PDF

Rendsodrók rendkezelők

Rendezési elv:     Mutat: #  
 • «« Elejére
 • « Előző
 • 1
 • Következő »
 • Végére »»

Találat 1 - 6 / 6

 • «« Elejére
 • « Előző
 • 1
 • Következő »
 • Végére »»


Mutat: #  
Találat 1 - 6 / 6
Frissítve: Friday, 01 August 2014 03:29

Keresés a katalógusban

Kiemelt termék

Felhasználói Menü

Beállításaim

Szavazások

Lecserélne-e Ön terményszárító fűtését elgázosító bála, vagy automata apríték fűtésre?
 

Bejelentkezés

Animált hőtérkép

Animált hőtérkép

Hírlevél feliratkozás


Partnereink

PAFI.hu pályázatfigyelő RSS

MVH pályázatok RSS

 • Egyedülálló vasmag-kutatási projekt zárult

  A több mint 100 éve a villamos ipar szolgálatában álló Transzvill Mérőváltó Zrt. 66 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a ,,Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban" című pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretében.

  A közel 118 millió forint összköltségvetésű projekt során kisméretű, jobb lágy mágneses tulajdonságokkal rendelkező vasmag kutatása és felhasználása történt új típusú áram és feszültségváltó termékcsalád kifejlesztéséhez.

  A projekt kutatási célkitűzése olyan nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is egyedülállóan új, kisméretű vasmag típus ipari kutatása volt, és ebből új termékek létrehozása, melyek új tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek a tulajdonságok együttes jelenléte új alkalmazási területeket nyit, valamint a meglévő alkalmazások szélesebb alkalmazhatóságát teszi lehetővé.

  Az új vasmag típus kialakítással - melynek anyagszerkezete és struktúrája is jelentős újdonság tartalommal bír -, egyrészt a lemágnesezési tényező nem lesz magas, így feljebb vihető az effektív permeabilitás, másrészt a koercitív teret sem növelik meg és így biztosítják a kis hiszterézis veszteséget. Továbbá...

 • Vállalatirányítását fejlesztette a Palota Holding

  A vállalat a közel 8 millió forint összköltségű fejlesztés során kontrolling és döntéstámogató, valamint munkafolyamat irányítási rendszert vezetett be.

  A Palota Holding Ingatlan- és Vagyonkezelő Zrt. 1991-ben alakult önkormányzati tulajdonú lakás és nem-lakás célú helyiségeket, telkeket és polgári védelmi helyiségeket kezelő társaság.

  A projekt keretén belül a cég egy munkafolyamat irányítási rendszerszoftvert, egy kontrolling és döntéstámogató szoftvert, valamint egy - az ezekből történő lekérdezésekhez szükséges - SAP Crystal Reports szoftver beszerzését és betanítását valósította meg.

  A kontrolling és döntéstámogató rendszer segítségével a vállalkozás tevékenységének tervszerűségét, átláthatóságát, ellenőrizhetőségét kívánta növelni a vezetői kontroll fokozásával, valamint a vezetői döntéseket alátámasztó információk időben történő rendelkezésre bocsátásával.

  Az informatikai rendszer az alábbi főbb tevékenységeket támogatja: bérleti szerződések előkészítése, megkötése, ingatlanok karbantartási és felújítási munkálatainak tervezése, végrehajtásának nyomon követése naturáliában és értékben, továbbá bérleti díjak, egyéb külön szolgáltatások terveinek összehasonlítása a megvalósulással, az eltérések elemzése, valamint a bérleti díjak és külön szolgáltatások díjainak idősoros elemzése.

  A munkafolyamat irányítási rendszer a...

 • Kifizetési kérelem benyújtási időszak nyílik!
  2014. augusztus 1-től kezdődően ismét lehetőség nyílik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási jellegű támogatások kifizetése iránti kérelmek benyújtására az adott jogcím vonatkozásában jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek részére.

  A kifizetési kérelmet továbbra is kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, a 2014. augusztus 1-jén nyíló időszakban - 2014. december 31-én éjfélig lehet benyújtani!

  Egy ügyfél ugyanazon jogerős támogatási határozathoz kapcsolódóan egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelmet is benyújthat, ha a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt.
 • Méhanya támogatás
  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét, hogy a Magyar Méhészeti Nemzeti Program keretében a méhcsaládok számának szinten tartásához (méhanya támogatás) 2014. augusztus 3-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket személyesen vagy postai úton a Hivatalhoz.

  Tekintettel arra, hogy a jogszabályban rögzített benyújtási határidő vasárnapra esik, az MVH az augusztus 4-én benyújtott kérelmeket még elfogadja. A kifizetési kérelem említett határidőre történő benyújtásának elmulasztása azonban a kérelem elutasítását vonja maga után!

  A méhész-gazdálkodók a méhállomány mind állategészségügyi, mind genetikai szempontból megfelelő tenyészanyaggal történő pótlásához igényelhetnek támogatást az MVH-nál, mintegy 82,1 millió forint keretösszegig. A támogatási jogosultság alapja a Tenyészet Információs Rendszerbe (TIR) - 2013. szeptember 30-i fordulónapra vonatkozóan - legkésőbb 2014. január 15-éig bejelentett és nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem benyújtásának napján is a kérelmező tulajdonában lévő méhcsaládok száma.
 • Megjelent az önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztését támogató felhívás a konvergencia régiókban