PDFE-mail
SD3 típusú beszédhívó/riasztó rendszer
UNI -BIO magyargyártású kazánok 25-320 kW teljesítményig

UNI -BIO magyargyártású kazánok 25-320 kW teljesítményig

Egységár (darab): Hívjon az árért vagy válasszon a listából!

UNI-BIO magyargártású kazánok 25-320 kW teljesítményig

Több mint 30 éves kazángyártó múlttal rendelkező cég termékei a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egész Európában közkedveltek. 10 típus szerepel a kínálatukban kézi vagy automata üzemeltetéssel. A UNI - Bio faapríték tüzelésű kazán ideális családi házak, önkormányzatok és ipari felhasználók ( fóliák, üvegházak, gyártócsarnokok, műhelyek, stb.) fűtésére, és meleg vízzel történő ellátására. 25-320 kW teljesítményű kazánok képesek 150-3 000 m2˛ alapterületen fűtés és használati meleg víz hatékony ellátására. A meglévő központi fűtés rendszerekhez csatlakoztatható. Víz ellen szigetelt tüzelőanyag tartállyal, elektronikus vezérlésű levegő be fúvással, adagolócsigával, adagoló csigával, boltozás gátlóval rendelkezik. Faaprítékkal és szalmabrikettel történő fűtés esetén a hatásfoka 80-82 %. Külön puffertartály telepítése nem szükséges a tüzelőanyag a tárolótartályban raktározás után automatikus adagolással, minimális veszteséggel hasznosul.

 

 

 

A kazánok univerzális tüzelőanyag égető biomassza kazánok, magas hatásfokkal.

Lehetséges tüzelőanyagok: faapríték, fabrikett, fapellet, agrópellet, lágyszárú brikett, fahasáb (égetésekor a tárolóajtaját fel kell nyitni, így a behordó csiga nem működik), papírhulladék, gyümölcsmag, ocsú, rostaalj, fuzáriumos gabona és minden mezőgazdasági hulladék, amit a csiga szállítani képes. Mérettől függően 1-4 napig elegendő tüzelőanyagot képes tárolni.

Tüzelőanyag feltétele: Figyelni kell, hogy csigával továbbított anyag legyen megfelelő frakcióban és ne tartalmazzon idegen testet (pl. kő, műanyag, fém, zsineg, szövet stb.) Magasabb, mint a javasolt nedvességtartalom okozhat gyors korrodálást és elemek gyors elhasználódását és hatásfok romlást. Fűtőérték ne legyen kisebb 16% MJ/kg kazán névleges teljesítmény eléréshez. Más anyagnál vagy nedvességnél gyártó nem garantálja vállalt teljesítmény elérését meg megfelelő berendezés működését. Túl nedves tüzelőanyag használata befolyásolja a berendezés élettartalmát.

Előnyei:

Univerzális Bio tüzelőanyag felhasználás, mely minden időszakban a legolcsóbb és legegyszerűbben beszerezhető fűtőanyaggal képes jó hatásfokkal gazdaságosan üzemeltetni. Erős robusztus kivitelű adagoló rendszerrel rendelkezik, kevésbé érzékeny a tüzelőanyag méretére és a G 50 minőségi előírások szerint aprított anyagokat is képes betáplálni. A durvább anyagok továbbítását segíti, hogy a behordó csiga háza négyszögletes alakú, így a sarkok kihasználásával nem okoz problémát a durva anyag beszállítása. Nagyméretű tűztérrel rendelkezik, ezért fahasábbal, illetve építési és raklap hulladék anyaggal részlegesen megrakva, automatikus üzemmódban is üzemeltethető. Az égőfej kivételével a tűztér tovább növelhető és ekkor a vezérlés kikapcsolásával hagyományos vegyes tüzelésű kazánkén is használható.

Vízteres, központi fűtéses kazán, amely faapríték mellet ocsú, pelyva, gyümölcsmag, fűrészpor, faforgács, brikett, pellet és minden egyéb biomassza hulladék automata elégetésére alkalmas, mely az adagoló csigán biztonsággal beadható. A vezérlőn az adagolási paramétereket a tüzelőanyag minőségének megfelelően lehet állítani.

A kazánok külső fala 5 mm-es, a tűztéri oldalfalak 8 mm-es kazánlemezekből készülnek, legyártásuk után 6 bár próbanyomásnak vannak alávetve, így zárt és nyitott rendszerben is használhatók. Természetesen a Magyarországon a fűtési rendszerekben előírt biztonsági eszközök alkalmazása mellet.

A kazán szabályzó egysége teljesítmény modulációs elven működik és vezérelni tudja az elektromos gyújtó berendezést, mely takarékos tüzelőanyag felhasználást tesz lehetővé.

A vezérlőegység magyar szöveges kijelzővel kommunikál.

Az alakkivitelben elektromos gyújtó berendezéssel szerelt, speciális polyimer izzítók biztosítják a különböző tüzelőanyagok (pellet, apríték, brikett, forgács stb.) meggyújtását a lehető legrövidebb idő alatt (1-4 perc).

Az alapanyag tároló fedele biztonsági kapcsolóval van ellátva. Nyitott fedél estén kikapcsol a keverő a ventilátor és a tüzelőanyag továbbító csiga. Az égőrész egy speciális öntvényből készül, a levegő primer és szekunder be fúvással történik.

A hagyományos kazánokhoz képest, működése lényegesen rugalmasabb. A kazán 3 lépcsős biztonsági rendszerrel van ellátva. Teljesen automata működésű. Kedvező méretei miatt kisebb kazánházakban is elhelyezhető, mivel a tárolótartálya épületen kívül is elhelyezhető a tárolótartály víz ellen szigeteltségének köszönhetően, így a kazánház helykihasználhatósága lényegesen javítható, nem beszélve a tároló tartály rakodógéppel való megközelíthetőségét. Rendelhető jobbos és balos kivitelben.

Opcióban rendelhető automata hamuzó. Későbbiekben automata hőcserélő tisztító és lambda szondás vezérléssel is rendelhető.

UNI-BIO műszaki adatok:

KAZÁN TÍPUSA


UNI-Bio 25

UNI-Bio 50

UNI-Bio 75

UNI-Bio 100

UNI-Bio 150

UNI-Bio 200

UNI-Bio 300

Kazán teljesítménye

kW

25

50

75

100

150

250

320

Víz térfogat

dmł

105

175

250

315

Külön rendelésre

Max. nyomás

bar

2

Táplálás min. hőmérséklet

°C

40 vezérlőn ajánlat 60

Táplálás max. hőmérséklet

°C

85

Füstgáz hőmérséklet

°C

120 ý 340 °C

Kémény kisnyomás

Pa

20

25

25

25

25-30

25-30

25-30

Ajánlott min. kémény magassága

m

8

10

10

10

10

12

15

Ajánlott kémény keresztmetszet

cm˛

400

600

600

600

600

800

900

Tartály térfogata

0,54

0,54

1,26

1,26

1,26

Külön rendelésre

Kazán tömege

kg

kb. 320

kb. 410

kb. 550

kb. 800

kb. 1000

Külön rendelésre

Teljesítmény igény

kW

0,18-1,1

0,18-1,1

1,3

1,3

1,3

Külön rendelésre


Épületei fűtését és meleg vízellátását részben vagy teljes egészében biztosítsa azzal, ami környezetében fellelhető.

 

Kazánok fogyasztói árlista

Típus

Teljesítmény

Nettó ár : €

UNI- BIO 25

25 kW

3 500

UNI- BIO 50

50 kW

4 600

UNI_ BIO 75

75 kW

7 595

UNI- BIO 100

100 kW

9 460

UNI- BIO 150

150 kW

13 320

UNI- BIO 200

200 kW

15 930

UNI- BIO 300

300 kW

18 940

Táptartály

1 115 lit.

600

Táptartály

1 700 lit

960

Automatikus hamueltávolító

+ gyűjtő láda

580


 
Kérdés felvetése a termékről


Frissítve: Saturday, 20 September 2014 19:56

Keresés a katalógusban

Kiemelt termék

Felhasználói Menü

Beállításaim

Szavazások

Lecserélne-e Ön terményszárító fűtését elgázosító bála, vagy automata apríték fűtésre?
 

Bejelentkezés

Animált hőtérkép

Animált hőtérkép

Hírlevél feliratkozás


Partnereink

PAFI.hu pályázatfigyelő RSS

MVH pályázatok RSS

 • Navracsics jelölése az európai ifjúság képviselőit is aggasztja
  Ezúttal az Európai Ifjúsági Fórum elnöke kritizálta a magyar biztosjelöltet.
 • Átalakítja üzemét az Agrokémia Zrt.

  A ,,Telephelyfejlesztés a területi kohézióért" című pályázati konstrukció keretében 59 millió forint uniós támogatást nyert el az Agrokémia Sellye Zrt.

  Az 1964-ben létrehozott szövetkezetből 1992-ben Rt.-vé alakult Agrokémia Sellye Zrt. az ipari park területén, saját tulajdonban lévő ingatlanban működő dél-dunántúli vállalkozás, mely növényvédő szerek gyártásával, formázásával, kiszerelésével, fagyálló hűtőfolyadék gyártásával foglalkozik.

  A cég 2012-ben pályázatot nyert telephelyfejlesztésre, melynek keretein belül raktárcsarnok és előtető építése, valamint eszközbeszerzés valósult meg. A megrendelői igények évről évre folyamatosan növekednek, melynek megfelelő időben és minőségben történő kielégítése érdekében további fejlesztésre van szükség.

  A jelen telephely-fejlesztési projektben a meglévő üzem átalakítása során új aljzatbeton kerül megépítésre, megújul az épület teljes homlokzata, megépítésre kerül az épülethez csatolva 102 m2 előtető a gyártás előkészítése és tárolás céljából. A megfelelő közlekedés biztosításához közel 227 m2 üzemi út és térbeton fog elkészülni, az üzem többlet-energiaigényének kielégítésére elektromos földkábel kerül lefektetésre, valamint épület villamossági és technológiai szerelés valósul meg.

  Az átalakítandó üzemcsarnokba a fejlesztés során...

 • Megújul a Gan Menachem Bölcsőde

  A 160 113 755 millió forint összköltségvetésű projekt célja a Budapest VII. kerületében található Erzsébetvárosi Gan Menachem Bölcsőde felújítása, bővítése és fejlesztése.

  Az intézmény jelenleg két csoporttal működik, amely kapacitás már a 2011-es nyitás évében is szűkösnek bizonyult. A projekt során két új csoportszobát alakítanak ki, 20 férőhellyel bővül a már meglévő 28 férőhelyes kapacitás, így összesen 48 gyermek fogadása és ellátása lesz biztosított.

  Az új férőhelyekre felvett gyermekek ellátásához az intézmény alkalmazotti létszámát a törvényi előírást meghaladó mértékben 6 fővel növelik, így 6 új munkahelyet teremtenek.

  A gyermekek mozgásigényének és esetlegesen speciális fejlesztésének a fedett ,,játszókert" ad majd teret, a szükséges irodahelyiségek pedig az emeleten kapnak helyet.

  A bölcsőde eszközállományát a növekvő gyermekszámnak megfelelően, a szakmai munkához elengedhetetlen, valamint az SNI gyermekek fogadásához szükséges új bölcsődei eszközökkel bővítik.

  A fejlesztés során az új csoportszobák kialakításán túlmenően a bölcsődének helyet adó épület - napkollektoros rendszerrel történő - energetikai korszerűsítése és akadálymentesítése is megtörténik.

  Az Új Széchenyi...

 • Hétfőtől pályázhat, aki le akarja cserélni a hűtőjét

  Fotó: Bev Lloyd-Roberts

  Nagy tolongás lesz, az állam pénzt ad hűtők, fagyasztók, kazánok és ablakok cseréjére. A pályázatok a jövő héten jelennek meg. Jelentkezni online...
 • Közbeszerzési referens
  Magyar Állami Operaház. Jelentkezési határidő: 2014. október 12.

Online felhasználók

Jelenleg 5 vendég online

Statisztikák

Tagok: 110
Hírek: 26
Linkek: 1
Látogatók: 4694932

A honlapot készítette

Qweb Internet Technológia