Keresés
Close this search box.

AMMÓNIA LERAKODÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA

AMMÓNIA LERAKODÁSOK ELTÁVOLÍTÁSA

NAPELEMEK TISZTÍTÁSA STABIL TETŐKÖN NAPKEFEVEL

A szolárparkok és a napelemes telepítés szilárdan bevett eszközzé váltak. Igény van a tiszta és költséghatékony energiára. Ha egy napelemes rendszer moduljai elszennyeződnek, az ebből eredő teljesítménycsökkenés általában jelentős gazdasági veszteséggel jár. Ennek az az oka, hogy a napelemes rendszer moduljain lévő szennyeződés vagy szennyeződés azonnal csökkenti a megfelelő fényelnyelést. Ennek eredményeként a teljes napelemes rendszer gazdasági hatékonysága csökken. A pollen és virágpor, madárürülék és például a légszennyezés mellett egyéb speciális szennyeződések is előfordulhatnak. Különösen a mezőgazdasági szektorban az istállótetőn elhelyezett szolárberendezések gyakran vannak kitéve az istállóból származó különféle porok és aeroszolok, például a takarmány- és betakarítási por vagy az ágynemű további veszélyének. És fennáll az egyéb szennyeződések és szennyeződések miatti kellemetlenségek veszélye is. Ennek az az oka, hogy az istállótetőket jellemzően megfelelő szellőzőrendszerekkel látják el. Az időjárási és egyéb környezeti hatások okozta szennyeződések mellett a mindenkori elszívott levegő ammónia lerakódások formájában hat a napelemekre. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a távozó levegő ammóniából áll (vagy tartalmaz). Amint az elszívott levegő a szellőzőrendszeren keresztül a szabadba kerül, páralecsapódás lép fel, ami ammónia lerakódásokat eredményez.

Biztosítsa a napelem működőképességét az istállóban hatékony tisztítással

Víz és megfelelő tisztítószer nélkül soha nem érhető el a kívánt eredmény. Annak érdekében, hogy a napelemek valóban tiszták legyenek, és a napelem erejét istállóként is teljes mértékben ki tudja használni, bízzon SunBrush tisztítórendszerünkben és SunBrush Blue tisztító szerünkben. Ez a kombináció biztosítja, hogy az ammónia mindig megbízhatóan és hatékonyan kerüljön eltávolításra, amely szennyeződés egyébként tartósan megakadályozná a napelemek maximális teljesítményét. Ráadásul a SunBrush tisztítórendszernek köszönhetően nem kell saját kezűleg felmennie az istállótetőre. Ehelyett egy joystick segítségével szabályozhatja az ammónia eltávolítását a talajból.

Az ammónia eltávolítása a napelemekről növeli a hatékonyságot

Átlagosan akár 30 százalékos hozamkiesést is tapasztalhat a tetőn elhelyezett napelemek szennyeződése miatt. Az ammónia és egyéb szennyeződések eltávolítása ezért mindig elengedhetetlen tényező. SunBrush tisztítórendszerünk vízzel és SunBrush Blue tisztító szerünkkel kombinálva gyors, megbízható és mindenekelőtt rendkívül hatékony tisztítást biztosít. A napelem telepítése egy istállóra csak akkor igazán körültekintő döntés – és csak akkor hoz hozamot –, ha garantált a maximális teljesítmény.

Ammónia lerakódások a napelem modulokon

Főleg a mezőgazdasági állattenyésztésben a makacs szennyeződéseket a tetőn lévő szellőzőrendszerek (pl. gerincszellőzők) termelik. Ammónia, por, stabil levegő stb. keveréke jut el a napelem modulok közelébe a gerincszellőzőn keresztül, mielőtt azonnal lecsapódik és leülepszik. Ez idővel makacs, ragadós réteget hoz létre, amelyre az időjárás okozta szennyeződések viszont még jobban rátapadnak. Emiatt a mezőgazdasági épületek napelemes rendszereit gyakran erős szennyeződések érik, és így akár 30%-os hozamveszteséget is okozhatnak.

Napelemes tisztítás a mezőgazdaságban

Kerülje el ezt a hozamcsökkenést, és tartsa rendszerét gazdaságosan és jövedelmezően a SunBrush rendszerrel végzett rendszeres karbantartással és tisztítással.

Ammónia eltávolítása SunBrush Mobil-al

Az intelligens tisztítószer a SunBrush Blue speciális tisztítószerrel biztosítja a napelem modulok kíméletes és hatékony tisztítását – még a makacs szennyeződésektől is, mint például az ammónia. A SunBrush® mobil szinte bármilyen traktorra, kotrógépre vagy teleszkópos rakodóra egyszerűen felszerelhető. Például a napenergiával történő tisztítás vezetés közben is megtörténhet a rugalmas, forgatható kefehengernek köszönhetően, amelyet a traktorról egy joystick segítségével vezérelnek. Ez garantálja a fotovoltaikus rendszer alapos és kíméletes tisztítását, ami állandó hozamhoz és hosszú élettartamhoz vezet . A szabadalmaztatott „WashTronic” rendszer biztosítja a folyamatos felületszint-kiegyenlítést egyenetlen felületekkel végzett munka során, valamint egyenletes kefenyomást a modulokon. A csatlakoztatott (szivattyúval felszerelt) tartálynak köszönhetően a tisztítási folyamat során mindig biztosított a megfelelő vízellátás. Továbbá a hatékonyság növelhető a diagnosztikai funkcióval és a meleg vizes tisztítással, amely különösen alkalmas erősen szennyezett modulok kezelésére.

Az Ön előnyei a SunBrush Mobil segítségével

szabadalmaztatott SunBrush® mobil napelemes tisztítórendszer számos előnnyel rendelkezik:

  • A karon található 180 fokban elforgatható eszköz rugalmas tisztítási műveletet tesz lehetővé
  • A „WashTronic” garantálja az egyenletes érintkezési nyomást és ezáltal a felületi kiegyenlítést a tisztítási folyamat során az egyenetlenségek ellenére
  • A napelemes tisztítóberendezés szinte minden kereskedelemben kapható járműre felszerelhető
  • A vízellátás csapadékmentes napokon is garantált
  • Száraz tisztítási műveletekre is alkalmas
  • Útban a napkollektoros tisztítóhelyre és onnan a kefe könnyen oldalirányú helyzetben rögzíthető
  • A napelem modulok tisztítása megszakítás nélkül történhet
  • Bővíthető további funkciókkal.