Keresés
Close this search box.

A gyep szellőztetésről általában

Személyre szabott levegőztető berendezés az Ön számára.

Csak az Agrinova kínál Önnek lehetőséget arra, hogy az Ön igényeinek megfelelő késsel válassza ki a levegőztető berendezését „Minden gyep különböző – válassza ki a megfelelő levegőztető rendszert”

Kívülről az összes gyephasogató ugyanaz, de a megjelenés megtéveszt.

A gyephasogató minőségének megértéséhez figyelembe kell venni az építési részleteket. A test fémének vastagsága, a csapágyak, az ékszíjak, a vágó kések gyártásához választott acél típusa, a hőkezelés, hogy azok ellenállóak legyenek, és a lehető leghosszabb időre élesek maradjanak; és aztán természetesen értékelnünk kell melyik típus a megfelelő a munka elvégzéséhez. Az Agrinova tudja, hogy minden gyep más, és az igényeinek megfelelően kell kezelni, ezért az általuk gyártott gyephasogató vágórendszerek széles választékát kínálja. Az évek során szerzett tapasztalatok és a kertészeti ágazat szakembereivel összevetett know-how Olaszországban és külföldön egyaránt különböző munkarendszerek kialakulásához vezetett, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen típusú gyepet maximális hatékonysággal kezeljünk.

A fő és leggyakrabban használt munkarendszert „mozgó (úszó) pengéknek” nevezzük: Ez egy sokoldalú vágórendszer, amely alkalmazkodik a legtöbb talajhoz, és amely tiszta és pontos vágást hoz létre a fűben.

A „mozgó / lebegő pengék” munkarendszer nagyon sokoldalú, mert lehetővé teszi mind a filc eltávolítását, vagyis a filc egyedüli eltávolítását a talaj megérintése nélkül, és a felszínre történő elmozdítás megőrzését, valamint a vágások végrehajtását: a talajra egy fél centiméteres ajánlott mélységig vágjon.

.. MIÉRT?…: A gyepben gyakran találunk különböző fajtájú „akadályokat”: a fa felszíni gyökerei, locsolófejek, járdák, kutyák elhagyott csontjai és más tárgyak, amelyek általában elveszhetnek vagy elhagyhatók egy élő réten.

Mindezekben az esetekben az akadályba ütköző úszó pengék a középen elfordulva újra belépnek, és miután véget érnek, a forgásból eredő centrifugális erőnek köszönhetően majdnem 3000 f/min. sebességgel visszatérnek. Továbbá, ha szükséges, az oldalirányú mozgás szabadsága miatt a lapátok oldalirányban is mozoghatnak, de a rugó nyomásának köszönhetően közvetlenül az akadály elhaladása után függőleges helyzetbe térhetnek vissza.

HASZNÁLHATÓ, HOGYAN TUDJA .. ALSO …

Ezek a két szabad mozgási lehetőség (a forgó és az axiális mozgás), ha nincsenek szabályozva, szintén károsak lehetnek. A levegőztetés valójában a kis és pontos barázdák kialakulását jelenti a gyepen. Ha ezek a barázdák túlságosan nem folytonosak, szabálytalanok és nem állandóak, a fű megsérülhetne, nem erősítve a gyep életét. Lehet, hogy betegségek és gombák megtelepedésének segíti elő.

Ezzel a vágórendszerrel az Agrinova megtalálta a kompromisszumot mindezen igények között, garantálva a felhasználó biztonságát, sokoldalúságát és hatékonyságát a levegőztetés során.

Az Agrinova gyephasogatók legtöbbje ezzel a vágórendszerrel van kialakítva, különösképpen a gépbérléshez, ami természeténél fogva a gépet minden felhasználó számára elérhetővé teszi.

A hagyományos vágórendszer a rögzített penge rendszer. A függőleges vágás szó szerint a függőleges vágás, a tökéletesen pontos és merev barázdák kialakítása a füvön. A gyökereket tisztán vágják, szakadás vagy sérülés nélkül. A horony állandó mélységgel rendelkezik, és ha a kezelő megfelelően rögzíti, akkor ez 0,5 – 1 cm, ideális a talaj oxigénezésére.

Egy harmadik vágási rendszer biztosítja rugók jelenlétét.

Valójában a mohákon gyakran képződnek a filcek, mivel a víz stagnálása (még ha mérsékelt) a kaszálórendszerrel történő kaszálás folyamatos jelenlétéhez vezet. Ebben az esetben a fűgyökér levegőztetése és az első talajréteg elvégzése előtt meg kell tisztítani a filcrétegtől. A füves réteget fel kell fésülni puha hegyekkel, mint például a rugós késrendszer.

Mivel azonban ez egy olyan művelet, amelyet nagy fordulatszámmal hajtunk végre, a belső égésű motor által rendelkezésre bocsátott jelentős erővel, meg kell szilárdítani a vágórendszert a rugók mozgatható késekkel való távolságával. Ily módon megakadályozható, hogy a rendszer túl sokat nyomjon a rugókra, és ennek következtében megszakadjon, vagy a füves réteg mélységében ne legyen túl mély.

Ez a fajta vágórendszer nem igényel nagymotor teljesítményt, és a lehető legkisebb fordulatszámmal kell elvégezni, ezért a motort alapjáraton vagy félsebességgel kell működtetni.

Mindezek a megoldások lehetségesek a gyephasogatón.

Fedezze fel őket.