Keresés
Close this search box.

Árokmaró Stehr SGF 1000

A Stehr gépeknél mindig nagy szerepet játszik a magas energiahatékonyság, a gazdaságos üzemanyag-fogyasztás, valamint az alacsony szennyezőanyag- és zajkibocsátás. A hagyományos gépekhez képest több mint 50%-kal kisebb üzemanyag-fogyasztás mellett az amortizáció csak az üzemanyag-megtakarításon keresztül történik.

Leírás:

A Stehr árokmarók egy új hajtási koncepciót képviselnek, amely rendkívül nagy nyomatékot ad át a vágófogaknak viszonylag kis hajtási erővel. Mivel a jól ismert hasonló árokvágó kerekek, amelyek szinte mindegyike Amerikából származik, önjáró gépek, azonos hajtáskoncepcióval, és úgy vannak megtervezve, hogy a vágókorongot mindig középről hajtsák a sebességváltón keresztül, csak viszonylag kis vágásmélység érhető el. További információk letölthető PDF tájékoztatónkban találhatók.

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal-Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Műszaki adatok:

 • Marási mélység: 1000 mm
 • Marási szélesség: 150-250 mm
 • Meghajtás: kardántengelyen keresztül 27 500 Nm
 • Súly: 3.935 kg
 • Erőszállító: 150 LE-től
 • Előfeltétel hordozóeszköz: fokozatmentes varió hajtás.

Előnyök:

 • Rögzíthető árokvágó vágókerékként traktorokhoz
 • Gazdaságosabb és erősebb, mint egy önjáró kormányrúd
 • Pontos árokfalak
 • Közvetlen hajtás TLT-n keresztül, rendkívül nagy nyomaték
 • Kevesebb kopás, mint a maróláncnál
 • A hegyes szárú véső ugyanaz, mint az aszfaltmaró.

Hordozógép:

Tökéletes gép a széles sávú bővítéshez, mert sokszor gyorsabb, mint bármely kotrógép.
A marókorong keményfém csákányokkal van felszerelve, amelyek nem állnak meg a talajban lévő köveknél. Télen is, amikor a talaj 60 cm mélyen fagyott, gond nélkül használható.

„Vállalkozóként szeretne egy lépéssel a versenytársak előtt járni? Vannak ötletei arra vonatkozóan, hogyan lehetne csökkenteni vállalata energia- vagy erőforrás-felhasználását?

Schwalmtal-Storndorf. Az erdei vagy kavicsos út építése egy dolog – a hosszú távú karbantartás a fenntartható értékmegőrzés érdekében egy másik dolog. Ezen szerkezetek különböző típusú károsodásai eltérő intézkedéseket és építési módszereket igényelnek. Különösen nagy kihívást jelent a természeti katasztrófák utáni feldolgozás, mint például a heves esőzések, az árvízkárok vagy a nehéz tehergépjárművek átlagon felüli használata.

Gazdaságosabb és erősebb, mint egy önjáró maróberendezés:


 • Közvetlen hajtás kardántengelyen keresztül, rendkívül nagy nyomaték
  Kevesebb kopás, mint egy marólánc
  Kerek szárú véső ugyanaz, mint az aszfaltvágó.

Síe/7r SGF árokmaró hajtásrendszere
A Steftr szerelt árokmarók egy új hajtási koncepciót képviselnek, amely rendkívül nagy nyomatékot ad át a vágófogra viszonylag kis hajtási teljesítmény mellett. Mivel a jól ismert, hasonló árokvágó kerekeket, amelyek szinte mindegyike Amerikából származik, önjáró gépnek, azonos hajtáskoncepcióval tervezték úgy, hogy a vágókorongot mindig középről hajtják a sebességváltón keresztül, csak viszonylag kis vágásmélység érhető el. Ezt a kialakítás határozza meg, mivel a hajtás középen vízszintesen van elrendezve, és mindig a megmart árok felett kell feküdnie. Egy másik hátrány itt az, hogy ebben a meghajtóelrendezésben a hajtás/hajtómű nagyon nagy hajtóerőt igényel a hordozóeszköztől. Például, ha az árkot 1,3 m mélyre kell vágni, a vágókeréknek legalább 3,5 m átmérőjűnek kell lennie. Ezekkel a meghajtási rendszerekkel nagy teljesítmény és így nyomaték veszít a marószerszámon, mert az áttétel törvénye szerint.

Erő x erőkar = terhelés x teherkar
a forgatónyomaték a marókerék külső átmérőjén, ahol a marószerszámok vannak rögzítve, egyre kisebb lesz, ahogy a kerék átmérője nagyobb lesz, és a hajtás a középpontból történik. Stehr a kar arkhimédészi törvényét is használja, de fordítva – az erőt oda vezetik, ahol szükség van rá: közel a marófoghoz. Ennek az az előnye, hogy a marókerék középső csapágya az árokprofilon belül van, és 2 m össz átmérővel, kis hajtási erő mellett, rendkívül nagy nyomatékkal marási mélység érhető el. Azonban ezek a marási mélységek a csőárok kialakításához szükségesek a cső fagyálló talajba fektetéséhez. Legfeljebb 35 cm széles és 1,30 m mély, keskeny árkok 0,2-0,3 km/h = 200 – 300 m/óra sebességgel I! hogy húzzák. Egy kotrógépnek ehhez 8 óra és 160 liter üzemanyagra lenne szüksége.
240 LE-s, fokozatmentes hajtású traktorral 16 liter kellene!!! elfogyasztott üzemanyag. Sok más Stehr készülékhez hasonlóan itt is ügyeltek arra, hogy a szükséges tüzelőanyaggal jobb hatékonyságot érjenek el, ugyanakkor csökkentsék a CO2-kibocsátást. Ez is hozzájárul a környezetvédelemhez. Ezzel a kombinációval a jövőben szűk árkok állíthatók elő olyan csővezetékek számára, mint a lefolyócsövek, nyomás alatti szennyvízvezetékek, vízvezetékek, elektromos vezetékek, gyökérvédő fóliák vagy árvízvédelmi panelek költséghatékonyan, üzemanyag-takarékosan, energiatakarékosan. és ezáltal környezetbarát módon. A hajtást egy redukciós hajtómű biztosítja, amelyet a kardántengely hajt meg egy mezőgazdasági traktor hordozójáról. A sebességváltó kimenő tengelyére egy nagy szilárdságú, kopásálló Barmen acélból készült fogaskerék van rögzítve. Ez a fogaskerék a marókorongon belüli külső részhez rögzített csavarokhoz kapcsolódik, és ezáltal a marókerék forgását okozza.
Mivel a hajtómű fogai mindig ugyanazon a ponton kapcsolódnak be a csavarok fiánkénjébe, ezek úgy vannak kialakítva, hogy kopás esetén néhány centiméterrel tovább forduljanak. Ez lehetővé teszi a csavarok többszöri használatát. A marókorong kúpos illeszkedése szoros illeszkedést biztosít. A tényleges rögzítés a tartószerkezethez egy globálisan szabványosított 3 pontos függesztőberendezéssel történik, ahogyan minden traktoron megtalálható.
Ennek az az előnye, hogy a maróberendezés globálisan hozzáigazítható a meglévő hordozóeszközökhöz költségigényes adaptáció nélkül. A marókorong keményfém csákányokkal van felszerelve, amelyek nem állnak meg a talajban lévő köveknél. A tesztfázis télen zajlott, amikor a talaj 60 cm mélységig fagyott volt: a Stehr marókorongnak nem volt gond. Miután a teszt több mint 100 órája véget ért a Stehr-i tesztterületen, a hó elolvadt, és láthatóak voltak a széttört bazaltkövek, Stehr egyetértett:

Stehr… Innováció a kábelfektetésben

A kábelek és vezetékek talajba fektetésére különféle módszereket alakítottak ki. A leghíresebb az árok létrehozása kotrógéppel. Ez a folyamat költségigényes, időigényes, és a technika legújabb állása miatt már nem korszerű. Ma már van néhány más módszer is a kábelek vagy vezetékek lefektetésére. A gyakorlatban ismertek a kábelekék, amelyek segítségével hatalmas erőkifejtéssel egy lerakó kardot húznak át a talajon. A kábelek vagy vezetékek betáplálása kívülről, a késen elhelyezett kábelcsatornákon keresztül történik, amelyeket az eke által nyitott résben tárolnak Aszfalt, beton, köves vagy egyéb kemény talajréteg esetén ez az eljárás nem lehetséges. Itt gyakran használnak árokmarót, amely marással árkot hoz létre. Gyakran felmerül a probléma, hogy a

Talaj vagy a fagyvédő réteg becsúszik a lezárt talajréteg alá.

Az árkok visszatöltésénél továbbra is az a probléma, hogy a hagyományos tömörítő berendezések ezekben a szűk árkokban nem tudják kellőképpen tömöríteni a talajterületeket. Emiatt üregek képződhetnek, és a teherbíró képesség már nem garantált. Az elszámolási kár a magas nyomon követési költségek kapcsán keletkezik. A Hessian Schwalmtalból származó Stehr cég – időközben világszerte problémamegoldóként ismert – árokvágóit fokozatmentes meghajtású traktorokhoz optimalizálta. Marási mélység 400-1400 mm, szélesség 150-360 mm lehetséges. Ennek különlegessége, hogy egyszerű fizikai képleteket alkalmaznak: F = m ■ a F = erő Newtonban m = tömeg kilogrammban a = gyorsulásmérő / s. Az őrölt anyagot a marással a házban lévő elválasztó szerkezethez dobják. kerék. Ily módon a forgó vágókorong forgástengelye által sugárirányban generált nagyobb centrifugális erőnek megfelelően a nehezebb, nagy térfogatú anyagok, mint például a nagyobb kövek stb. a vágókorong külseje felé kerülnek az elválasztó eszközön keresztül, majd lerakódnak. az árokhoz.

A finomabb, kisebb sűrűségű anyagot közvetlenül a mart árokba vezetik vissza. Ezzel az egyszerű, de hatékony eljárással az őrlési folyamat során a durvább és finomabb anyagokat választják el egymástól. A finom, fellazított anyagon nagyobb erőfeszítés nélkül áthúzunk egy ék alakú fektetőeszközt a marás irányában, és a kábelt vagy az üres csövet óvatosan belefektetjük a finom anyagba. A várárok falai már nem dőlhetnek be. A durvább anyagot ezután a Stehr 6 irányú szintezőkéssel töltik fel. Különlegessége, hogy a penge közvetlenül a hordozóeszköz kerekei elé tolja az anyagot, és azon haladva azonnal előtömöríti. A keskeny kompresszorkereket ezután utótömörítésre használják. Ezzel az eljárással óránként több mint 500 méteres teljesítmény érhető el.