üres csövet óvatosan belefektetjük a finom anyagba. A várárok falai már nem dőlhetnek be. A durvább anyagot ezután a Stehr 6 irányú szintezőkéssel töltik fel. Különlegessége, hogy a penge közvetlenül a hordozóeszköz kerekei elé tolja az anyagot, és azon haladva azonnal előtömöríti. A keskeny kompresszorkereket ezután után tömörítésre használják. Ezzel az eljárással óránként több mint 500 méteres teljesítmény érhető el.

A Ste/w hajtáskoncepció SGF:

Videó: SGF 600:

Videó: SGF 800:

Videó: SGF 1300: