Keresés
Close this search box.

Önjáró, professzionális faaprító Albach SILVATOR 2000 a

Albach SILVATATOR 2000 a professzionális faaprító

A Albach Silvator 2000 egy önjáró faapríték készítőgép nehéz üzemi körülményekre. Az innovatív technológia és a hatalmas méretű gép, kifejezetten a jelenlegi igényeknek kielégítésére készült az erdészeti ágazat számára. A Albach Silvator 2000 mozgékony és rugalmas. A gép alkalmas a gépi rakodásra, hogy ezáltal is rendkívülien nagy mennyiségben gazdaságosan állítsa elő a homogén chippet. A rendkívülien nagy betápláló csatorna 1200 mm/1730 mm-ig még a 98 cm vastagságú törzsek befogadására is alkalmas ezzel garantálva, szinte nem létezik olyan helyzet ahol a Silvator 2000 faaprító kudarcot vallana. Optimális körülmények között a legnagyobb teljesítmény érhető el a termelésben az elektronikus irányításnak köszönhetően, mely biztosítja az összhangot a gép valamennyi részegysége között. A kabin a magasságban és 180 fokban mozgatható, így az üzemeltető mindig tökéletes rálát a működés valamennyi folyamatára. A kezelőkabint a Silvator 2000-ben ergonómiai szempontok alapján tervezték, és hozták létre. A kezelő a Silvator 2000-ben, egy fűtött és légkondicionált kabinból irányíthatja, felügyelete alatt tarthatja a gép minden működési fázisát. A kabin a tökéletes és biztonságos rálátás érdekében magasságba 4,6 méterig állítható és 180 fokban fordítható. A Silvator 2000-ben is nagyvonalúan kialakított kabin, és ablaktörlővel ellátott üvegfelületek, még párás, esős időben is, biztonságos körülményeket létesítettek a Silvator 2000 irányításához. A készülék alaptartozéka, az elektromosan állítható fűtött,pneumatikusan behúzható tükrök a vezető optimális ráláthatósága érdekében. A rugalmasan rögzített vezetőfülke, védi a kezelőt a működés által keltett rezgésektől.

Az ellenőrzés és az irányítás a 2000 Silvator valósághű körülmények között zajlik, és az ellenőrzés végrehajtása innovatív. Így lehetséges, hogy a darut optimálisan lehet működtetni. Hatékonyan nyomon lehet követni az összes futófolyamatot a színes terminálon. A vezető előtt a legfontosabb komponensek jelennek meg. Az aprítót és fúvótornyot így is lehet ellenőrizni, mivel a motor és a hidraulika rendszer minden része a fülkéből irányítható. Látható az automatikus nyomáskiegyenlítődése a daru működtetéséhez. Ez a vezérlést egyikre mentális jeladó biztosítja, amely meg található a jobboldali ellenőrző konzolon. A felhasználó beállíthatja a terminál a személyes szükségleteinek kielégítésére. A 12 kés annak biztosítéka, hogy a feldolgozott chip egységes, és ezért a lehető legjobb minőség érhető el vele. Az így szerelt kés teszi lehetővé, hogy a vágás folyamatos, nyugodt és könnyed legyen. A terminál feladata, hogy védje a gépet a túlterheléstől és biztosítsa a minimális kopás. A kések anyaga ( HARDOX) is minimalizálja a karbantartási költségek Silvator 2000-ben. A Silvator 2000-ben könnyen elérhető és megvalósítható a karbantartás valamennyi művelete. A ventilátor által vezérelt Hydral-ban egy intelligens áramkör lehetővé teszi, hogy a rotorsebessége állandó szinten tartható akkor is, ha változik a motor fordulatszáma. Az úgynevezett mini-joystickkal lehet mozgatni bármilyen helyzetbe a kifúvótornyot, hogy egyenletesen adagolja a kész terméket a szállító járműre. A Silvator 2000-re épített daru a típus 5110 F. A maximális felszedési távolság 10,10 méter és terhelhetősége a végponton egy tonna.. Fejlett technológiával rendelkező Silvator meghajtását, speciális hidrosztatikus tengelyek biztosítják.

A Silvator 2000 energia ellátásáról egy 612 LE-ős Mercedes motor gondoskodik, ez azt jelenti, hogy az önjáró chipper elég erős és innovatív hajtáslánca és automatikus irányításának köszönhetően minden részegysége optimális rőt használ fel,ezzel biztosítja a környezetkímélő működést. A tervezők célja az volt, hogy egy felhasználóbarát, kis szervizigényű, de nagy hatékonyságú önjáró faaprítót hozzanak létre, még mostoha körülmények között is biztos munkaeszközt biztosítsanak az erdészetek és erőművi beszállítók részére.

Műszaki adatok:

Motor

Mercedes OM 502 LA V8 hengeres ECE 24

Teljesítménye 1600 f/min kW/LE

450/612

Hegerek térfogata cm3

16 000

Üzemanyagtartály liter

1 300

Meghajtása 2 sebességes

Hidrosztatikus

Max. sebessége km/h

44

Aprítórész

Befogadó garat mérete mm

1 230 / 1 730

Max. nyitás mm

980

Rotor fordulatszáma f/min.

500

Max. Aprítási teljesítménye m3

330

Rotor átmérője mm

1 040

Kések száma db.

12

Behúzó hengerek száma (db.)

2 fekvő/2 álló