Keresés
Close this search box.

A SZOLÁRRENDSZER TISZTÍTÁSÁNAK OKAI

Bármilyen haszongépjárműre szerelhető

Szerelje fel a járműre, rögzítse a tartályt hátul, és rögzítse a joystickot a tapadókorong segítségével – a szolárrendszerek tisztítása nem is lehetne egyszerűbb. Szeretne többet megtudni a technikai részletekről? A „Termék” menüpont alatt minden fontos információt megtalál a napelemes rendszereinek tisztításával kapcsolatban.

Bővítmények a hatékonyság növelése érdekében

A SunBrush® mobil további intelligens funkciókkal és kiegészítőkkel bővíthető a maximális hatékonyság érdekében. A SunBrush® mobil Diagnostics hozzáadása lehetővé teszi a hatékony tisztítás és a moduldiagnosztika egy lépésben történő kombinálását. A SunBrush Hot Water segítségével gyengéd tisztítás érhető el előmelegített vízzel. A SunBrush Tank System hatékony munkát biztosít, és optimalizálja mind a tisztítási folyamatot, mind az időgazdálkodást.

Egyedülálló mobil tisztító megoldás

Az integrált nedves tisztító rendszer lehetővé teszi a napelemes rendszer optimális, mégis kíméletes tisztítását. Ez különösen alkalmas nagyméretű napelemes berendezésekhez. A vegytisztítás ideális megoldás a szennyeződések, például homok eltávolítására. A SunBrush spirál alakú keféinek köszönhetően a napkollektoros rendszert különös gonddal tisztítják.

Napelemes tisztító megoldásunk alkalmazási területei

Különösen az olyan sivatagi területeken, mint Dubaj vagy Szenegál, gyakran jelent problémát a homok és a por. A SunBrush napkollektoros tisztítóberendezések itt is az optimális megoldást jelentik, hiszen száraz és nedves tisztításra egyaránt használhatóak. A víztakarékos tisztítóberendezések ugyanis optimális eredményt érnek el a fotovoltaikus rendszerek rendszeres tisztítása során. A jól bevált szoláris tisztítóberendezések a következő alkalmazásokhoz használhatók: Tetőtisztítás, Szolárpark tisztítása, Ammonia lerakodások, Hó, Homok, és Madárürülék.

Jó okok arra, hogy a SunBrush® mobil napelemes rendszer tisztítását válassza

Csökkentse a termésveszteséget: A madárürülék, a por és a gyakori esőzések által okozott egyéb szennyeződések napi terhet jelentenek a napelemes rendszerben. Emiatt maga a napelemes létesítmény, amelyet jelentős költséggel napenergia előállítására építettek, megnövekedett költségtényezőt jelent. A tisztítóeszközök – például a SunBrush Mobile napelemes tisztítórendszer – beszerzése nemcsak a napelemes rendszer vizuális benyomása szempontjából meghatározó, hanem mindenekelőtt az ebből eredő anyagi megtérülés csökkenése miatt is. Ez jelentősen csökkenti befektetésének energia- és pénzügyi hozamát. A hozamkiesés ellensúlyozására egy napelemes tisztítórendszer, például a SunBrush® mobil megvásárlása szükséges. Különösen azért, mert a tisztítóberendezés nem csak a napkollektoros berendezésnek kölcsönöz csillogó új megjelenést, hanem növeli a hozamot, karbantartja a modulokat és biztosítja azok működési teljesítményét!

Kerülje el az amortizációt: 

Akár 30%-os hozamveszteség is a napelemes rendszerek tisztításának hiányából adódik. Ha egy kisebb fotovoltaikus rendszerről van szó, ez gyorsan három számjegyű összeghez vezet, amit egyszerűen maguk a napelem modulok szennyeződése okoz. Nagyobb rendszerek esetén a fotovoltaikus hozam négy-öt számjegyűre is csökken, ha a felületek és a modulok nincsenek megfelelően karbantartva. A napelemes tisztítás a SunBrush® mobil segítségével gyors és egyszerű. Bármilyen napelemes rendszer tetőre vagy földre szerelt rendszerére, amelyet meglévő flottájából haszongépjárművel is elérhet. És ez nem csak a modulok szennyeződésére vonatkozik – a napelemes rendszerek kereteit és átmeneteit is alaposan megtisztítják. És az egész folyamat olyan egyszerű a joysticknek köszönhetően; az egyenetlen felületek nem jelentenek veszélyt. Az innovatív WashTronic megoldás ugyanis megfelelő használat mellett biztosítja a különböző felületi szintek szükséges kiegyenlítését minden szoláris tisztítási eljárásnál. Akadályozza meg az értékcsökkenést, biztosítsa a teljes hatékonyságot – még soha nem volt ilyen egyszerű a napelemes rendszer tisztítása és a szennyeződések minden nyomának eltávolítása. Ennek működését egy videósorozatban mutatjuk be részletesen, amelyet a „Média” menüponton keresztül érhet el.